Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2009

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.ΑΦΗΣΑΝ ΕΡΜΑΙΑ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΒΙΑΖΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ...

ΠΟΣΟ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ;;;
ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΗ ΤΥΧΗ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΗΣ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΙΑΖΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΣ-ΠΕΛΑΤΕΣ....
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΤΗΝΩΔΊΑ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΚΑΙ ΔΙΩΞΕΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ;;;

Τη «γύμνια» των αρχών που άφησαν στην τύχη τους ανήλικα παιδιά, τα οποία στην πιο τρυφερή ηλικία τους έπεσαν θύματα ενδοοικογενειακής βίας, κατέδειξε ο αστυνομικός διευθυντής κ. Παύλος Λουκάτος καταθέτοντας σε υπόθεση παιδεραστίας.
«Αν μπορείτε να κάνετε κάτι, κάντε το» ήταν η έκκληση του αστυνομικού προς τα μέλη του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών που δικάζουν τη μητέρα της 13χρονης Μαρίας και τον σύντροφό της, ενώ το εδώλιο μοιράζονται ένας 62χρονος ιερέας και ένας 84χρονος συνταξιούχος της ΔΕΗ.

Το... καμπανάκι του κινδύνου που χτύπησε εξεταζόμενος ο αστυνομικός δεν άφησε αδιάφορο τον εισαγγελέα της έδρας κ. Απόστολο Μακρόπουλο, ο οποίος ζήτησε από τον μάρτυρα να επιληφθεί άμεσα και να ενημερώσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες. Τα παιδιά, όπως έγινε γνωστό, ζουν μαζί με τη γιαγιά τους, η οποία όμως είναι μεγάλης ηλικίας και αντιμετωπίζει προβλήματα. Εισαγγελέας: Ποιοι φορείς έχουν την εποπτεία; Μάρτυρας: Εγώ, οι άνδρες του τμήματος και η ειρηνοδίκης από προσωπικό όμως ενδιαφέρον. Φορέας κανένας!

Εισαγγελέας: Το δικαστήριο έχει καθήκον να γνωρίζει σε ποια κατάσταση βρίσκονται τα παιδιά. Μπορεί να βίωσαν τα τραγικά και ειδεχθή αυτά περιστατικά, αλλά είναι ακόμη παιδιά σε ευαίσθητη ηλικία. Ποιο θα είναι άραγε το μέλλον τους; Αν χρήζουν περαιτέρω βοηθείας...
Μάρτυρας: Χρειάζονται άμεση βοήθεια.
Σύμφωνα με όσα είπε ο αστυνομικός, θα δει τα παιδιά τα Χριστούγεννα, καθώς ακόμα και τώρα που ζουν με τη γιαγιά τους και η υπόθεση τυπικά έχει φύγει από τα χέρια του, εκείνος κινούμενος όχι από υπηρεσιακό καθήκον αλλά από ανθρωπιά και ευαισθησία εξακολουθεί να παρακολουθεί την πορεία τους.

Η Μαρία εξάλλου, η μεγαλύτερη κόρη της κατηγορουμένης, όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση, μέσα σε δύο μέρες τον αστυνομικό τον φώναζε «μπαμπά» και την ειρηνοδίκη που ασχολήθηκε μαζί της την αποκαλούσε «μαμά». Όσο για την πραγματική της μητέρα, το ανήλικο κορίτσι εκφραζόταν μέσα από τις ζωγραφιές και το γράμμα που είχε στείλει στον αστυνομικό.
«Κλείστε τους όλους μέσα. Θέλω να σταματήσω να πονάω. Θέλω μόνο να γελάω» έγραφε σε μία από τις ζωγραφιές της η μικρή Μαρία, ενώ σε άλλη απεικόνιζε μια γυναικεία φιγούρα πίσω από τα σίδερα. «Φυλακή- μητέρα. Να μη βγει ποτέ», έγραφε.

Ο αστυνομικός περιέγραψε στους δικαστές ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από όσα διηγήθηκαν τα παιδιά, επισημαίνοντας ότι «στην αρχή δεν τα πιστεύαμε γιατί όσα μας έλεγαν δεν τα χωρούσε ο νους μας».
Από την πλευρά της υπεράσπισης επιχειρήθηκε να αμφισβητηθεί το «κατηγορώ» των ανήλικων θυμάτων εις βάρος των τεσσάρων που κάθονται στο εδώλιο και αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για αδικήματα όπως βιασμό κατ΄ εξακολούθηση, αποπλάνηση και μαστροπεία.
Υποβλήθηκε μάλιστα αίτημα προς το δικαστήριο να μην ληφθεί υπ΄ όψιν η κατάθεση του αστυνομικού, γιατί- όπως είπαν- συμμετείχε στην προανάκριση και για τον λόγο αυτό εκ του νόμου απαγορεύεται να εξεταστεί στο ακροατήριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη δικογραφία, η μητέρα της ανήλικης εξέδιδε έναντι αμοιβής την κόρη της, την οποία φέρεται να είχαν βιάσει οι τρεις συγκατηγορούμενοί της. Επιπλέον, κατά την κατηγορία πάντα, οι εμπλεκόμενοι φέρονται ότι κακοποιούσαν σεξουαλικώς και τα δύο ανήλικα παιδιά φιλικής τους οικογένειας, τα οποία είχαν αναλάβει να... φιλοξενήσουν.

ΠΡΕΖΑ TV
2-12-2009

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΠΡΕΖΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΡΙΖΑΔΕΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΑΣ ΠΡΕΖΕΜΠΟΡΑΣ ΑΠΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΡΕΧΕΤΕ ΚΑΡΙΟΛΙΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΩΤΟΒΟΗΘΗΣΕΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

@Aνωνυμος 5:12

κυριε, ειστε Βλαξ!