Παρασκευή, Νοεμβρίου 06, 2009

Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΟΛΠ,ΕΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΟΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ...

Στα χέρια του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου περνάει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η υπόθεση των απεργών στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ την ίδια ώρα ο κ. Γ. Ανωμερίτης έχει ήδη αρχίσει από χθες κύκλο επαφών με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στον ΟΛΠ, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες εκτόνωσης της κρίσης.

Σήμερα εξάλλου οι εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων έχουν δηλώσει ότι θα προχωρήσουν στην κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων κατά των απεργών, ζητώντας την ενεργοποίηση παλαιότερης απόφασης του Εφετείου, στο οποίο έχει προσφύγει ο ΟΛΠ, η οποία καθιστούσε τις απεργιακές κινητοποιήσεις με αίτημα την παραχώρηση παράνομες και καταχρηστικές.
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων υπογράμμιζαν ότι μια τέτοια κίνηση δεν πρόκειται να εκτονώσει την κατάσταση. Αντίθετα θα ρίξει λάδι στη φωτιά. Εξάλλου έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τους ως τώρα χειρισμούς της άσκησε χθες και η πρώην υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία κάλεσε τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου να παρέμβει προκειμένου, όπως είπε, «να μην εμφανίζεται η Ελλάδα ως μια αναξιόπιστη χώρα που δεν τιμά την υπογραφή της».
Χθες καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ ΑΕ πρώην υπουργός κ. Γ. Ανωμερίτης είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο λιμάνι, με τους οποίους προσπαθεί να δημιουργήσει μια νέα ατζέντα συζητήσεων με στόχο να ανοίξει το λιμάνι του Πειραιά, ενώ θα υλοποιείται η δέσμευση της κυβέρνησης για επανεξέταση της σύμβασης παραχώρησης.

Ο κ. Πάγκαλος την ίδια ώρα, εξερχόμενος από το Υπουργικό Συμβούλιο, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων υπογράμμισε ότι
«οι εργαζόμενοι έχουν αιτήματα που θεωρούν δίκαια. Το θέμα, όμως, είναι αν τα αιτήματα αυτά συνάδουν με την έννομη τάξη και τα συμφέροντα της χώρας.
Πάντως»,
πρόσθεσε, «η σύμβαση έχει προβλήματα, κάτι που είχαμε επισημάνει προεκλογικά».


ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΑΡΧΙΚΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΛΠ ΣΤΗΝ COSCO ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ....ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ 35 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ.
ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ,ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΙΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ,ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΤΥΠΟ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΥΨΗΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΛΠ,ΕΝΩ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ GOLDEN BOYS ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ...


ΠΡΕΖΑ TV

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ βατοπεδινοι παρεδωσαν 11 χιλιομετρα γης και θαλασσα και βαζουν τωρα τα γνωστα τζιρακια τους
[προεδρους βιομηχανων, εφοπλιστων,
εμπορων]να ποινικοποιησουν την απεργια των λιμενεργατων στο ναυτοδικιο του ΠΕΙΡΑΙΑ με οτι αυτο συνεπαγεται.
Το παιχνιδακι να βαζουμε τις κοινονικες ομαδες να συγκρουονται μεταξυ τους ειναι γνωστο και σε αυτην την ιστορια το ΠΑΣΟΚ το εχει εκμεταλευτει στο επακρο.

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί να προστατεύεται ένα κλειστό επάγγελμα; Να ανοίξει το επάγγελμα, να γίνουν αξιοκρατικές προσλήψεις, και μετά να βγαίνουν να μιλάνε.

Ανώνυμος είπε...

Oι λιμενεργάτες απλά κοιτάζουν το συμφέρον τους και δε θέλουν να χάσουν τα προκλητικά προνόμια που έχουν. Ωστόσο το δικό τους συμφέρον δεν είναι και το συμφέρον της χώρας.