Τετάρτη, Νοεμβρίου 25, 2009

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ 48ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ...ΝΙΚΗΤΑ Ή ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΕΙΣ Ή ΠΝΙΓΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΜΑΣ...

Βουνα σκουπιδιων άρχισαν να σχηματίζονται στους δρόμους της Αθήνας, καθώς από χθες δεν πραγματοποιείται αποκομιδή εξαιτίας της 48ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι στον δήμο.
Οι εργαζόμενοι εξετάζουν μάλιστα κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους και χθες οργάνωσαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών. Κατά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Γ. Ραγκούση, επανέλαβαν το αίτημα για μονιμοποίηση των συμβασιούχων που απασχολούνται στον δήμο Αθηναίων.

Από πλευράς υπουργείου ωστόσο κατέστη σαφές πως δεν υπάρχει περιθώριο μονιμοποιήσεων, λόγω του συνταγματικού κωλύματος που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και με δεδομένο πως οι συμβασιούχοι αυτοί εξαιρέθηκαν από τις διαδικασίες του Διατάγματος Παυλόπουλου του 2004.
«Δεν πρόκειται να τους κοροϊδέψουμε», σχολίαζαν κυβερνητικά στελέχη και υποστήριζαν πως δεν μπορούν να αφήνουν ελπίδες για τακτοποίησή τους από τη στιγμή που δεν το επιτρέπει το Σύνταγμα και να συνεχίσουν να τους κρατούν υπό καθεστώς ομηρείας.

ΠΡΕΖΑ TV
25-11-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: