Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2009

ΜΕ ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΚΑΙ Η WALL STREET JOURNAL τΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ...

Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζει η Wall Street Journal τις εξαγγελίες του Ελληνα πρωθυπουργού και ο αρθρογράφος της, Richard Barley εκτιμά πως «η ομιλία του Γ. Παπανδρέου για τα μέτρα αποκατάστασης των οικονομικών της χώρας προσέφερε λιγοστά πράγματα στους επενδυτές... »
"... Μετά τη διάσωση του Ντουμπάι από το Αμπου Ντάμπι οι αγορές ήλπιζαν σε ένα παρόμοιο ευτυχές τέλος για την Ελλάδα. Η απογοήτευση ήταν ξεκάθαρη, το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έφτασε την Τρίτη στο 5,75%..."

"Πράγματι η Ελλάδα έθεσε ένα φιλόδοξο στόχο για τον περιορισμό του ελλείμματός της κάτω από το 3% το 2013 και [πράγματι] η χώρα έχει πετύχει ένα παρόμοιο στόχο στο παρελθόν, όμως σε μια μεγαλύτερη χρονικά περίοδο. Από έλλειμμα 14% το 1990 έπεσε στο 3,1% το 1999. Αυτό, όμως, συνέβη χωρίς [η Ελλάδα] να αγγίξει την τσουκνίδα της περιστολής των δαπανών: Στη διάρκεια εκείνης της περιόδου οι φόροι ως ποσοστό του ΑΕΠ ανέβηκαν κατά 10,4 μονάδες, όταν οι δαπάνες υποχώρησαν κατά 0,5 μονάδα, σημειώνει η JP Morgan..."
O αρθρογράφος της Wall Street Journal αναφέρεται επίσης στην αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας από τους διεθνείς οίκους. "Η ομιλία [του Γ. Παπανδρέου] δεν προσέφερε ανακούφιση στην S&P και την Moody's. H Μoody's αξιολογεί την Ελλάδα υψηλότερα, στο επίπεδο Α1, και εμφανίζεται πρόθυμη να δώσει χρόνο στην κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση".

ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΙ'ΟΛΑΣ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ...
ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΑΝ ΚΑΝΕΝΑΝ...ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΣΕ ΥΠΕΡΘΕΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΑΠΟ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ...

ΠΡΕΖΑ TV
15-12-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: