Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 28, 2009

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΛΠ,ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ COSCO...

Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ...ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΑΠΛΑ ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΟΣΙΑ-ΛΙΣΤΕΣ,ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΓΙΝΕ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ...

ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΚΟΜΗ....ΠΟΥΛΗΣΑΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ,ΕΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΜΕ ΠΙΟ ΚΑΛΗ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΕΡ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ...

Σε «τροχιά ναυμαχίας» μπαίνει, τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές, το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζόμενων, όπως είχαν προαναγγείλει, ξεκινούν από την 1η Οκτωβρίου απεργιακές κινητοποιήσεις ζητώντας να «παγώσει» η εγκατάσταση της κινέζικης εταιρείας Cosco στον κερδοφόρο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων μέχρι να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης η νέα κυβέρνηση που θα αναδειχθεί από την κάλπη.

«Εχουμε αποδείξει με συγκεκριμένα στοιχεία ότι πρόκειται για μια σκανδαλώδη παραχώρηση, με πολλές χαριστικές διατάξεις υπέρ του αναδόχου, αλλά σε βάρος της Εθνικής Οικονομίας, του ΟΛΠ Α.Ε. και της τοπικής κοινωνίας», δηλώνει στο «Εθνος» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), Γιώργος Γεωργακόπουλος, και ξεκαθαρίζει ότι:

«Εδώ και τρία χρόνια, που κάνει προσπάθειες η κυβέρνηση της ΝΔ να εκχωρήσει τον κερδοφόρο ΣΕΜΠΟ, αγωνιζόμαστε για να το αποτρέψουμε. Συνεχίζουμε και τώρα, αποφασιστικά, εξαντλώντας όλες τις δυνατότητές μας, αγωνιστικά και νομικά, για την πλήρη ανατροπή αυτής της σκανδαλώδους παραχώρησης».
Πάντως, πριν ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις, οι εργαζόμενοι έδωσαν συνέντευξη Τύπου και απευθύνθηκαν εγγράφως προς τον πρωθυπουργό, το υπουργείο Ναυτιλίας, τη διοίκηση του ΟΛΠ αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης θέτοντας, αιτιολογημένα, το αίτημά τους για «πάγωμα» της εγκατάστασης της κινέζικης εταιρείας και επαναλαμβάνοντας τους λόγους για τους οποίους θεωρούν σκανδαλώδη την παραχώρηση.

Από την πλευρά της κυβέρνησης Καραμανλή, ενώ τηρείται «σιγήν ιχθύος» για τις σοβαρές αιτιάσεις των εργαζόμενων, που έχουν προκαλέσει και έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το θέμα των λιμανιών εντάχθηκε σε προεκλογικό σποτ της ΝΔ καλώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πει τι σκέφτεται να κάνει με αυτό.
Από το ΠΑΣΟΚ έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ταχθεί υπέρ της ακύρωσης της σύμβασης παραχώρησης, η οποία στη Βουλή είχε κυρωθεί μόνο με τις ψήφους της ισχνής κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Πάντως, καταλύτης εξελίξεων αναμένεται ότι θα είναι οι δικαστικές αποφάσεις σε προσφυγές των εργαζόμενων κατά της διαδικασίας παραχώρησης, από τις οποίες η πρώτη συζητείται στις 9 Οκτωβρίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΥΣΙΚΑ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
28-9-2009


ethnos

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΠΡΕΖΑ
ΚΕΡΔΗ ΟΛΠ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 10 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.
ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙΤΩΝ 100-120.000 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΠ ΜΕ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΤΡΕΛΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΝΑ ΦΑΕΙ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1000 ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ,ΑΝΤΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ.

tony είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΤΕΛΙΚΑ.ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΣΕ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ.ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΩΝΑΖΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ.ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΟΛΠ,ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ.ΑΝΤΕ ΠΑΠΑΡΑ..ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΕ.