Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2010

ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ...

Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, κάτοικοι και φορείς των Αμπελοκήπων, αριστερές και αντιρατσιστικές οργανώσεις, συγκεντρώθηκαν στο σταθμό μετρό της Πανόρμου για την προγραμματισμένη διαδήλωση διαμαρτυρίας, με αφορμή την επίθεση νεοφασιστών του «Αυτόνομου Δικτύου» σε εκδήλωση του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών (10 Ιανουαρίου). Λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι, ομάδα ακροδεξιών κουκουλοφόρων της ίδιας συμμορίας επιτέθηκε απρόκλητα με κράνη και ρόπαλα στους συγκεντρωμένους αντιρατσιστές, υπό τα απαθή βλέμματα αστυνομικών και με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο τουλάχιστον από τους συγκεντρωμένους.
Είναι η πολλοστή φορά που ακροδεξιοί κάνουν αισθητή στην περιοχή την αποκρουστική παρουσία τους, είναι όμως η πρώτη φορά που μια ειρηνική προσυγκέντρωση κατοίκων, σωματείων και αριστερών οργανώσεων σε μια γειτονιά της Αθήνας δέχεται εν ψυχρώ τη βίαιη επίθεση φασιστών. Το γεγονός αυτό, πιθανότατα, υποχρέωσε την αστυνομία να κινητοποιηθεί, έστω και σε δεύτερο χρόνο, και να συλλάβει 44 νεοφασίστες, ανάμεσά τους και δημοσιογράφο ακροδεξιών εντύπων που υποστηρίζουν τον ΛΑ.Ο.Σ και φιλοξενούν συχνά συνεντεύξεις βουλευτών του, όπως ο Α. Γεωργιάδης. Η πρώτη επίθεση του «Αυτόνομου Δικτύου», εξάλλου, είχε αναρτηθεί προσωρινά σε ιστοσελίδες της νεολαίας του ΛΑ.Ο.Σ.

Το ίδιο το γεγονός της επίθεσης του Σαββάτου, τα χαρακτηριστικά της και οι δράστες της, που πλέον είναι και επισήμως γνωστοί στις Αρχές, δείχνουν το προφανές: κανείς δεν δικαιούται πια να κάνει ότι δεν γνωρίζει ή να μιλάει για βία των «άκρων». Η βίαιη δραστηριότητα των ακροδεξιών μέσα στο 2009 και οι πρόσφατες επιθέσεις, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στα Χανιά, τα Γιάννενα και τη Θεσσαλονίκη, δεν το επιτρέπουν.
Μετά το Μακεδονικό, το ζήτημα των ταυτοτήτων και τις μαθητικές παρελάσεις, η πολιτογράφηση μεταναστών αντιμετωπίζεται από την ακροδεξιά σε όλες της τις εκδοχές, ως η μόνη δυνατότητα να μαζικοποιηθεί και να συγκροτηθεί σε «κίνημα αντίστασης», εκμεταλλευόμενη την ανασφάλεια που δημιουργεί η οικονομική κρίση, την ανοχή των κατασταλτικών μηχανισμών, την κατά καιρούς σύμπλευση των κομμάτων εξουσίας και την ενθάρρυνση μερίδας ΜΜΕ, που προπαγανδίζουν τις απόψεις της.
Από την πλευρά μας, δηλώνουμε ότι η αλληλεγγύη στους μετανάστες και η οργανωμένη πάλη Ελλήνων και μεταναστών, εργαζομένων και νέων, για ίσα δικαιώματα και ελευθερίες, δεν πρόκειται φυσικά να σταματήσει από τους «αντιστασιακούς» νοσταλγούς του Μεσοπολέμου, του Χίτλερ και του απαρτχάιντ. Η ιστορική τους ήττα, εκτός από συντριπτική, ήταν και οριστική.

ΠΡΕΖΑ TV
25-1-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://greece-salonika.blogspot.com/2010/01/blog-post_3003.html