Παρασκευή, Δεκεμβρίου 11, 2009

ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ DWS INVESTMENT...ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ...


Η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων της Γερμανίας, η DWS Investment, «αδειάζει» κυριολεκτικά τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, μεταξύ των οποίων η Fitch
που υποβάθμισε πρόσφατα την οικονομία της χώρας μας

Ο διευθυντής της αγοράς ομολόγων της DWS, κ. Markus Kohlenbah σε σημερινή του ανάλυση τονίζει ότι τα ελληνικά κρατικά ομόλογα αποτελούν μία εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία καθώς δεν υπάρχει καμία περίπτωση να χρεοκοπήσει η Ελλάδα, δεν υπάρχει περίπτωση να «σπάσει» το ευρώ, ενώ η Ευρώπη σίγουρα θα στηρίξει όσο χρειαστεί την χώρα.

Επιτίθεται μάλιστα ο Γερμανός οικονομολόγους στους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, προσάπτοντάς τους ευθύνες για την κατάρρευση της ελληνικής αγοράς ομολόγων, καθώς προχώρησαν στις ανακοινώσεις κοντά στα τέλη του έτους, οπότε και η συναλλακτική δραστηριότητα είναι περιορισμένη
«Είναι γνωστά τα θέματα της Ελλάδας εδώ και πολλές εβδομάδες. Αυτό που έκαναν είναι πως αποφάσισαν να χτυπήσουν σε μία στιγμή όπου η αγορά είναι εντελώς στεγνή από ρευστότητα», τονίζει ο κ. Kohlenbah, αφήνοντας σοβαρά ερωτηματικά για το τι κρύβουν τελικά αυτές οι κινήσεις από τους διεθνείς οίκους.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Societe Generale σχολιάζει σήμερα ξεκάθαρα ότι κάποιοι το έχουν παρακάνει με τα ελληνικά ομόλογα, κάνοντας λόγο για υπερβολική νευρικότητα αλλά και εκτιμώντας ότι σύντομα θα έλθει η ώρα για αγορές ελληνικών ομολόγων, τα οποία, όπως τονίζει, δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα δεχτεί ποτέ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Σχολιάζοντας δε την φημολογία περί χρεοκοπίας, αναφέρει χαρακτηριστικά πως τα πάντα είναι πιθανά στη ζωή, ακόμη και το …να πετάξουν τα γουρούνια!
Σε άλλο μήκος, κύματος, πάντως οι μονίμως πικρόχολοι για το ευρώ Βρετανοί. Η Standard Bank, όπως δημοσίευσε νωρίτερα το πρακτορείο Bloomberg, εκτιμά ότι η Ιρλανδία και η Ελλάδα θα …εγκαταλείψουν την ζώνη του ευρώ μέσα στη νέα χρονιά!…

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΟΙΚΟΙ...ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ...ΠΩΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.
ΤΟ ΕΦΤΑΣΑΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ,ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΛΟΤΡΥΠΑ.

ΠΡΕΖΑ TV
11-12-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: