Κυριακή, Νοεμβρίου 08, 2009

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟ 84% ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΥΠΕΡ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ;;;;

Υπέρ της παρουσίας του σταυρού στις σχολικές αίθουσες τάσσεται το 84% των Ιταλών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε πέντε ημέρες μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την κατάργησή του.
Στην ερώτηση, αν "πρέπει ο σταυρός πρέπει να εκτίθεται στις σχολικές αίθουσες", το 84% των ερωτηθέντων απάντησε "ναι", ενώ μόλις το 14% δήλωσε αντίθετο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην Corriere della Sera.

Ακόμη και το 68%, εκείνων που δήλωσαν ότι δεν πηγαίνουν ποτέ στην εκκλησία, τάσσεται υπέρ της παρουσίας του σταυρού, ενώ όσοι εκκλησιαζονται πολλές φορές το χρόνο συμφωνούν με την παρουσία του σταυρού σε ποσοστό 86% και όσοι εκκλησιάζονται "τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα" λένε "ναι" στο σταυρό σε ποσοστό 93%.

Σύμφωνα με τον πολιτειολόγο Ρενάτο Μανχάιμερ, μεγάλη ομάδα πολιτών θεωρεί ότι ο σταυρός αποτελεί σύμβολο που υπενθυμίζει τις πολιτιστικές και κοινωνικές παραδόσεις της χώρας, χωρίς ωστόσο να αρνούνται "τη θρησκευτική του σημασία".
Πριν από πέντε ημέρες, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι η παρουσία του σταυρού στις σχολικές αίθουσες αντιτίθεται στο δικαίωμα των γονέων να αναθρέψουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους, καθώς και στις θρησκευτικές ελευθερίες των παιδιών.

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ,ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΔΡΕΥΕΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗΘΕΙ;;;
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΙ ΚΑΙ ΣΚΑΤΟΜΥΑΛΟΙ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ.
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ,ΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ,ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑ ΑΛΛΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ;;;

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ,ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΗΛΥΤΊΖΕΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ,ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ.

ΑΝΤΕ ΝΑ ΞΥΠΝΑΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

ΠΡΕΖΑ TV
8-11-2009

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΑΒΑ ΚΑΝΕ ΕΣΥ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΠΙΝΙΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΑ,ΚΑΙ ΘΑ ΓΑΜΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΟΥΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Εισαι ΜΕΓΑΛΟΣ, ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΒΛΑΚΑΣ ΤΕΛΙΚΑ!

Γιατι εγω βρε μαλακισμένο να πιστέψω το αντίθετο απο αυτο που λέει η δημοσκόπιση; επειδη το θες εσυ;

δεν σου άρεσε η δημοσκόπιση ε; να σου πω κατι; και στην Ελλαδα να γινει το ιδιο αποτελεσμα θα βγαλει μαλακάκο.

Ο Σταυρος ΔΕΝ βγαινει απο το σχολείο παει και τελείωσε. το θεμα να μπουν αλλα θρησκευτικά συμβολα το συζητάμε. αλλα για τί συμβολα μιλάμε; να μπει μια πεντάλφα για τους γονείς που ευσυνηδειτα θελουν τα παιδια τους να ειναι σατανιστές;

για ποια αλλη θρησκεια μιλάς ρε μαλακα;

να δωσει ο θεος να καιγεσαι αιωνια ρε φιλε... σκατα εχεις στο μυαλο σου δεν παιζει κατι αλλο.

Βητα είπε...

Αχ καλε τι καλος Χριστιανος που εισαι! Ανατριχιασα. Που την Βρισκετε τοση αγαπη μεσα σας για οσους διαφωνουν μαζι σας? Η εκκλησια σου μαθαινει τετοιους τροπους ανωνυμε 6:18 η το σπιτι σου? Τελικα με σταυρους η χωρις, ο κακος ο ανθρωπος δεν αλλαζει. . .

Ανώνυμος είπε...

Ρε αντε σαλτα και γαμήσου. ποιος σου ειπε οτι ειμαι καλος χριστιανος; και ποιος σου ειπε οτι αυτα μου εμαθαν; δεν μου εμαθαν αυτα και δεν ειμαι καλος χριστιανος. αυτο δεν σημαινει οτι θα αφησω κατι σατανάδες σαν κι εσενα να αφαιρεσουν καθε τι που θα θυμιζει την θρησκεια μου.

Ανώνυμος είπε...

:-P :-P :-P :-P :-P eisai kakos eisai kakos eisai kakos! kai 8a sta paroume ola! xa xa!! vlamene! 8a pa8eis kana egkefaliko mh sunxizesai loulouko!

Ανώνυμος είπε...

...ΑΥΤΟ ΣΕ ΜΑΡΑΝΕ....

Ανώνυμος είπε...

΄Αλλοι πιστεύουνε στον σταυρό και άλλοι στην πρέζα....

Ανώνυμος είπε...

φλωρακια θα φωναζει η μαμα που βριζετε.Πως θα κοινωνησετε μεθαυριο?

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ?

Ανώνυμος είπε...

Ρε βλήμα Πρέζα, πήγαινε στις αραβικές χώρες ή και στην τουρκία και ζήτα να έχουν και σύμβολα άλλων θρησκειών εκτός της δικής τους.

Ανώνυμος είπε...

τουλαχιστον στην ιταλια εγινε θεμα το συγκεκριμενο στην ελλαδα αμα καποιως παει να καταγγειλει θα μπλεξει με γραφειοκρατια και θα βρει τον μπελα του στο τελος.Δεν υπαρχει μια κωλο-υπηρεσια για τον πολιτη που να του προστατευει τα δικαιωματα,δεν γουσταρω σταυρους εικονες και μαλακιες ειναι σαν κατι εποχες στην χουντα που υποχρεωναν τον κοσμο να εχει τον βασιλια με την μαλακω την γυναικα του καδρο,οταν ξυπναει να πεταει και μια καλημερα στο καδρο ελεος ρεεεεε γαμιμενη προπαγανδα της εκκλησιας και καθε δεξιου και ακροδεξιου συστηματος

Ανώνυμος είπε...

re pmouli 11.56 pos fenetai oti eisai pitsirikas kakomathimeno!...ante fae to avgo sou kakomoiri ki ase tous enilikous na milisoun edo mesa

Ανώνυμος είπε...

επειδα εμεινα πολλα χρονια ιταλια μπορω να σου πω με σιγουρια οτι το αποτελεσμα τησ δημοσκοπησεις δεν ειναι πειραγμενο....οι ιταλοι ειναι πιστοι καθολικοι και το αποτελεσμα αυτο δεν εχει σχεση ουτε με εθνοκισμους ουτε με πολιτικες τοποθετησεις ουτε τιποτα αλλο...ειναι πιστοι καθολικοι και τιποτα αλλο....δεν ειναι θρησκοληπτοι ουτε φανατικοι οπως προσπαθουν ορισμενοι να εεκμεταλευτουν την κατασταση απλα ειναι δεμενοι με τον καθολικισμο...

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΠΕΡΝΑΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΑΜΑΤΑ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΟΥ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

katarxas auto pou kanete kai na brizete den apokaleite sizitisi. To ean den pisteuei enas den simainei automatos oti einai kai xristianos. edo milame gia anthropina dikaiomata. stin italia egine oli i istoria me to thema tou stavrou stis aithouses. stin ellada pera apo auto exoume kai to thema tis proseuxis kathe proi kai to thema me to mathima ton thriskeutikon pou mono thriskeutika den einai... orthodoksi xristianiki agogi onomazete.ego eimai apla atheos opos kai poloi alloi! exo barethei na me apokaloune satanisti otan tous leo oti den pisteuo. auti i thriskeutiki propaganda prepei na stamatisei. an enas thelei na dei stavrous eikones kai otidipote allo as paei stin ekklisia. ta sxoleia den einai ekklisies. ta sxoleia einai topos morfosis kai den prepei na einai kateuthinomeni auti i morfosi kai auti i paideia pou dinete stous mathites.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά ηρεμήστε . Ο σταυρός ΔΕΝ συμβολίζει ούτε Χούντες , ούτε καταπιέζει κανένα η ύπαρξη του στις σχολικές αίθουσες . Ο σταυρός συμβολίζει ακριβώς το αντίθετο , την αγάπη και την ελευθερία . Ακόμη , συμβολίζει τις αδικίες που υπέστη το έθνος μας επι Τουρκοκρατίας , όπου ο χριστιανός ήταν ο ραγιάς δλδ ο σκλάβος ή ο γκιαούρης δλδ ο άπιστος . Το έθνος μας έχει υποφέρει πολλά γιατί ήταν έθνος "γκιαούριδων" , αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό επί τουρκοκρατίας προξένησε διωγμούς τρομερούς αλλά ταυτόχρονα κράτησε ζωντανό το έθνος και δεν αφομοιώθηκε από τους Οθωμανούς . Τουλάχιστον για χάρις της ιστορικής αλήθειας πιστεύω ότι πρέπει στα σχολεία να υπάρχει ο σταυρός , για να μαθαίνουν τα παιδιά τι συμβολίζει για το έθνος μας