Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2010

ΟΛΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΚΟΥΒΕΛΗ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ...

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ...Ή ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ,ΩΣΤΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ;;;;

Μετωπικη σύγκρουση ΣΥΝ- ΣΥΡΙΖΑ εκδηλώθηκε χθες μετά την ευθεία επίθεση που εξαπέλυσαν εις βάρος της Κουμουνδούρου στελέχη του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ζητώντας την καθαίρεση του Φώτη Κουβέλη από την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.
Η διχαστική, όπως τη χαρακτήριζαν, παρέμβαση στελεχών των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ (δεν την υπογράφουν στελέχη της ΚΕΔΑ και του Συνασπισμού) προκάλεσε την οργή του ΣΥΝ που μιλούσε για απροκάλυπτη επίθεση, ενώ παράγοντες του κόμματος με δηλώσεις τους άφηναν να εννοηθεί ότι με την κίνηση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει τη διάσπαση του συμμαχικού σχήματος.
Μάλιστα, κύκλοι που βρίσκονται κοντά στην ηγεσία του Συνασπισμού έβλεπαν πίσω από το αίτημα για την απομάκρυνση του κ. Κουβέλη «διάθεση να πληγεί η ηγεσία του ΣΥΝ αλλά και να γίνει ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Την καρατόμηση Κουβέλη επειδή «ασκεί συστηματικά δημόσια πολεμική στις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ» ζητούν 23 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων και οι Μανόλης Γλέζος, Γιάννης Μπανιάς, Αντώνης Νταβανέλλος, Άλκης Ρήγος, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Παναγιώτης Μαντάς, Μάκης Μπαλαούρας, Νίκος Γαλάνης. Είχε προηγηθεί ανάλογη πρόταση και του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ Βαγγέλη Πιλάλη από την Αριστερή Ανασύνθεση.
Στη δήλωσή τους οι «23» του ΣΥΡΙΖΑ φωτογραφίζουν και τον επικεφαλής της νομαρχιακής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λυκούδη, λέγοντας ότι ηγετικά στελέχη του ΣΥΝ και μάλιστα εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στο Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν χάνουν ευκαιρία να προβάλλουν λογικές «συναίνεσης» και «εθνικής ενότητας» που εξόφθαλμα υπηρετούν τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, περιφρονώντας ομόφωνες αποφάσεις των Πανελλαδικών Σωμάτων και των συλλογικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφορμή για την έκρηξη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε προφανώς η παρουσία τόσο του Φώτη Κουβέλη, όσο και του Σπύρου Λυκούδη, στο δείπνο του Λεωνίδα Κύρκου στο οποίο και διατυπώθηκαν εκφράσεις περί εθνικής συνεννόησης, ενώ έντονη ενόχληση ένιωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ και μετά τη δημόσια πρόταση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη του κ. Παπούλια για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Πάντως, παράγοντες του ΣΥΝ σχολίαζαν αργά χθες το βράδυ ότι είναι αδικαιολόγητη η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι σε ανακοίνωσή του προ ημερών έπαιρνε ξεκάθαρες θέσεις για όλα αυτά τα ζητήματα. «Στο όνομα της περιφρούρησης της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ ζητάμε την άμεση σύγκληση κοινής συνεδρίασης της Γραμματείας με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του, ώστε να συζητηθεί το επείγον αυτό θέμα που αφορά ολόκληρο τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αντικατασταθούν στελέχη που τηρούν αυτήν τη στάση» αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους.

Ο Φώτης Κουβέλης απέφυγε χθες να σχολιάσει την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι θα ανακινήσει το θέμα στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Άλλωστε και ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, συντονιστής της Ανανεωτικής Πτέρυγας στην οποία ανήκουν τόσο ο κ. Κουβέλης όσο και ο κ. Λυκούδης, ζήτησε εκτάκτως τη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού.
Την επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασαν ο γραμματέας του ΣΥΝ Δ. Βίτσας, οι βουλευτές Ν. Τσούκαλης και Αθ. Λεβέντης λέγοντας «έλεος σύντροφοι» και τα μέλη της Π.Γ. Στ. Μπαγεώργος και Γ. Μπαλάφας.

ΠΡΕΖΑ TV
20-1-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

dhladh hlithia osoi fonazoyn sthn aristera gia th epeikitai sthn ellada

diokontai os antiprodeytikh
kai xaireste malakismena