Κυριακή, Νοεμβρίου 08, 2009

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΑΝΗ ΛΕΣΒΟΥ...

Οχι πως δεν ηταν αναμενώμενο...
Το κέντρο κράτησης στη Παγάνη εξακολουθεί να λειτουργεί, παρα τις δεσμεύσεις του νομάρχη κ τις διαβεβαιώσεις των τοπίκων μμε, οτι κ καλά 1η Νοέμβρη θα έκλεινε.
Δεν έκλεισε.
Η αλήθεια βέβαια είναι πως κάτι εχει αλλάξει. Κατ άρχην δεν τους χωρίζουν, ειναι όλοι μαζί γυναίκες κ άντρες, ειναι σαφώς λιγότεροι αλλα αυτο συμβαίνει πάντα το χειμώνα οταν εχει καίρο, τους κρατάνε μόνο για ένα βράδι ή τέλως πάντων μέχρι να φύγει το πλοίο κ το πιο συμαντικό, η αστυνόμευση ειναι πιο χαλαρή. Τα κελιά δηλαδή είναι ανοιχτά κ βγαίνουν στην αυλή όποτε θέλουν κ μπάτσοι υπάρχουν μόνο εξω
κ αυτοί ειναι οι μπλέ.

Απλώς καλύτερα δηλαδή, γιατί εξακολουθεί να είναι μια φυλακή. Ολη αυτη η συνθήκη ειναι στην ουσία της μια φυλακή. Οι άνθρωποι αυτοί κ χώρις μπάτσους να τους φυλάνε, δεν πρόκειται να φύγουν. Χωρίς το χαρτί της άδειας παραμονής στη χώρα για ενα μήνα, δεν έχει νόημα να φύγουν. Ολη η χώρα ειναι γι' αυτούς μια φυλακή...
Η κράτηση δηλαδή στην ουσία της, εξακολουθεί να υπάρχη. Στη Παγανή κ σε πολλά σημεία της Ελλάδας. Για τη Λέσβο εξ' αλλου συζητιέται μια καίνουργια φυλακή στο Καρά Τεπέ. Ενα μοντέρνο κάτεργο σαν αυτό της Σάμου. Λές κ η βαρβαρότητα δεν είναι το ιδιο το γεγονός της κράτησης, ακομα κ με τις καλύτερες συνθήκες...
Εμείς δε θέλουμε μοντέρνες φύλακες.
Αυτό ηταν πάντα το πρόταγμα μας κ εξακολουθεί να είναι.


ATHENS INDYMEDIA

ΠΡΕΖΑ TV
8-11-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΑ ΜΕΣΩ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ
ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, για τη διακίνηση μίγματος αρτοποιίας, το οποίο περιέχει καφέ λιναρόσπορο προέλευσης Καναδά. Στην πρώτη ύλη (καφέ λιναρόσπορος) ανιχνεύτηκε η μη εγκεκριμένη γενετική τροποποίηση FP967.

Πρόκειται για μίγμα αρτοποιίας, με την εμπορική επωνυμία «KORNGOLD -Mehrkornbrot - Μείγμα ψησίματος για πολύσπορο ψωμί», σε συσκευασία του 1 κιλού, το οποίο παρασκευάζεται από την Γερμανική επιχείρηση «Frießinger Mühle» και στην Ελλάδα διακινείται μέσω της επιχείρησης «ALDI Hellas».

Η εταιρεία προέβη σε προληπτική ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του συγκεκριμένου προϊόντος, με ημερομηνίες ελάχιστης διατηρησιμότητας 04.12.2009, 01.01.2010, 26.02.2010, 18.03.2010 και 15.04.2010. Η συνολική διακίνηση του συγκεκριμένου προϊόντος είναι 1474 τεμάχια.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του συγκεκριμένου προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, η απεικόνιση του οποίου φαίνεται παρακάτω, να μην το καταναλώσουν.