Τετάρτη, Νοεμβρίου 25, 2009

ΠΡΟΣΘΕΤΑΝ ΥΨΟΣ ΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ...ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ;;;;

Σε κλινη του Προκρούστη φαίνεται ότι είχαν μετατραπεί κάποιες επιτροπές αξιολόγησης υποψηφίων για εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από έλεγχο που άρχισε από τυχαίο περιστατικό, διαπιστώθηκε ότι 10 νέοι και νέες - που εισήχθησαν φέτος στη Σχολή Ευελπίδων (3) και στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (7)- εμφανίζονταν έως και 9 πόντους ψηλότεροι προκειμένου να περάσουν το όριο (1,70 μ. για τους άνδρες και 1,65 μ. για τις γυναίκες). Από τους 10 οι 8 ήταν γυναίκες, ενώ τρεις από αυτές είχαν «βελτιωμένο» και τον Δείκτη Μάζας Σώματος.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται για λάθος και υπάρχουν υποψίες ότι κάποιοι στις υγειονομικές επιτροπές λειτούργησαν όπως ο... μυθικός ληστής Προκρούστης: σε όσους απ΄ τους διαβάτες που σταματούσε εξείχαν τα πόδια τους από το σιδερένιο κρεβάτι που είχε στο λημέρι του, έκοβε το περίσσιο κομμάτι. Αντιθέτως, αν το θύμα ήταν πιο κοντό, τότε τραβούσε τα άκρα του μέχρι να φτάσουν στο μήκος του κρεβατιού. Το τι έγινε στην περίπτωση των στρατιωτικών σχολών θα εξακριβώσει η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που έχει διατάξει το ΓΕΣ.

Όσον αφορά τους 10 νέους και νέες, η κατάταξή τους ανακλήθηκε και το υπουργείο Άμυνας, όπως αναφέρει ο υπουργός κ. Ευάγγ. Βενιζέλος σε απάντηση στη Βουλή, ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας ώστε να μπουν στην αμέσως επόμενη σχολή της προτίμησής τους. Όμως έπειτα από προσφυγή των «κομμένων» στη Δικαιοσύνη κατά της νομιμότητας της απόφασης που προβλέπει τα συγκεκριμένα όρια ύψους (και βάρους) αποφασίστηκε προσωρινή αναστολή της διαγραφής τους και ήδη ξαναφόρεσαν τα «χακί».

Τα όρια θεσπίστηκαν για πρώτη φορά στις εξετάσεις του τρέχοντος έτους, ενώ σε άλλα κράτη ισχύουν εδώ και χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές, τα Επιτελεία ετοιμάζουν εισηγήσεις για εκλογίκευση του ορίου Δείκτη Μάζας Σώματος (συνάρτηση του ύψους με το βάρος) διότι όπως είναι αποκλείει αρκετούς.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
25-11-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: