Κυριακή, Σεπτεμβρίου 27, 2009

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ, ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ...ΚΑΘΩΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΠΑΘΟΣ...

Απλήρωτοι είναι από τον Ιούλιο και μετά οι γιατροί των δημοσίων νοσοκομείων της χώρας για εφημερίες που έχουν ήδη κάνει. Οι πάρεδροι δεν έχουν υπογράψει τα εντάλματα για την καταβολή των απαιτούμενων χρηματικών ποσών, καθώς σύμφωνα με τον νέο νόμο για το ιατρικό μισθολόγιο 3754/2009 οι γιατροί δεν μπορούν να κάνουν περισσότερες από επτά ενεργείς ή έντεκα παντός τύπου εφημερίες τον μήνα. Την ίδια στιγμή, δύο αντιφατικά έγγραφα, που εστάλησαν από το υπουργείο Υγείας σε όλους τους διοικητές των νοσοκομείων με διαφορά πέντε ημερών, έχουν προκαλέσει σύγχυση στους γιατρούς.

Η εγκύκλιος του υπουργού κ. Δ. Αβραμόπουλου, που απεστάλη στους διοικητές στις 4 Σεπτεμβρίου, παραπέμπει σε σχετικό έγγραφο του υφυπουργού Οικονομίας κ. Ν. Λέγκα, σύμφωνα με το οποίο το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό «... εμπίπτει στις δαπάνες ελαστικού χαρακτήρα, στις οποίες διενεργείται περικοπή κατά 10%». Ο υπουργός καλεί τους διοικητές των νοσοκομείων να διαχειρίζονται με φειδώ τα εγκεκριμένα κονδύλια εφημεριών και να προωθήσουν προγράμματα εφημεριών βάσει αυστηρώς πραγματικών αναγκών. Πέντε ημέρες αργότερα, στις 9 Σεπτεμβρίου, αποστέλλεται δεύτερο έγγραφο από το υπουργείο Υγείας στους διοικητές των νοσοκομείων μέσω των Υγειονομικών Περιφερειών Υγείας, το οποίο αυτή τη φορά υπογράφει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Αρ.Καλογερόπουλος. Συγκεκριμένα, με αυτό ζητείται από τους διοικητές να μην προβαίνουν σε περικοπές εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών, παρά μόνον όταν αυτές υπερβαίνουν κατά μήνα τις αποδοχές της θέσης τους, στις οποίες δεν συνυπολογίζονται το οικογενειακό επίδομα και τα επιδόματα εορτών και αδείας.

Ωστόσο, οι νοσοκομειακοί γιατροί εξακολουθούν να μην πληρώνονται για δεδουλευμένες εφημερίες του Ιουλίου και του Αυγούστου. «Κλινική ενός νοσοκομείου που έχει μόνο δύο γιατρούς κινδυνεύει να μείνει οκτώ ημέρες ακάλυπτη, αφού για την ομαλή λειτουργία της θα πρέπει κάθε γιατρός να κάνει 15 εφημερίες τον μήνα. Ομως, οι πάρεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν πληρώνουν περισσότερες από έντεκα εφημερίες τον μήνα», εξηγεί ο διευθυντής της ΣΤ΄ Μαιευτικής- Γυναικολογικής Κλινικής του μαιευτηρίου «Ελενα Βενιζέλου» κ. Γ. Φαρμακίδης. Ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων ΑθήναςΠειραιά, καρδιολόγος στον «Ευαγγελισμό» κ. Η.Σιώρας, τονίζει ότι τα μέτρα αυτά εντάσσονται «στην πολιτική άγριας λιτότητας που αφήνει τα νοσοκομεία χωρίς εφημερεύοντες ιατρούς».

ΑΡΕ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ...ΕΜΕΙΝΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ...ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ...
ΠΑΝΜΕΓΙΣΤΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ,ΟΙ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
27-9-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: