Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2010

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ,ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ...

Κοινή πρωτοβουλία για την οικοδόμηση ενός ισχυρού μεσογειακού μετώπου αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης ανέλαβαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Γάλλος υπουργός Μετανάστευσης, Ενσωμάτωσης, Εθνικής Ταυτότητας και Ανάπτυξης Αλληλεγγύης, Ερίκ Μπεσόν.
Με κοινή τους επιστολή στην ισπανική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι κ. Μπεσόν και Χρυσοχοΐδης ζητούν να περιληφθεί το θέμα της παράνομης μετανάστευσης στην ημερήσια διάταξη της επόμενης διυπουργικής συνάντησης.

Στην επιστολή τους σημειώνουν ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην κατάσταση της Μεσογείου, να μην αγνοούνται τα ανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να δοθεί ειδική προσοχή στις προοπτικές συνεργασίας με τρίτες χώρες διέλευσης ιδίως τη Λιβύη και την Τουρκία.

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Κύριε Πρόεδρε,
Οι πρόσφατες τραγικές συνέπειες της παράνομης μετανάστευσης στα ανοικτά των ελληνικών ακτών για ακόμη μια φορά υπογραμμίζουν την επείγουσα ανάγκη να ενισχυθεί η επιτήρηση των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 29ης και της 30ης Οκτωβρίου 2009, οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων κάλεσαν για ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Frontex και ζήτησαν από την Επιτροπή να παρουσιάσει προτάσεις για αυτό το σκοπό στις αρχές του 2010. Αυτές οι προτάσεις θα πρέπει να βασιστούν κυρίως στα παρακάτω στοιχεία:

Την αυξημένη επιχειρησιακή συνεργασία μεταξύ του Frontex και των χωρών προέλευσης / διέλευσης.
Την εξέταση της πιθανότητας τακτικής ναύλωσης κοινών πτήσεων επιστροφής με χρηματοδότηση από τον Frontex .

Επιθυμούμε η ανεπίσημη συνάντηση των Ευρωπαίων Υπουργών για θέματα μετανάστευσης, που θα λάβει χώρα στο Τολέδο στις 21 Ιανουαρίου, να καταλήξει στην παραγωγή ενός ακριβούς οδικού χάρτη εφαρμογής των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στη βάση των προτάσεων που έγιναν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Υπό το φως των μεταναστευτικών διαδρομών που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος από παράνομα μεταναστευτικά δίκτυα, ζητούμε να συνεχίσει να δίνεται προτεραιότητα στην κατάσταση της Μεσογείου και παράλληλα να μην αγνοούνται τα Ανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ειδική προσοχή θα έπρεπε να δοθεί στις προοπτικές συνεργασίας με τρίτες χώρες διέλευσης, ιδίως τη Λιβύη και την Τουρκία.

Θεωρούμε ουσιώδες ο ευρωπαϊκός οδικός χάρτης να λάβει σοβαρά υπόψη του τη χρησιμότητα της κατάστασης στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, που αποτελούμε σήμερα το σημαντικότερο σημείο διέλευσης παράνομης μετανάστευσης στη ζώνη Σένγκεν. Η Τουρκία και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εργαστούν από κοινού με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο στη βάση συγκεκριμένων μέτρων προκειμένου να πατάξουν τα δίκτυα αυτά, καθώς και να αυξήσουν τη συνεργασία στη διαχείριση των συνόρων και την επανεισδοχή των παράνομων μεταναστών.
Δεδομένου ότι η μάχη κατά της παράνομης μετανάστευσης και η δράση υπέρ της νόμιμης μετανάστευσης και της ένταξης των μεταναστών είναι δύο συμπληρωματικά στοιχεία μιας ολοκληρωμένης και ισορροπημένης ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής, θα σας είμαστε ευγνώμονες αν θα περιλαμβάνατε το θέμα αυτό στην ημερήσια διάταξη της επόμενης διυπουργικής μας συνάντησης.

Με εκτίμηση,
Eric Besson
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Προς την Ισπανική Προεδρεία της Ε.Ε.
κ. Alfredo Perez Rubalcaba
Υπουργό Εσωτερικών
κ. Celestino Corbacho Chaves
Υπουργός Απασχόλησης και Μετανάστευσης"

ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ Ή ΔΕΝ ΘΕΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ,ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ,ΕΙΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
20-1-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και που να δεις σε κατι χρονια οταν θα μεταναστευουν λογω της κλιματικης αλλαγης και των καταστροφων που θα φερει και θα σκορπισει και δεν το λεω εγω, κορυφαιοι επιστημονες το λενε.
Και το ελεγαν συνεχεια αλλα κανεις δεν τους ακουγε και ουτε τωρα τους ακουει κανεις, ε βεβαια, οι κολλημενοι επιστημονες που εχουν πωρωθει με τη δουλεια τους, να ομως που αυτοι ειναι πιο αξιοι απο μας και δεν κοιμουνται ορθιοι, τουλαχιστον λενε τι επροκειται να γινει στο μελλον, εμεις δεν τους ακουμε ομως, αντιθετως τους κοροιδευουμε και τους βγαζουμε τρελους, το θεμα ομως ειναι ποιος τελειωσε ενα απο τα καλυτερα Πανεπιστημια του κοσμου; (και δεν εννοω μονο τα Πανεπιστημια της ΗΠΑ, αλλα και αλλα), ποιος το εκανε αυτο για να μπορει υστερα με σιγουρια να λεει οτι ο πλανητης μας παει κατα διαολου; Φυσικα, ποιος; ο τρελος ο επιστημων... (αυτος φταιει για ολα) ετσι θα λεμε για αρκετα χρονια ακομη, μεχρι να γινει το κακο και μετα να κλαιγομαστε ολοι μας και να τρεχουμε και να μην προλαβενουμε.
Εδω θα ειμαστε και θα το δειτε ολοι σας.
Οταν θα ερχονται και απο την Αφρικη χιλιαδες ανθρωποι και οχι εξαιτιας καποιου πολεμου, αλλα εξαιτιας της κλιματικης αλλαγης, τοτε θελω να δω τι θα κανουμε.
Τωρα μας μενει ακομη καιρος να βριζουμε και να κοροιδευουμε καποιους αλλους, οποτε χαλαρωστε.