Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2009

ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ...ΤΑ ΝΕΑ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...

Ένα νέο κέντρο υποδοχής μεταναστών θα λειτουργήσει στην Ουτζά της Λέσβου αντικαθιστώντας το στρατόπεδο της Παγανής, το οποίο σύμφωνα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Σπύρο Βούγια, “έθιγε τον πυρήνα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας".
Τα παραπάνω ανακοίνωσαν ο Σπ. Βούγιας σε κοινή συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε μαζί με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Πάνο Μπεγλίτη, καθώς το νέο κέντρο θα λειτουργήσει σε χώρο που παραχώρησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Όπως δήλωσε ο Ευαγγ. Βενιζέλος η παραχώρηση γίνεται με στόχο “να αναβαθμιστεί το περιβάλλον όπου ζουν οι παράνομοι μετανάστες που είναι θύματα, τόσο των δουλεμπόρων, όσο και της μη συμμόρφωσης της Τουρκίας στις υποχρεώσεις της".

Το νέο κέντρο θα έχει χωρητικότητα περίπου 250 μεταναστών και η υλοποίησή του θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικής Πολιτικής. Το κέντρο της Ουτζάς θα μπορεί να καταγράφει και να ταυτοποιεί τους παρανόμως εισερχόμενους αλλοδαπούς, να διενεργεί ιατρικές εξετάσεις και να διανέμει τους μετανάστες ανάλογα με το καθεστώς τους.
Ο Σπ. Βούγιας ενημέρωσε ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχωρά στη δημιουργία αντίστοιχων κέντρων υποδοχής και σε άλλες πόλεις δεδομένου ότι "ο αριθμός των αλλοδαπών ξεπερνά τις αντοχές της Ελλάδας και για να διαπραγματευτούμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση ανακατανομή των βαρών από την παράνομη μετανάστευση πρέπει να έχουμε δομές που να συνάδουν με το κοινωνικό πρότυπο της Ευρώπης".
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε στοιχεία για την είσοδο παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα, αναφέροντας ότι το 2009 μειώθηκε κατά 10-15% ο αριθμός σε σχέση με τους 150.000 που εισήλθαν πέρυσι.

ΑΛΗΘΕΙΑ,Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΟΤΕ Η Ε.Ε ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ...ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΠΟΡΟΥΣ ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑ;;;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΕΑΝ ΤΟ ΝΕΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ;;;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΤΩ ΥΠΟ ΠΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΑ ΖΟΥΝ ΕΚΕΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΠΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΤΛ...

ΠΡΕΖΑ TV
10-12-2009

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι τόσο ανεκπαίδευτοι οι έλληνες Cow-boyιδες που αν ο MIchel πάρει όπλα με πλαστικές σφαίρες η δολοφονία Γρηγορόπουλου θα είναι "πταίσμα"
Για κοιτάτε
ΕΔΩ
τι σημαίνει πλαστική σφαίρα εξ'επαφής..(κάτι που σίγουρα θα κάνουν οι δικοί μας rambo)

MICHEL κοίτα γιατί προφανώς οι συμβουλοί σου έχουντο μυαλό στην στρατόσφαιρα (ή μάλλον στην στρατοκαβλόσφαιρα??)

Ανώνυμος είπε...

Για το επάνω post πήγαινε αλλά δεν πειράζει τα αποτελέσματ είναι ίδια

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟΠΑΙΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ ΣΑΜΟ ΓΡΕΒΕΝΑ ΛΕΣΒΟ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!ΜΟΝΟ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΝΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΟΥΦΕΣ?

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ρε prezzaki aκόμη υπάρχει κόσμος που σε διαβάζει;Μουτς ρε

Ανώνυμος είπε...

Οι χωροι υποδοχης λαθρομεταναστων δεν ειναι Γκουανταναμο και το Γκουανταναμο δεν ειναι χωρος υποδοχης λαθρομεταναστων.

Τωρα Πρεζα,εαν θελεις να προκαλεις εντονα συναισθηματα σε βαρος του ελληνικου κρατους γραφοντας ανοησιες αυτο ειναι δικαιωμα σου.

Οι λαθρομεταναστες,περα απο υποκρισιες,πρεπει να επιστρεψουν στις πατριδες τους.Εκει ειναι η θεση τους.