Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2009

ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΕΖΑ TV ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΛΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΜΟ,ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΣΙΜΗ ΠΕΡΙΟΔΟ...

Ο ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ,ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΦΑΝΕΡΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ,ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ,ΣΙΓΟΝΤΑΡΟΝΤΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΤΣΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΛΕΟΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ...
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...

Η άρνηση της Ανανεωτικής Πτέρυγας της Κουμουνδούρου να παραλάβει κάρτα μέλους του ΣΥΡΙΖΑ σφράγισε τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ που πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης και της παρέμβασης του Αλέκου Αλαβάνου.
Εκ παραλλήλου, το ιστορικό Αριστερό Ρεύμα του Συνασπισμού άσκησε έντονη κριτική για τις αποφάσεις της Συνδιάσκεψης, μίλησε για υποχωρήσεις της ηγεσίας του κόμματος, ενώ μέλη της τάσης εξέφρασαν την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μετατραπεί σε κόμμα διά της διολίσθησης.

Το κλίμα στη συνεδρίαση του οργάνου ήταν εκρηκτικό, καθώς για μία ακόμη φορά οι Ανανεωτές άσκησαν δριμεία κριτική στον Αλέκο Αλαβάνο για την ομιλία του με την οποία ουσιαστικά έδειξε την πόρτα της εξόδου στην Ανανεωτική Πτέρυγα της Κουμουνδούρου. «Αν θέλει πόλεμο θα τον έχει» ειπώθηκε από μέλη της Πτέρυγας που θεωρούν ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ υπερέβη τα εσκαμμένα.
Πάντως, μεγάλο μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε και στις αποφάσεις της Συνδιάσκεψης βάσει των οποίων καθιερώνεται κάρτα μέλους του ΣΥΡΙΖΑ και θεσπίζονται ενδιάμεσα όργανα, εν είδει Κεντρικής Επιτροπής. «Οδηγείτε τον ΣΥΡΙΖΑ σε συγκρότηση κόμματος και ρευστοποιείτε τον ΣΥΝ» ήταν μία από τις επισημάνσεις που έκανε ο Σπύρος Λυκούδης, ενώ ο Μιχάλης Σαμπατακάκης σχολίασε: «Δεν είμαστε και δεν πρόκειται να γίνουμε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Αν τα μέλη της πλειοψηφίας επιλέξουν να γίνουν, στον ΣΥΝ θα υπάρχουν μέλη δύο ταχυτήτων». Το ίδιο στέλεχος πρόσθεσε πως είναι ορατή στον πολιτικό ορίζοντα η προοπτική ρήξης αφού «δεν πρόκειται ο Αλαβάνος και οι συν αυτώ να παραμείνουν υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα».

Αίσθηση προκάλεσαν όμως και οι παρεμβάσεις στελεχών του Ρεύματος, όπως του Δημήτρη Στρατούλη και του Στάθη Λεουτσάκου, που σχολίασαν ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν συνιστούν υποχώρηση του ΣΥΝ και ότι πρέπει η ηγεσία να αποφασίσει ξεκάθαρα αν επιθυμεί τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα. Μάλιστα, ο Β. Αποστόλου φέρεται να πρότεινε να παγώσουν όλες οι αποφάσεις της Συνδιάσκεψης.

Από την πλευρά της η ηγεσία του ΣΥΝ επιχειρεί να υποβαθμίσει το θέμα της καθιέρωσης κάρτας μέλους του ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει ότι «είναι ένα θέμα που παραμένει ανοιχτό και θα δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε». Ο Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του είπε ότι ο ΣΥΝ πρέπει να επαναπροσδιορίσει τις αρχές της ταυτότητάς του, ενώ απαντώντας ουσιαστικά στον Αλέκο Αλαβάνο τόνισε πως «είμαστε ευρωπαϊκή Αριστερά και αγωνιζόμαστε για αλλαγές μέσω του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς».

Η Αριστερή Ανασύνθεση του ΣΥΝ με ανακοίνωσή της ζητεί να γίνει δημοψήφισμα για τον ΣΥΡΙΖΑ και να ανοίξουν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση έκτακτου συνεδρίου του κόμματος. «Από τη μια η τροχοπέδη που βάζει συνεχώς η Ανανεωτική Πτέρυγα και από την άλλη η οξεία έως και άδικη κριτική που έκανε από τα “αριστερά” ο σύντροφος Αλαβάνος, σε συνδυασμό με την αδυναμία της ηγετικής ομάδας του ΣΥΝ να πάρει ξεκάθαρες θέσεις προς την εμβάθυνση του εγχειρήματος, μπορεί να οδηγήσουν την κατάσταση σε τέρμα» αναφέρει στην ανακοίνωση. Ο εκπρόσωπος της ΚΟΕ στον ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Γαλάνης, μιλώντας στο Κανάλι 1, ανέφερε ότι «το πρόβλημα δεν είναι ο Αλ. Αλαβάνος, ούτε ποιος είναι απέναντί μας στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ότι έχουμε κρίση ταυτότητας».

ΠΡΕΖΑ TV
2-12-2009

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

για μένα, καλό είναι αυτό που γίνεται στο σύριζα.
καλό θα ήταν να συμφωνήσουν σε κάποια πράγματα, αλλά αφού δε μπορούν, καλύτερα να τα πουν, παρά να υπάρχουν κάτω από το τραπέζι.
στην τελική (που το απέυχομαι) ας διαλυθούν.
αφού είναι τόσο ζώα που δε μπορούν να συμφωνήσουν σε 5 βασικά πράγματα και να προχωρήσουν με αυτά.
το σύριζα δείχνει την κρίση της αριστεράς γενικότερα, την τάση να υπάρχουν πολλές διαφορετικά κόμματα και παρατάξεις, αντί να ενωθούν σε μεγαλύτερα που τότε θα είχαν πολύ σημαντικότερο ρόλο στα πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΙΨΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑΣ.
ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΘΑ ΠΑΝΕ.

Ανώνυμος είπε...

Τα είπε ΟΛΑ ο Λαζόπουλος χθες βράδυ (και δεν είμαι καν φαν του, γιατί τόσο καιρό τους είχε στα όπα όπα τους ξυλοσχίστιδες...) αυτοί είναι ικανοί μόνο για τη διάσπαση και όχι για τη σύνθεση των απόψεων, μόνο που η κοινωνία τους έχει ξεπεράσει προ πολλού, διότι έχει ανάγκη από σύνθεση διαφορετικών απόψεων και όχι από περαιτέρω διάσπαση. αυτοί θα καταφέρουν το ακατόρθωτο και στην πηρυνική φυσική: τη διάσπαση του ατόμου!!! Στο ίδιο μήκος κύματος και το ΚΚΕ. Πρώτοι στην αντίδραση και στην αερολογία, αλλά όταν τα κάστανα είναι καφτά και τους καλούν να συνδράμουν με συμμετοχή και σύνθεση, προτιμούν την αποχή... είναι πιο εύκολη η απραξία της θεωρητικολογίας και ουτοπολογίας...ας προρσέξουν τη διάσπαση μήπως τελικά εξαϋλωθούν στο τέλος ....

Ανώνυμος είπε...

Και ναι για πρώτη φορά θα συμφωνήσων με τον ΠΡΕΖΑ... και τον προηγούμενο φίλο