Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ,ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ...

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, καθώς απορρίφθηκε
η πρόταση της κυβέρνησης για διάλογο.

Κλειστός ο μεθοριακός σταθμός του Προμαχώνα, μπλόκα στον κόμβο Κερδυλλίων στις Σέρρες, στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα, αλλά και στους κόμβους Αμφίπολης και Χρυσούπολης στην Καβάλα. Σήμερα η απόφαση για το κλείσιμο ή όχι των διοδίων των Μαλγάρων. Την παρέμβαση Μπαρόζο ζητά η Βουλγαρία.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι γαλάζιοι αγροτοσυνδικαλιστές της Θεσσαλίας, που προανήγγειλαν ότι θα αποκλείσουν τις δυο παρακαμπτηρίους από τη διάβαση των Τεμπών. Αγρότες από το Βόλο θα κινηθούν στις Μικροθήβες.
Οι αγρότες της Κρήτης θα αποκλείσουν την Τετάρτη εφορίες και δημόσιες υπηρεσίες, ενώ δεν αποκλείουν τη μετάβασή τους στην Αθήνα.
Ανοιχτός παρέμεινε στη διάρκεια της νύχτας, ο κόμβος του Στρυμονικού στην εθνική οδό Σερρών-Θεσσαλονίκης.
Χωρίς να δημιουργούν προβλήματα παραμένουν τα τρακτέρ των αγροτών της Χαλκιδικής, στον κόμβο της Τρίγλιας, ενώ ανοιχτός στη διάρκεια της νύχτας ήταν ο συνοριακός σταθμός της Δοϊράνης, αλλά και το τελωνείο των Ευζώνων, στο νομό Κιλκίς.
Κινητοποίηση των αγροτών, στον κόμβο του Αιγινίου, αλλά και στην επαρχιακή οδό Ελασσόνας, αναμένεται να εκδηλωθεί σήμερα, Τετάρτη, στις 11 το πρωί.

Στο συνοριακό σταθμό της Εξοχής, στο νομό της Δράμας, οι αγρότες επιτρέπουν μόνο την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, εμποδίζοντας τη διέλευση των φορτηγών.
Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στον κόμβο Βογατσικού Καστοριάς, αλλά και στο τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής, στη Φλώρινα.
Χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα, παραμένουν τα τρακτέρ στο χώρο στάθμευσης, έξω από τη Νομαρχία, στο νομό των Γρεβενών. Οι αγρότες του Έβρου έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στα τελωνεία των Κήπων και του Ορμενίου, χωρίς ωστόσο να παρεμποδίζουν την κίνηση των οχημάτων.
Σήμερα αναμένεται να αποφασιστεί εάν θα στηθούν μπλόκα στα διόδια των Μαλγάρων, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Ήδη, έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται τρακτέρ περιφερειακά της πόλης στον κόμβο της Χαλκηδόνας, στα διόδια των Μαλγάρων, στα «Πράσινα Φανάρια», αλλά και στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών, έξω από τη Λητή.

Το πιθανό κλείσιμο των διοδίων των Μαλγάρων προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, ο οποίος ζήτησε την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας ή το σχηματισμό δικογραφιών για παρακώλυση συγκοινωνιών. Ωστόσο, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες ζήτησε από τους προϊσταμένους των εισαγγελιών εφετών όλης της χώρας όπου υπάρχουν αγροτικές κινητοποιήσεις, πρώτα να διενεργούν ελέγχους και στη συνέχεια, αν υπάρχουν σοβαρά αδικήματα, να σχηματίζονται δικογραφίες για προβλήματα παρακώλυσης των συγκοινωνιών.
Στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν χθες και οι αγρότες της Πελοποννήσου αποκλείοντας τον κόμβο της Στέρνας στην εθνική Κορίνθου - Τρίπολης.

ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΤΕ ΡΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ...ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ...
ΜΟΛΙΣ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΨΕΥΤΟΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΑ "ΤΑ ΒΡΟΥΝ" ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΗΡΕΜΟΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ...ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ...
ΑΣΧΗΜΟ ΠΡΑΓΜΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΠΟΥ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
20-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: