Κυριακή, Ιανουαρίου 17, 2010

ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟΠΟΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΩΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ...

«Τοποτηρητή» εκ Βρυξελλών στην υπό ανεξαρτητοποίηση Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΣΥΕ) θέλει να βάλει ο νέος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν προκειμένου να έχει άμεσα σαφή εικόνα αλλά και να παρεμβαίνει όποτε χρειαστεί στην πορεία των ελληνικών στατιστικών δεδομένων.
Μπορεί ο Φιλανδός να αναλαμβάνει επισήμως τη σκυτάλη από τον Χοακίν Αλμούνια την 1η Φεβρουαρίου, όμως έχει ήδη ενημερωθεί για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με στενό του συνεργάτη, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, ο Ο. Ρεν «δεν αρκείται στις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς οι λεπτομέρειες που περιγράφονται στην έκθεση της Ε.Ε. για τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία είναι τραγελαφικές και επισείουν νομικές ευθύνες».

Η Κομισιόν μελετά προτάσεις που θα υποβάλει σε ένα από τα επόμενα Ecofin προς ψήφιση, για την εξυγίανση της ελληνικής -και μόνο- στατιστικής υπηρεσίας, αναφέρει ο κοινοτικός παράγοντας. Μάλιστα, ο νέος επίτροπος «επιδιώκει να καταθέσει πρόταση, σύμφωνα με την οποία, ως πολιτικός προϊστάμενος της Eurostat, «θα έχει τη δυνατότητα απευθείας παρέμβασης και ενημέρωσης από την ΕΣΥΕ χωρίς να χρειάζεται η μεσολάβηση του υπουργού Οικονομίας ή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους», συμπληρώνει η πηγή.
Ο σκληρός Φιλανδός δεν θα ήθελε επ' ουδενί να χρεωθεί ατασθαλίες και, ερωτώμενος από ευρωβουλευτές, άφησε εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι επιθυμεί περισσότερο έλεγχο. Αλλωστε ήδη στις Βρυξέλλες ασκείται κριτική στον Χ. Αλμούνια ότι άφησε την Ελλάδα να λειτουργεί ως «ξέφραγο αμπέλι» και τώρα ήρθε ο λογαριασμός.
Σημειώνεται ότι στην έκθεση της Κομισιόν που δόθηκε στη δημοσιότητα την προηγούμενη εβδομάδα υπάρχει η περίφημη παράγραφος που λέει ότι «διαπιστώνεται φτωχή συνεργασία και περιπλεγμένες αρμοδιότητες μεταξύ αρκετών ελληνικών υπηρεσιών, αμφίβολη κατανομή ευθυνών μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων, απουσία γραπτών κανόνων και εγγράφων που αφήνει χώρο για την ποιότητα των στοιχείων και για πολιτικές πιέσεις σε εκλογικούς κύκλους».

Αυτό ήταν που έσπρωξε τον Ολι Ρεν να επισπεύσει τη λήψη μέτρων για την παρακολούθηση της ελληνικής οικονομίας και να μην περιμένει την ήδη προωθούμενη στην Ελλάδα ανεξαρτητοποίηση της ΕΣΥΕ. Οι προτάσεις της Κομισιόν για τον τρόπο αλλαγής της λειτουργίας της ΕΣΥΕ αναμένεται να συζητηθούν στο eurogroup του Ιανουαρίου ή του Φεβρουαρίου.

ΠΡΕΖΑ TV
17-1-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

=ΤΙ ΒΙΡΒΊΛΗΣ ΤΙ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΣ !!!!
-ΓΙΑ ΨΑΞΤΕΤΟ ΛΙΓΟ
http://www.koutouzis.gr/virvilis.htm
….Γενάρχης της οικογένειας Βιρβίλη ήταν ο Κόλιας ( Νικόλαος) Βιρβίλης, που είχε ονομαστεί και «Αναγνώστης» διότι εγνώριζε γραφή και ανάγνωση. Φαίνεται ότι ο πατέρας του είχε επισκεφθεί τους Αγίους Τόπους ως προσκυνητής ( Χατζής), γι αυτό και τον συναντά κανείς σε διάφορα έγγραφα με τις αναγραφές «Κόλιας Χατζημπιρμπίλης», ή Χατζη Αναγνώστης Μπιρμπίλης, ή Αναγνώστης Χατζημπιρμπίλης, ή Αναγνώστης Χατζή Αναγνώστη Μπιρμπίλης.
…. Από το γάμο του με τη Μαρούσα απόκτησε τους Αναγνώστη ( Ιωάννη ) και Αντώνιο, και μία κόρη, την Αικατερίνη συζ. Αναγνώστη Καρνέση. Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι μετέπειτα, γυναίκες απόγονοι του Αναγνώστη, παντρεύτηκαν και δημιούργησαν τις επίσης μεγάλες οικογένειες Χατζημελέτη και Πάγκαλου.
** 1.- Η Μαλαματένια παντρεύτηκε το 1836 τον αγωνιστή και πολιτικό Μελέτη Ιωάννου Χατζημελέτη (1809-1875). Από το ζευγάρι αυτό γεννήθηκε μεταξύ άλλων η Αικατερίνη ή Κατίγκω Μ. Χατζημελέτη (1838-1940). Αυτή παντρεύτηκε τον Δημήτριο Θ. Πάγκαλο . Παιδί τους ήταν ο γνωστός στρατηγός Θεόδωρος Δημ. Πάγκαλος, παππούς του σημερινού πολιτικού Θεοδώρου Γεωργ. Πάγκαλου.