Δευτέρα, Οκτωβρίου 12, 2009

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΛΠ.ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ...

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) χαρακτηρίζει «εκρηκτική» την κατάσταση στον λιμένα Πειραιώς, ως απόρροια των απεργιακών κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ).
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, ο ΣΕΛΠΕ αναμένει από την υπουργό Οικονομίας Λ. Κατσέλη, λήψη συγκεκριμένης πολιτικής απόφασης, "ιδιαίτερα όταν σύμφωνα με στοιχεία του ΟΛΠ υπάρχουν 6000 κοντέινερ με προϊόντα τα οποία περιμένουν για εκτελωνισμό ενώ ήδη πολλά πλοία αλλάζουν πορεία και κατευθύνονται σε άλλα λιμάνια της Ευρώπης και έχει αρχίσει η επιβολή επίναυλου για το λιμάνι του Πειραιά".

Επίσης, τονίζει ότι η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει, μέσω των διαπραγματεύσεων με την ΟΜΥΛΕ, το σύνολο των θέσεων εργασίας στο λιμάνι, και οι εργαζόμενοι οφείλουν να αναστείλουν άμεσα την απεργία τους διασφαλίζοντας την ελεύθερη διακίνηση των εισαγομένων ή εξαγόμενων προϊόντων διότι η αγορά δεν αντέχει άλλο εν όψει και του τελευταίου εορταστικού τριμήνου του έτους.
Ακόμη, υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση έχει δικαίωμα επανεξέτασης και επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης παραχώρησης του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά, στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας, των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, διαδικασία την οποία όπως δήλωσε θα πραγματοποιήσει.

Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ...ΟΤΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΣΤΗΝ COSCO ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΙΔΙΑ Η ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

ΠΡΕΖΑ TV
12-10-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΩΝ 80-120000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΤΑΙ ΔΡΟΜΟ .ΕΜΕΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ 8-10 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΕΡΔΟΣ.
ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ 150 ΕΚΑΤ. ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.