Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2009

ΑΚΡΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ DEBATE ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ,ΚΑΘΩΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ...

Ενα ακρως παρανομο debate θα παρακολουθησουμε σημερα,μεταξυ Καραμανλη και Παπανδρεου,το οποιο πριμοδοτει με περισοτερο τηλεοπτικο χρονο τους δυο πολιτικους αρχηγους των κομματων εξουσιας,ενω παραλληλα αποδυναμωνει τα μικροτερα κομματα καθως δεν θα υπαρχει πλουραλισμος αποψεων,οπως στο χθεσινοβραδινο.
Και ρωταμε...το κατα τα αλλα ανεξαρτητο ΕΣΡ,τι εχει να πει για το θεμα του δευτερου debate το οποιο ουσιαστικα λειτουργει μερολυπτικα υπερ του Πασοκ και της Νεας Δημοκρατιας;;;
Κατι τετοιο δεν ερχεται σε αντιθεση με την υπαρχουσα νομοθεσια;;;
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;;

ΠΡΕΖΑ TV
22-9-2009

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τὸ debate σᾶς πείραξε;
Ὅλος ὁ τόπος εἶναι γεμάτος μὲ ἀφίσσες Καραμανλῆ Γιωργάκη Παπαρήγα Τσίπρα Φύρερ(Καρατζαφέρης)
Μὲ τί λεφτά;

Τὰ λεφτὰ ποὺ παίρνουν ἀπὸ τὸ κράτος γιὰ τὶς ἐκλογὲς εἶναι τὸ 1/1000 αὐτῶν ποὺ χαλᾶνε.

Τί δηλώνουν στὴν Βουλή;

Ὅσα παίρνουν ἀπὸ τὸ κράτος.

Οἱ μοῦρες τους εἶναι ὅλη μέρα στὰ κανάλια μαζὶ μὲ τοὺς Οἰκολόγους.

Τεράστιες διαφημίζεις δεκάδων χιλιάδων εὐρὼ ἀνα μέρα στὶς ἐφημερίδες.

Τὰ ὑπόλοιπα κόμματα δὲν ἀκούγονται κὰν ὅτι κατεβαίνουν στὶς ἐκλογές.

Ανώνυμος είπε...

Milai to prezatv gia dikaiosini kai nomimotita!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ἀνώνυμε

ἂν ξέρεις κάτι γιὰ τὸ Πρέζα TV ποὺ ἔπρεπε νὰ ξέρουμε, πές το.

Δὲν εἶναι εἰρωνικὸ τὸ σχόλιό μου.

Πιστεύεις ὅτι τὸ ἱστολόγιο εἶναι μεροληπτικό;

Μὲ ἐνδιαφέρει ἡ ἄποψή σου.

Ανώνυμος είπε...

γιατι δεν απανταει ο πρεζας σ αυτην την ερωτηση σου;

Northwest Greece είπε...

Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ
********************************************************

Μετά από πολύ καιρό Δευτέρα βράδυ, στο ντημπέιτ ,απολαύσαμε τον ΑΛΗΘΙΝΟ Κώστα Καραμανλή .
Ο αληθινός Κ. Καραμανλής ήταν εκείνος που είχαμε γνωρίσει ως αρχηγό της αντιπολίτευσης, όταν δεν δίσταζε να σπιλώνει τους αντιπάλους του, στις περιπτώσεις που αυτό τον εξυπηρετούσε πολιτικά και όχι ο σοβαρός και υπεύθυνος πολιτικός, όπως ήθελε να εμφανίζεται όταν επίσης τον εξυπηρετούσε πολιτικά. Οσοι ενδεχομένως αμφέβαλλαν, δεν έχουν παρά να ρίξουν μια ματιά στον Καραμανλή των τελευταίων 24ώρων. Θα ξαναβρούν τον Καραμανλή της αντιπολίτευσης, τον πραγματικό Καραμανλή.

Οχι, δεν είναι το άθλιο διαφημιστικό σποτ που η κομματική απελπισία της Δεξιάς κατασκεύασε και προβάλλει. Ούτε είναι μόνο οι χυδαίοι υπαινιγμοί που διακινούν οι διαχρονικοί προπαγανδιστές της καραμανλικής παραπληροφόρησης. Και φυσικά δεν είναι μόνο οι όποιοι ανεγκέφαλοι του κομματικού ακροατηρίου που παπαγαλίζουν το όποιο σύνθημα τους υποδείξει η κομματική γραμμή. Είναι όλοι και όλα αυτά μαζί.

