Τετάρτη, Δεκεμβρίου 23, 2009

ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΚ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ...

Ξεσπάθωσε χθες η Διασωματειακή Επιτροπή των κινηματογραφικών φορέων. Εδωσε συνέντευξη Τύπου με τίτλο «Η καταγγελία της Διασωματειακής για τα σχεδιαζόμενα της χειραγώγησης του κινηματογραφικού χώρου από θεσμικά και ιδιωτικά συμφέροντα».

Καταγγέλλει το ΕΚΚ και τον πρόεδρό του, Γιώργο Παπαλιό -ζητά την παραίτηση των αιρετών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου- αλλά και τους «κινηματογραφιστές στην ομίχλη». «Είναι μια κλειστή ομάδα ευνοουμένων, επιχορηγούμενοι όλοι σχεδόν από το ΕΚΚ με την προτροπή των μεγαλοδιανομέων, μεγαλοπαραγωγών, με την πλήρη συμπαράσταση του ΕΚΚ, που ανέτρεψαν την ισορροπία του ελληνικού κινηματογράφου», λέει η Διασωματειακή. Εναντιώνεται, ακόμα, στην ίδρυση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, τουλάχιστον στην τωρινή της μορφή, την οποία χαρακτηρίζει «κλειστή και ιδιωτική». Αντιπροτείνει ένα μοντέλο Ακαδημίας, θεσμοθετημένης από τον νέο κινηματογραφικό νόμο, που θα προϋποθέτει τη συμμετοχή περισσότερων από 1.000 ανθρώπων, και κυρίως βραβευμένων δημιουργών. Θεωρεί ότι δεν πρέπει να καταργηθούν τα χρηματικά βραβεία.

Τέλος, ζητά νέο αναπτυξιακό νόμο, κινηματογραφική εκπαίδευση, απόκτηση κωδικού για τον κινηματογράφο μέσα από τον ετήσιο προϋπολογισμό του κράτους, εφαρμογή του 1,5%, ριζική ανανέωση του ΕΚΚ, πλήρη εξαίρεση του ΕΚΚ από τις ΔΕΚΟ, ενίσχυση μικρού μήκους - ντοκιμαντέρ - ψηφιακού και πειραματικού κινηματογράφου, ενίσχυση μονής αίθουσας και αναδιοργάνωση του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Το ΠΡΕΖΑ TV δημοσιευει ολοκληρο το πολυσελιδο κειμενο της Διασωματειακης Επιτροπης των Κινηματογραφικων Φορεων.
Για να το διαβασετε καντε κλικ εδω.


ΩΣ ΠΡΕΖΑ TV ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑ ΠΟΥΜΕ...
ΟΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΣΗ,ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2010 ΟΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ,ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ,ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΥΓΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΩΣ,ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΕΛΗ...ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΦΙΛΙΕΣ.

ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ,ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ,ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΙΧΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗ- ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

ΠΡΕΖΑ TV
23-12-2009

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΚ

Τα πιο τζαμπα πεταμενα λεφτα.

καλυτερα να τα καιγαμε.

Ανώνυμος είπε...

Τι εγινε ρε βλακα πρεζα

ασχολισαι με τον κινηματογραφο τωρα ?

θα σε δουμε να παιζεις σε καμια τσοντα και θα εισαι κομπαρσος του κολου ??