Κυριακή, Σεπτεμβρίου 27, 2009

Roman Polanski Held On Child Sex Charges:ΣΥΝΕΛΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΡΟΜΑΝ ΠΟΛΑΝΣΚΙ ΜΕ ΕΝΤΑΛΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 1978 ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ...

Ο 76χρονος σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι συνελήφθη σήμερα αμέσως μόλις έφθασε στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης από την ελβετική αστυνομία, μετά από ένταλμα σύλληψης που είχαν εκδώσει σε βάρος του οι αμερικανικές αρχές.
Ο διάσημος σκηνοθέτης"κρατείται προσωρινά και αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο έκδοσης", καθώς υπάρχει συμφωνία έκδοσης μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ελβετίας, αλλά υπάρχει περίπτωση να ασκήσει έφεση, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Ο Πολάνσκι, πολωνικής καταγωγής που έχει γεννηθεί στο Παρίσι , πήγαινε στην Ελβετία γιατί απόψε θα βραβευόταν στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Ζυρίχης.
Οι διοργανωτές του φεστιβάλ ανακοίνωσαν ότι η κράτηση του Πολάνσκι τους προκάλεσε "σοκ και φόβο" αλλά θα προχωρήσουν κανονικά στην προγραμματισμένη τελετή βράβευσης
για τη δουλειά του διάσημου σκηνοθέτη.

Ειδική τελετή έχει προγραμματιστεί για απόψε ώστε να επιτραπεί " σε όλους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον Ρόμαν Πολάνσκι και τον θαυμασμό τους στη δουλειά του", αναφέρει η διεύθυνση του φεστιβάλ σε ανακοίνωση της.


Ο Πολάνσκι, πολωνικής καταγωγής, γεννήθηκε στo Παρίσι το 1933. Οι γονείς του επέστρεψαν στην Πολωνία πριν το ξέσπασμα του Β' Παγκοσμίου πολέμου. Διώχτηκαν από τους Ναζί και η μητέρα του πέθανε σε στρατόπεδο συγκεντρώσης. Ο ίδιος το έσκασε από το γκέτο της Βαρσοβίας και πέρασε το υπόλοιπο του πολέμου περιπλανώμενος στην επαρχία, εμπειρίες που αποτυπώθηκαν σε φιλμ, σχεδόν εξήντα χρόνια αργότερα, στην ταινία "Ο Πιανίστας", που του χάρισε το Όσκαρ. Ήταν απών από την τελετή, καθώς θα βρισκόταν στη φυλακή αν πατούσε το πόδι του στις ΗΠΑ.

ΠΡΕΖΑ TV
27-9-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: