Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2009

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΑΞΙ...ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΟΛΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑΡΙΦΕΣ...

Προαναγγέλθηκε επί προηγούμενης κυβέρνησης αλλά επιβάλλεται επί νέας, η δεύτερη δόση των αυξήσεων στα κόμιστρα των ταξί. Η σχετική υπουργική απόφαση του πρώην υπουργού Μεταφορών Ευρ. Στυλιανίδη, προβλέπει ότι η δεύτερη δόση της αύξησης στα ταξί θα επιβληθεί από την 1η Νοεμβρίου και αφορά στη χιλιομετρική χρέωση.
Συγκεκριμένα, από την ερχόμενη Κυριακή η τιμή της μονής ταρίφας διαμορφώνεται στα 0,60 ευρώ/χλμ. (αύξηση 66,6%) από 0,48 ευρώ/χλμ. και η διπλή ταρίφα στα 1,05 ευρώ/χλμ. από 0,84 ευρώ/χλμ.
(αύξηση 54,4%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω απόφαση προβλεπει και τρίτη αύξηση στα κόμιστρα (μονή ταρίφα στα 0,72 ευρώ/χλμ. και διπλή ταρίφα στα 1,20 ευρώ/χλμ.) η οποία είχε προγραμματιστεί για τον Μάιο του 2010.

ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ...ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΙΣΤΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΑΞΙ,ΤΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΤΑΡΙΔΕΣ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΝΤΟΥΦΕΚΙ...

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ.

ΠΡΕΖΑ TV
27-10-2009

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η αύξηση στα ταξί θα συνοδευτεί και με αισθητή βελτίωση των υπηρεσιών, μήπως;

Ανώνυμος είπε...

Το ταξί δεν είναι μέσο μαζικής μεταφοράς prezatv και δεν είναι σωστό να λέμε να μειωθούν οι τιμές για να το παίρνει περισσότερος κόσμος. Το ταξι λειτουργεί συμπληρωματικά των ΜΜΜ. Το κυκλοφοριακό της Αθήνας αλλά και άλλων μεγάλων πόλεων οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό από τα χιλιάδες ταξί που κυκλοφορούν καθημερινά. Μόνο στην Αθήνα αν δε κάνω λάθος κυκλοφορούν 30.000 καθημερινά. Το ταξί πρέπει να γίνει ακριβό για να μειωθεί η χρήση του σε συνδυασμό με τη βελτίωση των ΜΜΜ και των υπηρεσιών που παρέχουν.