Αλλά πάνω απ' όλους και όλα είναι ο ίδιος ο Καραμανλής. Αυτός που με τους άθλιους υπαινιγμούς του τροφοδοτεί τη διαχρονική χυδαιότητα της Δεξιάς και επιβεβαιώνει, με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο, ότι δεν υπήρξε και ούτε πρόκειται να υπάρξει σ' αυτό τον τόπο επιτυχέστερο αίτημα απ αυτό που έμμεσα εκφράζεται με το σύνθημα «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά».

Οταν ένας πολιτικός ηγέτης φτάνει στο σημείο ν' ανάβει το «πράσινο φως» της αμφισβήτησης του πατριωτισμού του πολιτικού του αντιπάλου, επειδή πιστεύει ότι θα ωφεληθεί πολιτικά, τότε η πράξη αυτή δεν επιδέχεται καμιά άλλη ερμηνεία παρά μόνο ότι απεικονίζει ποιος πραγματικά είναι. Και ως τέτοιος θα καταγραφεί στη συνείδηση όσων δεν είχαν ποτέ την παραμικρή ψευδαίσθηση για το πολιτικό ήθος του.

Ανώνυμος είπε...

MALAKES PALIOKOYMOYNIA ANARXIKOI!APOLITISTOI!!!KLEISTE AUTI TI MALAKIA SITE!OLO PAPARIES LETE!!!!

ARAFAT PN είπε...

re malaka exoume dimokrati an to katalaves

Ανώνυμος είπε...

δυστυχώς πολλοί νεότεροι ( οι μη έχοντες επαφή με την πραγματικότητα διοτι όλα είναι στο πιάτο σερβιρισμένα) αγνοούν την έννοια "δημοκρατία"
διότι κατά την γνώμη μου δεν έχουν σημεία αναφοράς.

η πιστωτική κάρτα "όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει"

cash and carry all that money can buy (a car, a chick, a status...)

Δρ.Νικόλαος Α. Παντελίδης είπε...

