Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2009

ΣΥΡΙΖΑ,ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ.ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 25743...ΚΑΙ Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ...ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ...ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ;;;;

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σε σχέση με τις μελλοντικές τους αποφάσεις, ακόμη και αυτό της δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα, άφησαν χθες οι Ανανεωτές της Κουμουνδούρου.
Το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο της Ανανεωτικής Πτέρυγας που συνεδρίασε στην Αθήνα συμφώνησε πως σε περίπτωση που η ηγεσία του κόμματος περάσει την «κόκκινη γραμμή» στις σχέσεις του ΣΥΝ με τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα πρέπει να επανεξεταστεί η στάση των μελών της αναφορικά με την περαιτέρω πολιτική τους παρουσία.

«Τα πάντα είναι ανοιχτά» φέρεται να είπε κατά την παρέμβασή του στο Όργανο ο Φώτης Κουβέλης, περιγράφοντας τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου μετά τη Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ και τη δυσμενή για τους Ανανεωτές απόφαση για απόκτηση κάρτας μέλους, άποψη με την οποία συμφώνησαν τα περισσότερα στελέχη της πτέρυγας.
Πάντως, όπως διευκρίνιζαν χθες άλλα στελέχη της ανανεωτικής πλευράς, «κύριο μέλημά μας είναι να δώσουμε τη μάχη μέσα στον Συνασπισμό, γιατί είναι το σπίτι μας και μόνο εάν η πλειοψηφία κάνει και άλλες παραχωρήσεις απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ή επιχειρήσει να τον μετατρέψει σε κόμμα, θα επανεξετάσουμε τις θέσεις μας».

Μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού, η Ανανεωτική Πτέρυγα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαπιστώνεται ξεκάθαρα η σκλήρυνση της στάσης της απέναντι στην πλειοψηφία και την ηγεσία του κόμματος. Οι Ανανεωτές αναφέρουν ότι δεν θα αποκτήσουν κάρτα μέλους του ΣΥΡΙΖΑ και επιπλέον δηλώνουν ότι αρνούνται να εγγραφούν σε ενιαίο μητρώο μελών στις τοπικές οργανώσεις. «Θα εργαστούμε είτε για τον ανακαθορισμό της μορφής του ΣΥΡΙΖΑ ως συμμαχικού σχήματος, είτε για την απεμπλοκή του ΣΥΝ από τον ΣΥΡΙΖΑ» επισημαίνουν χαρακτηριστικά, ενώ καθιστούν σαφές ότι δεν θα συμμετέχουν ούτε στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ανακοινώνουν ότι θα επιχειρήσουν διεύρυνση της Ανανεωτικής Πτέρυγας και εκτός Κουμουνδούρου, δηλαδή ενδυνάμωση της τάσης και εκτός ΣΥΝ. Σε πρώτη φάση εκφράζουν την πολιτική τους βούληση για συμμετοχή του Ομίλου Προβληματισμού «Άρση» και της Ομάδας Στελεχών για την Πρωτοβουλία για την Ανασυγκρότηση της Ανανεωτικής Αριστεράς στις διαδικασίες πολιτικού διαλόγου και πολιτικών πρωτοβουλιών του ανανεωτικού χώρου.

Η ανανεωτικη πτεριγα διαφοροποιείται από την επίσημη γραμμή του κόμματος σε ό,τι αφορά τον κοινωνικό διάλογο. Την ώρα που ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης μιλούσε για «φιέστες διαλόγου» που στήνει ο Γ. Παπανδρέου, οι Ανανεωτές αποφάσιζαν πως ο κοινωνικός και πολιτικός διάλογος για τον οποίο δεσμεύτηκε η κυβέρνηση «είναι αναγκαίος και πρέπει να γίνει». Προσθέτουν δε, σε σχέση με την οικονομία ότι η κατάσταση θα ήταν καταστροφική αν η χώρα μας δεν μετείχε στη ζώνη του ευρώ. Ως εκ τούτου συμφωνούν με βασικά σημεία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και υπογραμμίζουν: «Επιτέλους, έφθασε η ώρα να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης και όσοι διαθέτουν και σκανδαλωδώς κρύβουν υψηλά εισοδήματα. Οι ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας και η Εκκλησία οφείλουν να δώσουν μερίδιο από τις μεγάλες υπεραξίες των τελευταίων χρόνων».

Υπενθυμίζεται ότι οι Ανανεωτές, με εξαίρεση λίγα στελέχη όπως ο βουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, δεν πήραν μέρος στις εργασίες της Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα «νομιμοποιούσαν» τις αποφάσεις του και θα συναινούσαν στις επιλογές της ηγεσίας του ΣΥΝ. Αμέσως μετά τη Συνδιάσκεψη ξεκαθάρισαν ότι έχουν κάρτα μέλους και αυτή είναι αποκλειστικά του Συνασπισμού και άρχισαν να ασκούν πιέσεις στον Αλ. Τσίπρα να διασαφηνίσει τις προθέσεις του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ...

ΠΡΕΖΑ TV
14-12-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να πάνε στο διάολο οι Ανανεωτικοί.

Ώρα καλή τους.