Κυριακή, Ιανουαρίου 17, 2010

Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ,ΚΟΒΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΨΑΛΙΔΙΖΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ...ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΩΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...

Ένα 24ωρο πριν ο Γ. Παπακωνσταντίνου ζητήσει από τις Βρυξέλλες την «έγκριση» στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, μιλώντας στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» αποκαλύπτει ότι «θα περάσουμε ένα τρίμηνο συνεχούς παρακολούθησης και διακυμάνσεων των αγορών». Ακόμα αποσαφηνίζει ότι όσοι εργαζόμενοι του Δημοσίου «κατοικοεδρεύουν» στα...ρετιρέ, θα κατεβούν ορόφους, αφού θα υπάρξει σημαντική περικοπή των επιδομάτων που λαμβάνουν και με τα οποία συμπληρώνουν ένα δεύτερο μισθό.
"Η προσαρμογή δεν θα είναι κούρσα ταχύτητας αλλά μαραθώνιος", σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών, φωτογραφίζοντας τα αργά και οδυνηρά βήματα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας..
"Το Πρόγραμμα Σταθερότητας είναι άρτιο, φιλόδοξο, θα έχει δυσκολίες και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να πετύχουμε", προσθέτει ο κ. Παπακωνσταντίνου και υπογραμμίζει ότι για την υλοποίηση των μέτρων δημιουργείται μία επιτροπή παρακολούθησης. Ταυτόχρονα αποκαλύπτει ότι "αν υπάρξουν αστοχίες, θα ληφθούν και άλλα μέτρα, που θα κινούνται στο πεδίο της έμμεσης φορολογίας και των δαπανών".

Ωστόσο ο Γ. Παπακωνσταντίνου αναγνώρισε εμμέσως και "αγκάθια" που δεν προέρχονται από τους ευρωπαίους εταίρους και τους δανειστές, αλλά από τον πολιτικό κόσμο της χώρας, ακόμη και από το ίδιο το κόμμα του. "Δυσκολίες υπάρχουν. Οι αλλαγές θα πετύχουν μόνο αν πείσουμε ότι τα μέτρα είναι δίκαια και πως οι θυσίες δεν γίνονται τσάμπα", σημειώνει απαντώντας σε όλους αυτούς - με προεξάρχων τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ- που άσκησαν κριτική για τους τρόπους χειρισμού της κατάστασης.
Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει έτοιμος και για το επόμενο κοινωνικό μέτωπο, που αναμένεται να ανοίξει στο πεδίο των μισθών, όπου προβλέπονται μεγαλύτερες των αναμενομένων μειώσεις για τους υψηλόμισθους δημοσίους υπαλλήλους.
Στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί εντός του Φεβρουαρίου στη Βουλή θα προβλέπονται μεγάλες μειώσεις επιδομάτων στα "ρετιρέ", που θα; φθάνουν το 30%, ακόμη και το 40%. Άμεσα αναμένεται να θιγούν οι κατηγορίες των υπαλλήλων που παίρνουν περισσότερα του ενός επιδόματα, όπως δικαστικοί, εφοριακοί, τελωνειακοί, βουλευτές, δήμαρχοι, νομάρχες, αθλητές και με αυτά συμπληρώνουν και ένα δεύτερο μισθό.

Επίπρόσθετα αυτές οι κατηγορίες θα πληγούν και από την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης. Πάντως ο Γ. Παπακωμσταντίνου για μία ακόμη φορά ξεκαθαρίζει ότι δεν θα υπάρξει αναδρομική φορολογική επιβάρυνση στα εισοδήματα του 2009 αλλά από τον Μάρτιο θα αυξηθεί η παρακράτηση φόρου.

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ...
ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ,ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ,ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΔΑΧΤΥΛΑΚΙ!!!ΕΛΕΟΣ ΑΔΕΛΦΙΑ!!!

ΠΡΕΖΑ TV
17-1-2010

1 σχόλιο:

prince serengeti είπε...

ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΚΛΕΒΑΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΑΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΥΟΥΝ!ΖΗΤΩ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ!ΖΗΤΩ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΒΟΛΕΜΑΡΑ!ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΠΑΞΤΕ ΤΑ ΚΑΘΗΚΙΑ ΚΟΨΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΑΠΟ ΟΛΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΛΕΒΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΜΕ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΦΩΤΙΑ ΚΙ ΑΓΡΙΟ ΓΑΜΗΣΙ ΟΣΑ ΣΑΣ ΑΡΠΑΞΑΝ