Δευτέρα, Δεκεμβρίου 21, 2009

ΑΝΟΙΞΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ...ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...

ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ,ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΦΘΕΊ Ή ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2009 ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΓΟΥΣ.

Ένα ιδιότυπο σούπερ - μάρκετ, όπου θα μπορούν οι αδύναμες οικονομικά, άπορες, οικογένειες να κάνουν δωρεάν τα ψώνια τους, εγκαινιάστηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του δήμου Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στην οδό Μοναστηρίου 124, και υποστηρίζεται από την εταιρία γενικού εμπορίου Carrefour - Μαρινόπουλος.

Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» θα παρέχει, σε 200 οικογένειες, που θα εναλλάσσονται ανά έξι μήνες, είδη παντοπωλείου, απορρυπαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα, ενδύματα, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κ.α.. Οι οικογένειες θα επιλέγονται μέσω του προγράμματος του «Κοινωνικού Δικτυακού Χάρτη» του κεντρικού δήμου.
Το ανώτατο όριο αξίας των παρεχόμενων προϊόντων θα ξεκινά από τα 100 ευρώ μηνιαίως για μονομελείς οικογένειες, ενώ για τις οικογένειες με τέσσερα και πλέον μέλη θα φτάνει τα 250 ευρώ. Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» θα είναι ανοιχτό κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

«Ανοίγουμε ακόμη ένα παράθυρο στην κοινωνία μας, με μια πρωτοπόρα και βαθιά ανθρωπιστική δράση, δημιουργούμε μία νέα εστία έγνοιας και συμπαράστασης για τους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερο ανάγκη», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Carrefour - Μαρινόπουλος, Βασίλης Στασινούλιας, τόνισε: «Η σημερινή μέρα είναι για μας ημέρα χαράς, αγάπης και ελπίδας. Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» είναι ένας θεσμός που προσφέρει ανακούφιση σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη να σταθούν και πάλι στα πόδια τους».
Το πρόγραμμα του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια σε πόλεις του εξωτερικού.

ΠΡΕΖΑ TV
21-12-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ere bysma poy tha pesei

gia mia thesei gia tsampa faghto kai ekei