Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2009

ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΥΝΕΝΟΗΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ....

Την κόκκινη γραμμή των συνδικάτων για τα όρια ηλικίας, το ύψος των συντάξεων και το ποσοστό των εισφορών τόνισε η ΑΔΕΔΥ με σημερινή της ανακοίνωση μετά την συνάντηση με τον υπουργό εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης. Ακόμη ανέφερε πως το υπουργείο δεσμεύτηκε πως δεν θα συζητηθούν θέματα ορίων ηλικίας και ποσοστών σύνταξης.

Η ΓΣΕΕ εξέφρασε την απόλυτη στάση των συνδικάτων για τα όρια ηλικίας, το ύψος των συντάξεων και το ποσοστό των εισφορών. Επίσης ανέφερε ότι στη συνάντηση υπήρξε ταύτιση απόψεων στις βασικές αρχές και θέσεις ενώ το υπουργείο δεσμεύτηκε πως δεν είναι θέμα συζήτησης τα όρια ηλικίας και τα ποσοστά σύνταξης.

Ακόμη η ΓΣΕΕ ζήτησε την κατάργηση των ασφαλιστικών διατάξεων του Νόμου Πετραλιά (όρια ηλικίας γυναικών κ.α. – μείωση επικουρικών συντάξεων) αντί του «παγώματος» για ένα χρόνο όπως εξήγγειλε ο Υπουργός Εργασίας.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, τις προτάσεις της για τον διάλογο τις είχε θέσει και στην προηγούμενη κυβέρνηση, και αφορούν σε συγκεκριμένες ενότητες όπου είναι:

1.Χρηματοδότηση του συστήματος
2.Ενοποίηση Ασφαλιστικών Ταμείων
3.Ενίσχυση των χαμηλών και μεσαίων Συντάξεων
4.Οργανωτικά και Λειτουργικά προβλήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης
5.Ταμείο Ασφαλιστικής αλληλεγγύης των γενεών – Συνήγορος Γενεών (στα πλαίσια της ανεξάρτητης αρχής)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Η Ε.Ε ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;;;
ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΑΤΕ ΚΑΤΙ;;;

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ,ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ...ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ;;;;
ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΙ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΙΣΘΟ...

ΠΡΕΖΑ TV
26-11-2009

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚΕ δεν εχει δικιο.
Συζητηση πρεπει να γινει.
Τα Ταμεια εχουν χρεωκοπησει.
Οταν θα πανε οι συνταξιουχοι να παρουν τις συνταξεις τους και τους πουνε τοτε οτι χρηματα δεν υπαρχουν,τι θα γινει?
Οι συντροφοι εαν εχουν προτασεις να τις καταθεσουν.Να πορευομαστε ομως στην Πατριδα μας μονο με κραυγες και αναθεματα ειναι λαθος.Σε αυτη τη χωρα πρεπει να μαθουμε να συζηταμε.Να ακουμε και να ακουγομαστε.Αλλος δρομος δεν υπαρχει.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπον τα ψεμματα τον πασοκων δεν περνανε αλλο. Το ΚΚΕ εχει ηδη εδω και καιρο κανει προταση για νομο με το τι πρεπει να γινει και ποιοι να πληρωσουν για το ασφαλιστικο.

Τα ψεμματα των πασοκων πρεπει να τελειωσουν.
Οσοι θελουν να μαθαινουν τις προτασεις του ΚΚΕ πρεπει να διαβαζουν τα μεσα ενημερωσης που εχει το ΚΚΕ γιατι τα ιδιωτικα καναλια τα διαστρεβλωνουν καθως οι προτασεις του δεν συμφερουν τους ιδιοκτητες τους, γιατι οι ιδιοκτητες ειναι παμπλουτοι.

ΚΑΝΕΝΑ ΙΔΩΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΩΤΙΚΟ ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΙΟ (Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΣΟΚΟΣΚΥΛΑ ΤΗΝ ΡΑΧΟΚΟΚΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ)

Ευχαριστω!