Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2009

ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑ ΟΙ ΜΠΑΧΑΛΑΚΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΒΑΛΑΝ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ...ΠΛΕΟΝ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΕ ΑΛΛΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ;;;

Στην κατάμεστη αίθουσα της Νομικής Σχολής βρισκόταν προχθές το βράδυ σε εξέλιξη συζήτηση με το θέμα «Η αντικουλτούρα της βίας», όταν εισέβαλαν περίπου είκοσι κρανοφόροι. Φωνάζοντας συνθήματα πέταξαν αυγά, καθύβρισαν τους ομιλητές, διάβασαν ένα κείμενο και αποχώρησαν.

Η επιδρομή στην εκδήλωση που είχε διοργανώσει ο Φοιτητικός Σύλλογος Ελεύθερη Σκέψη- με ομιλητές το στέλεχος του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος, διπλωματούχο του ΕΜΠ και διδάκτορα του Παντείου Ολύμπιο Δαφέρμο, τον καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Δημήτρη Ψυχογιό και τον δημοσιογράφο Πάσχο Μανδραβέλη- προστίθεται στην αλυσίδα ανάλογων επεισοδίων που επαναλαμβάνονται το τελευταίο διάστημα. Θύμα των κουκουλοφόρων και των κρανοφόρων εισβολέων, όπως επισημαίνουν αυτόπτες μάρτυρες των επιδρομών, είναι η διακίνηση των ιδεών.

Ακόμα πιο έντονο σκηνικό βίας που είχε ως αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο τραυματισμένος από ξυλοδαρμό ο καθηγητής Πανεπιστημίου Γιάννης Πανούσης είχε διαδραματιστεί τον περασμένο Φεβρουάριο σε αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Και τότε ομάδα κουκουλοφόρων κρατώντας βαριοπούλες και σίδερα εισέβαλε στην αίθουσα, ενώ γινόταν συζήτηση για την κοινωνική μέριμνα για τους αποφυλακισμένους.

Μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο κ. Πανούσης διαπιστώνει ότι αυτές οι οργανωμένες επιθέσεις γίνονται από ομάδες τόσο του αντιεξουσιαστικού όσο και του ακροδεξιού χώρου. «Όλοι εναντίον όλων χωρίς κανένα στίγμα σε οτιδήποτε διαφωνούν», σχολιάζει ο κ. Πανούσης και επισημαίνει ότι τόσο οι αυτοαποκαλούμενοι αντιεξουσιαστές όσο και οι ακροδεξιοί «ασκούν ψυχολογική ή σωματική βία σε τρίτους. Αυτό έχει ειδικό ενδιαφέρον. Το πρόβλημά τους είναι ότι η ανοχή απέναντι στη διαφορετική άποψη έχει πάψει να υπάρχει».

ΤΑ ΑΚΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ Η ΛΥΣΗ,ΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ή ΤΟΝ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ,ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΟΜΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΛΕΟΝ...ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑ...ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ,ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ...
ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΙΤΕ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΦΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ,ΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΕΧΕΙ Η ΦΑΒΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ..

ΠΡΕΖΑ TV
27-11-2009

4 σχόλια:

ntoutsis είπε...

γιατι εσύ νομίζεις οτι όσοι κάνουν επεισόδια έχουν πολιτικό στίγμα? Μπαχαλάκηδες που θέλουν να ξεσκάσουν είναι ΟΛΟΙ. Κοπρόσκυλα

Ανώνυμος είπε...

πρωτο σχολιο του πρεζακιου που αρχιζω να συμφωνω!!!

τι εγινε ρε αναρχα?

επιτελους αρχισες να ξυπνας και να βλεπεις την πραγματικοτητα???

η εστω να τα βλεπεις οπως πρεπει, ουδετερα??

μπραβο παντως, ειναι μια αρχη.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω με τον προηγουμενο σχολιαστη.
Το κειμενο του ΠΡΕΖΑ ειναι διαφορετικο απ'οτι ειχαμε συνηθισει να διαβαζουμε μεχρι τωρα.
Η αλητεια και η απαγορευση της διακινησης των ιδεων ειναι Φασισμος.
Ολα δειχνουν οτι οι μπαχαλακηδες ειναι το πιο καθυστερημενο πολικα και το πλεον αμορφωτο κομματι της ελληνικης κοινωνιας.
Ας τους απομονωσουμε ολοι μαζι.

Ανώνυμος είπε...

σαφώς και ήταν προβοκάτσια ρε πρέζα.. ξεκάθαρη.. όπως έχουν γίνει και στο παρελθόν (π.χ. πανούσης)..