Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2010

ΑΠΕΛΥΣΑΝ 76 ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ...ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ...ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΦΡΙΛΙΚΙ...

Tην προκλητική απόφαση του Δήμου Ιωαννιτών για την απόλυση 76 εργαζόμενων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ), μετά από συμβάσεις τετραετούς διάρκειας, μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ, σε δημοτικές επιχειρήσεις του δήμου, έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους, Νίκος Μωραΐτης και Κώστας Καζάκος με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας.

Αναφέρουν συγκεκριμένα οι βουλευτές του ΚΚΕ: «Οι εργαζόμενοι, αφού εισέπραξαν στο παρελθόν υποσχέσεις από τη δημοτική αρχή, ότι "κανένας δεν πρόκειται να απολυθεί", παρέλαβαν τις απολύσεις στις 13.1.2010 και τώρα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους, μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Η δημοτική αρχή κοινοποίησε τις απολύσεις και αφού ...εξήρε τη συνεισφορά τους, καλλιεργεί ελπίδες επαναπρόσληψης, εφόσον υπάρξει νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, προφασιζόμενη αδυναμία ανανέωσης των συμβάσεων μέσω του δήμου και μονιμοποίησής τους». Υπενθυμίζουν ακόμα: «Πριν ένα χρόνο απολύθηκαν από την επιχείρηση του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, άλλοι εργαζόμενοι ΑμΕΑ, με διαβεβαίωση του δημάρχου για επαναπρόσληψη και ...ακόμη περιμένουν. Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι αναφαίρετο για κάθε εργαζόμενο, ιδιαίτερα για τους ανάπηρους, τα ΑμΕΑ και τους χρονίως πάσχοντες. Πολύ περισσότερο όταν η ανεργία στους ικανούς προς εργασία αναπήρους ξεπερνά το 90%».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων ΑμΕΑ από το Δήμο Ιωαννιτών και τη μονιμοποίησή τους. Ακόμα για την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων ΑμΕΑ από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών που έχουν απολυθεί εδώ και ένα χρόνο και την απαγόρευση των απολύσεων ΑμΕΑ από το δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας και σύμβασης και τη μονιμοποίηση όλων. Τέλος, για τη μεταφορά όλων των εργαζομένων, καθώς και των αντικειμένων δραστηριότητας, στους δήμους, με διασφάλιση των απαιτούμενων πόρων από το κράτος, που θα προκύψουν από το κλείσιμο δημοτικών επιχειρήσεων.

ΡΕ ΕΙΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ...ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ;;;
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
25-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: