Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2009

Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...

Απάντηση στα κερδοσκοπικά παιχνίδια που παίζονται διεθνώς εις βάρος της Ελλάδας με τη σύμπραξη στελεχών της Κομισιόν, αλλά και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σχεδιάζει το Μέγαρο Μαξίμου μετά τις εκθέσεις απαξίωσης των ελληνικών ομολόγων και τα σενάρια χρεοκοπίας που είδαν το φως της δημοσιότητας.

O κ. Παπανδρέου, που έχει ενημερωθεί από σημαντικές πηγές του διεθνούς τραπεζικού συστήματος «για το τι γίνεται», μελετάει πρωτοβουλίες- ανάμεσά τους να απευθύνει διάγγελμα για να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι ακριβώς συμβαίνει με τα δημόσια οικονομικά της χώρας και το πώς επηρεάζονται αυτά από τα παιχνίδια που έχουν στηθεί στην πλάτη της χώρας για να κερδοσκοπήσουν μεγάλοι τραπεζικοί οργανισμοί. Κυβερνητική πηγή ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «τα διάφορα δημοσιεύματα και οι εκθέσεις τύπου Ντόιτσε Μπανκ μάς έχουν κοστίσει ήδη εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Ε, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και θα βρούμε τρόπο να το σταματήσουμε». Πάντως χθες η κυβέρνηση επιχείρησε να υποβαθμίσει τη διένεξή της με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος καθώς, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, μέσα από μια τέτοια διελκυστίνδα ο μόνος χαμένος μπορεί να είναι η οικονομία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε χθες πως «δεν υπάρχει κόντρα και δεν τίθεται θέμα Προβόπουλου». Το Μαξίμου θεωρεί ότι το καμπανάκι που χτύπησε προχθές προς την κατεύθυνση της Τραπέζης της Ελλάδος ήταν επαρκές, ότι τα μηνύματα εστάλησαν και ότι στην παρούσα φάση με την οικονομία να παραπαίει δεν συντρέχει λόγος να δοθεί περαιτέρω διάσταση στο ζήτημα.

Το θέμα απασχόλησε και τον χθεσινό «πρωινό καφέ» στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη διάρκεια του οποίου εκτιμήθηκε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να ανοίξει νέα μέτωπα, ούτε να φανεί ότι βάζει απέναντί της τους τραπεζίτες και τις τράπεζες. Εξάλλου, ο κ. Πεταλωτής επέμεινε χθες ότι «δεν υπήρξε απόκλιση» στις δηλώσεις του ιδίου και του υπουργού Οικονομικών.

Η ελληνική κυβέρνηση χαρακτηρίζει κινδυνολογικά τα σενάρια που εμφανίζουν τη χώρα μας να σκέφτεται να καταφύγει σε δανεισμό από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. «Η ελληνική κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για τη χάραξη και την άσκηση της οικονομικής πολιτικής. Δεν συζητάμε με εκτιμήσεις και σενάρια, αλλά με πραγματικά μέτρα» είπε ο κ. Πεταλωτής, ενώ αισθάνθηκε την ανάγκη να υπενθυμίσει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να ανακτήσει την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό.

ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΣΕ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΟΙ ΗΠΑ..
ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ...;;;
Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΡΑΧ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ...
ΕΤΣΙ ΣΚΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ...ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ...

ΠΡΕΖΑ TV
27-11-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λογικο ηταν...η χωρα λειτουργουσε με μαγικους ρυθμους εδω και πολλα χρονια.
Περναμε λεφτα και τα πεταγαμε.

Δεν γινοταν κατι αλλο παρα να σκασει αυτη η φουσκα.
Με τους φιλους μου χρονια τωρα αναρωτιομασταν πως μπορει και αντεχει το συστημα.

Πρωτο χτυπημα :χρηματιστηριο Αθηνων (πολιτικοι+τζογαδοροι =η μεγαλυτερη ανακατανομη πλουτου)

Δευτερο χτυπημα :πολιτικα σκανδαλα (κλεψιμο απο δημοσιους παραγωντες χωρις ελεος)

Τριτο :Η συνηθεια της υπερκαταναλωσης (shopping therapy,μπουζουκια κ.λ.π.) που μπηκε μαζι με την παγκοσμιοποιηση (ολη η Ελλαδα πλεον χρωσταει)

Οι μονες δοξα το θεο που ειναι καλα ειναι οι τραπεζες.

Υ.Γ. Το τελευταιο το περνω πισω, χρειαστικαν και αυτες 28δισ για να επιβιωσουν...(εδω γελαμε πικρα)