Η λέξη «Δημοκρατία» είναι ίσως η πιο καπηλευμένη έννοια της ελληνικής γλώσσας!
Όπως δεν μπορεί μια γυναίκα να είναι «ολίγον έγκυος» και «ολίγον παρθένα», έτσι κι ένα πολίτευμα δεν μπορεί να είναι «ολίγον δημοκρατικό» και «ολίγον κάτι άλλο»! Επομένως, είναι ανεπίτρεπτο να αυτοαποκαλούνται ως δημοκρατικά, πολιτεύματα που δεν εφαρμόζουν τις Αρχές της Δημοκρατίας!
Ο Κοινοβουλευτισμός, όσο κι αν αρέσκεται να αυτοαποκαλείται δημοκρατικό πολίτευμα, διαφέρει σημαντικά από τη Δημοκρατία.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η σκοπίμως ψευδή αίσθηση που έχει περάσει στο ευρύ κοινό, ότι οι Εκλογές για την ανάδειξη αρχόντων - κορυφαία διαδικασία του Κοινοβουλευτισμού- αποτελούν τάχα, δημοκρατική διαδικασία! Δυστυχώς αυτό είναι μία μεγάλη απάτη! Ας αναλύσουμε, όμως, το γιατί:
Ο Αριστοτέλης αναφέρει ότι «…Η κλήρωση θεωρείται δημοκρατικός τρόπος ανάδειξης των αρχόντων, ενώ η εκλογή θεωρείται ολιγαρχικός τρόπος ανάδειξης των αρχών…» (Αριστοτέλης, Πολιτικά Δ, 1294β 8-9).
Ο καθηγητής Αλέξανδρος Κόντος, τεκμηριωμένα αναφέρει ότι: «Στη δημοκρατία τα κληρωτά αξιώματα είναι συντριπτικά πολυαριθμότερα από τα αιρετά. Στην αρχαία Αθήνα η αναλογία είναι: 99,14% κληρωτά αξιώματα, 0,75% αιρετά αξιώματα και 0,09% με διορισμό»! ( «ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ» τεύχ, 38/2004, σελ. 141-151).
Επομένως, γίνεται φανερό ότι οι εκλογές είναι εργαλείο της ολιγαρχίας, η οποία στην περίπτωση της Ελλάδας, παίρνει σε μεγάλη έκταση τη μορφή της οικογενειοκρατίας! Σκεφτείτε μόνο πόσοι βουλευτές, αλλά και διορισμένοι ανώτατοι δημόσιοι λειτουργοί, είναι μεταξύ τους, πατεράδες και γιοί, θείοι και ανεψιοί, πεθεροί και γαμπροί, αδέρφια, ξαδέρφια, κουμπάροι, μπατζανάκια, συμπέθεροι, κτλ.! Έτσι καταργείται βάναυσα η βασική αρχή της Δημοκρατίας, η οποία προβλέπει ότι όλοι οι πολίτες με τη σειρά τους δικαιούνται να αναλαμβάνουν όλα τα πολιτικά αξιώματα. Με αυτόν τον τρόπο, στις σύγχρονες «Δημοκρατίες», η άσκηση της εξουσίας καταντάει μία επαγγελματική, μόνιμη απασχόληση για «κάποιους», και παρά το γεγονός ότι πολύ συχνά αποδεικνύονται ανίκανοι να κυβερνήσουν, ώ του θαύματος, το «σύστημα» καταφέρνει, σχεδόν πάντα να τους επανεκλέξει!
Μία άλλη βασική αρχή της Δημοκρατίας είναι η διάκριση των εξουσιών σε νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική και η ανεξάρτητη λειτουργία τους. Ούτε αυτή η αρχή τηρείται από τον Κοινοβουλευτισμό, καθώς η νομοθετική εξουσία, εκλέγει την κυβέρνηση, και η κυβέρνηση διορίζει την ηγεσία της δικαστικής εξουσίας. Δηλαδή η ανεξαρτησία των τριών εξουσιών πάει περίπατο! Επίσης η δικαστική εξουσία, αντί να αποτελείται από κληρωτούς δικαστές με βραχύβια θητεία, στον Κοινοβουλευτισμό συνίσταται από επαγγελματίες δικαστές, που η μονιμότητα της θέσης τους, τους καθιστά ευάλωτους, αν όχι επιρρεπείς στο χρηματισμό.
Η επόμενη βασική αρχή της Δημοκρατίας, που δεν τηρείται επαρκώς στον Κοινοβουλευτισμό, είναι η αρχή της λογοδοσίας. Στη Δημοκρατία όσο πιο ισχυρή εξουσία απέρρεε από ένα αξίωμα, τόσο πιο βραχύβιο ήταν. Και σε κάθε περίπτωση, η λογοδοσία των αρχόντων ήταν όχι μόνο απαραίτητη, αλλά και αυστηρή! Αντίθετα στον κοινοβουλευτισμό οι θητείες των αρχόντων είναι μακροχρόνιες και με διάφορα τεχνάσματα για αρκετούς γίνονται σχεδόν ισόβιες. Η λογοδοσία είναι σχεδόν ανύπαρκτη, και όταν γίνεται για κάποια αξιώματα, είναι ελλιπής και η αξιοπιστία της διάτρητη. Το εφεύρημα της βουλευτικής ασυλίας, δήθεν για τη διασφάλιση της ελεύθερης πολιτικής δράσης των βουλευτών, στην πράξη τους απαλλάσσει, ακόμα και από εγκλήματα του κοινού ποινικού Δικαίου! Η αίσθηση της ατιμωρησίας των αρχόντων είναι διάχυτη στους πολίτες.
Θα μπορούσα να αναφερθώ και σε πολλές άλλες διαφοροποιήσεις της Δημοκρατίας από τον Κοινοβουλευτισμό, αλλά φοβάμαι ότι θα κάνω κατάχρηση αυτού του φιλόξενου χώρου.
Φιλοδοξία μου είναι οι πολίτες να αρχίσουν να σκέπτονται προς την κατεύθυνση του τι πρέπει να αλλάξει και πώς μπορούν να δράσουν οι ίδιοι για να επιστρέψει, επιτέλους, η πραγματική Δημοκρατία στον τόπο που τη γέννησε! Η συγκυρία για τέτοιου είδους προβληματισμούς κρίνεται ως η πλέον ώριμη, καθώς η ανάγκη για πραγματική Δημοκρατία είναι επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Παντελίδη νὰ τὸ πῷ πιὸ ἁπλὰ ἀπὸ ἐσᾶς.

Στὴν σημερινὴ "Δημοκρατία" ἐπιτρέπεται ὅ,τι ἐξυπηρετεῖ καὶ αὐτὸ τὸ ὅ,τι ἕπειτα ἐξυμνεῖται ὡς ἀκρογωνιαῖος λίθος τῆς τῶν ἀξιῶν.