Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2009

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ...ΕΔΡΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗ ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ...

ΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΑ STAGE,ΩΣΤΕ ΔΗΘΕΝ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΕΠΙΔΟΤΏΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΙΔΙΩΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ...ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥΣ...ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΚΑΙ ΕΝΣΗΜΑ.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ,ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΚΡΩΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ;;;
ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΑΝΕ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ή ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ ΦΤΗΝΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ...ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΕΙΛΟΥΝ Π.Χ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ,Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Την επέκταση της δυνατότητας των εργοδοτών να προσφύγουν στη λύση «δανεισμού» των εργαζομένων συμβαλλόμενοι με τα ιδιωτικά γραφεία εργασίας, όπως προβλέπει κοινοτική Οδηγία του 2008, αναμένεται να ενσωματώσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο εθνικό δίκαιο.

Η προσαρμογή της σχετικής Οδηγίας θα είναι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το κεντρικό ζητούμενο στον διάλογο που θα ξεκινήσει το υπουργείο για τις εργασιακές σχέσεις. Υπενθυμίζεται ότι τα γραφεία δανεισμού θεσμοθετήθηκαν και στην Ελλάδα πριν από την ψήφιση της σχετική Οδηγίας. Το αποτέλεσμα του διαλόγου που ξεκινά την Πέμπτη στο πλαίσιο της πρώτης συνεδρίασης νομοπαρασκευαστικής επιτροπής θα είναι Σχέδιο Νόμου το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα στο 2010 από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Ανδρ. Λοβέρδο κι αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία διαβούλευσης.

ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
27-10-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: