Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2009

ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΚΟΛΕΓΙΩΝ,ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΚΑΜΠΑΝΕΣ...

600.000 ευρώ εφάπαξ και από 15.000 ευρώ ημερησίως θα πληρώνει η Ελλάδα σε περίπου ενάμιση μήνα και συγκεκριμένα από τις 15 Ιανουαρίου 2010, εάν δεν ενσωματώσει αμέσως την Οδηγία για τα επαγγελματικά δικαιώματα, όπως υπογράμμισε χθες η υπουργός Παιδείας στη Βουλή.

Η υπουργός επανέλαβε χθες στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει κενό νόμου. Το κενό το οποίο σύντομα θα καλυφθεί» και αποσαφήνισε ότι αυτές οι δομές δεν θα ονομάζονται Κολέγια αλλά Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών (ΚΕΣ), τα οποία θα πιστοποιούνται από το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΚΕΠΙΣ). Για την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων, αφού υπογράμμισε ότι δεν σημαίνει αναγνώριση ακαδημαϊκών προσώπων, τόνισε ότι θα λυθεί σύντομα, πριν από τις 15 Ιανουαρίου 2010, μέσα από αντισταθμιστικά οφέλη προς τους φορείς οι οποίοι έχουν ενστάσεις (π.χ. πρόσθετα μαθήματα, επιπλέον χρόνο μαθητείας).

Η ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ,ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΛΕΓΙΩΝ,ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε.ΕΤΣΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΛΕΓΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΠΤΥΧΙΟ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΚΟΛΕΓΙΟ Ή ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε,ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΕΙ.
Η ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΟΛΕΓΙΟ ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ...ΕΝΩ ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΕΙ.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ,ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

ΠΡΕΖΑ TV
3-12-2009

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μούσι όλη η φάση με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.. και το φάγαμε.. και χαρήκαμε που το αποτρέψαμε..
απλά για να ακουστεί, για να μπει στο μυαλό μας ήταν.. καργιόληδες..
όπως προσπαθούν τόσο καιρό να κάνουν με το άσυλο..

εκεί δε θα σας περάει όμως κουφάλες!!

και για τα κολέγια, οκ.. η ίδια η αγορά θα τους κρίνει..

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΕΣΤΟΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ.
ΟΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΣΕ 5 Η 105 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ "ΠΤΥΧΙΟ" ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΚΟΛΕΓΙΩΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΤΡΑΝ ΕΥΡΟΠΟΥΛΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΦΤΕΞ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ!! ΑΦΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ;;
ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ..ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΚΕΙ ΔΝ ΕΧΕΙ ΔΑΠ Κ ΠΑΣΠ ΚΤΛ ΝΑ ΓΛΥΨΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΑΛΗΨΓ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.. Κ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΑΓΓΛΙΑ Η ΑΜΕΡΙΚΗ Κ ΟΧΙ ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ...