Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2010

ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΓΑΜΕ ΠΩΣ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΠΡΙΝ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ;;;

Σαφές μήνυμα για την αναστολή των αποκλεισμών των δρόμων και τη συμμετοχή στο διάλογο για τις θεσμικές αλλαγές στα αγροτικά ζητήματα έστειλε ο πρωθυπουργός στους αγρότες, κατά τη μαραθώνια συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Νωρίτερα, ο Γ. Παπανδρέου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Βούλγαρο ομόλογό του κ. Μπορίσοφ, μετά και την προσφυγή της γειτονικής χώρας στην Κομισιόν για τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει τα «μπλόκα»στους συνοριακούς σταθμούς. Σε διάλογο χωρίς προαπαιτούμενα κάλεσε και πάλι, τους αγρότες η Κατερίνα Μπατζελή.
Με την επισήμανση ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών βάζουν απέναντι στον κλάδο την κοινωνία και τη διευκρίνιση ότι ο διάλογος που έχει ανοίξει η κυβέρνηση θα εξετάσει τα κρίσιμα θεσμικά ζητήματα των αγροτών ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε με έμφαση ότι "δεν υπάρχει κανένας λόγος για κινητοποιήσεις σε αυτή την κρίσιμη οικονομική συγκυρία".

"Τώρα είναι η ευκαιρία για εφ' όλης της ύλης διάλογο, φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός, ενώ από το σύνολο των υπουργών έγινε σαφές ότι δεν πρόκειται η κυβέρνηση να υπαναχωρήσει σε εκβιαστικούς όρους και να δοθούν άμεσα χρήματα με την μορφή πακέτων από εθνικούς πόρους.
"Οι αγρότες δεν πρόκειται να πάρουν κάτι παραπάνω σε αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση", αποσαφήνισε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή και αναφερόμενη στις πρακτικές του προκατόχου της Σωτήρη Χατζηγάκη τόνισε: "Εμάς δεν μας ενδιαφέρει ο εντυπωσιασμός, να δώσουμε 500 εκατομμύρια ευρώ και να μας τα ζητά πίσω η Κομισιόν".

Ωστόσο, υπήρξαν στο Υπουργικό Συμβούλιο και ανήσυχες φωνές βουλευτών για το ότι απαιτείται σαφέστερη στήριξη στην Κατερίνα Μπατζελή από την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ.
Την ίδια ώρα οι αγρότες επιμένουν ότι η θέση τους είναι στα μπλόκα και όχι στο τραπέζι του διαλόγου, όπου η κυβέρνηση έχει καλέσει ως εκπροσώπους των αγροτών την ΠΑΣΕΓΕΣ και τη ΓΕΣΑΣΕ, συνδικαλιστικά σωματεία που οι αγρότες των μπλόκων δεν αναγνωρίζουν. Σημειώνουν, δε, ότι θέλουν απευθείας συναντήσεις με την υπουργό.

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΟΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ,ΟΛΑ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ...
ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ...ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
20-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: