Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2009

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ DUBAI WORLD ΚΑΙ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΜΙΝΙ ΚΡΑΧ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ-ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΣΑ ΤΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΝΕ...

Η DUBAI WORLD,ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΤΕΧΝΙΚΑ ΝΗΣΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ...ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΡΙΧΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
ΑΠΛΑ,ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΧΑΜΗΛΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ,ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ.
Η DUBAI WORLD ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΆΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΆΖΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

ΑΠΛΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΑ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΜΜΕ,ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΦΤΑΊΞΙΜΟ ΤΟΥ ΧΘΕΣΙΝΟΥ ΜΙΜΙ ΚΡΑΧ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΕΓΟΝΟΣ.

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΜΙΝΙ ΚΡΑΧ,ΕΓΙΝΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΙΚΕ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ DEUTSCHE BANK ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ,ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ

Τα προβλήματα ρευστότητας της Dubai World και η αδυναμία της χώρας για αποπληρωμή των χρεών της έσπειρε ανησυχίες στους επενδυτές με αποτέλεσμα την πτώση των διεθνών χρηματιστηρίων και των εμπορευμάτων.

Η κυβερνητική επενδυτική εταιρία του Ντουμπάι, Dubai World, που επιβαρύνεται με χρέη 59 δισ. δολαρίων ζήτησε να καθυστερήσει η αποπληρωμή του μεγαλύτερου τμήματος των χρεών της. Ήπια πτώση καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το δείκτη FTSE στο Λονδίνο να υποχωρεί 0,06% στις 5.191 μονάδες και το δείκτη DAX στη Φρανκφούρτη 0,09% στις 5.609 μονάδες. Ενισχύεται κατά 0,12% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 3.684 μονάδες.

Ισχυρές πιέσεις δέχονται τα αμερικανικά παράγωγα με τα futures των δεικτών να σημειώνουν πτώση 2,5%.
Η τιμή του χαλκού υποχωρεί 2,35% στα 6.821 δολάρια ανά μετρικό τόνο. Πτώση καταγράφουν επίσης το αλουμίνιο, το νικέλιο και ο ψευδάργυρος. Η τιμή του χρυσού υποχωρεί κατά 2,56% στα 1.158 δολάρια ανά ουγκιά και η τιμή του ασημιού καταγράφει πτώση της τάξης του 4,1%.
Η τιμή του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη "βουλιάζει" κατά 5% στα 74,12 δολάρια ανά βαρέλι αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο έξι εβδομάδων. Ανάλογα κινείται και το brent στο Λονδίνο με την τιμή του να υποχωρεί 2% στα 75,45 δολάρια ανά βαρέλι.
Το δολάριο ενισχύεται έναντι του δολαρίου περιορίζοντας την εβδομαδιαία πτώση του ενώ το γεν υποχώρησε επό το υψηλό 14 ετών έναντι του αμερικανικού νομίσματος.
Το ευρώ υποχωρεί έναντι του δολαρίου,
του ελβετικού φράγκου και του γεν.


ΠΡΕΖΑ TV
27-11-2009

3 σχόλια:

zampon_salami είπε...

αληθεια ολο αυτο το κατεβατο που εγραψες καταλαβες εστ και λιγο τι σημαινει? διαβασε το ξανα και μετα βγαλε συμπερασμα οτι αυτο που συνεβη δεν επηρεαζει την αγορα των ελληνικων ομολογων.

διαβασα και το σχολιο σου για τη μερκελ και εκνευριστηκα αλλα ειπα να μη σχολιασω. αλλα σε παρακαλ ρε φιλε εχεις ειναι συμπαθητικο μπλογκ. αλλα μη μιλας για πραγματα που δεν εχεις ιδεα. ασε τις οικονομικες αναλυσεις σε αυτους που το κατεχουν. φιλικα στο λεω γιατι εκτιθεσαι.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Το post ειναι ξεκαθαρο.

mykonos Zoo είπε...

sosto