Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2010

ΝΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΖΑΓΟΡΙΑΝΟ ΚΑΙ SIEMENS...ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ...

Στο... μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης θα μπει και πάλι ο ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός, που μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου χειριζόταν την υπόθεση της Siemens. Νέα προκαταρκτική εξέταση διενεργείται εναντίον του, αυτήν τη φορά σχετικά με τη μήνυση που είχε υποβάλει σε βάρος του η 26χρονη κόρη του καταζητούμενου πρώην στελέχους της Siemens Χρήστου Καραβέλα, Σαλίνα, που προφυλακίστηκε παραμονές των ευρωεκλογών, μαζί με τη μητέρα της Μάρθα.
Ο εισαγγελέας ΑΠ κ. Τέντες παρήγγειλε τη διενέργεια δικαστικής έρευνας (αρ. 52 4.1.2010), για να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα στη μήνυση που είχε κατατεθεί τον περασμένο Οκτώβριο και ανέθεσε την υπόθεση στον αντεισαγγελέα ΑΠ Ρ. Παπαδάκη.
Εάν προκύψουν στοιχεία σε βάρος του ανακριτή και ασκηθεί ποινική δίωξη, τότε η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον ειδικό εφέτη ανακριτή Χρήστο Χασιώτη, ο οποίος διενεργεί ήδη ανάκριση σε βάρος του κ. Ζαγοριανού για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και κατάχρησης εξουσίας, που αφορούν πράξεις και παραλείψεις του στον χειρισμό της υπόθεσης της Siemens.

Η μήνυση της Σαλίνας Καραβέλα για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας αφορά το κατηγορητήριο που είχε απαγγελθεί εναντίον της για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, προερχόμενο από ενεργητική δωροδοκία που είχε διαπράξει ο πατέρας της!
Η Σαλίνα θεωρήθηκε ύποπτη φυγής και προφυλακίστηκε από τον κ. Ζαγοριανό, με τη σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα, παρά το γεγονός ότι πήρε το πρώτο αεροπλάνο από το Παρίσι όπου έκανε μεταπτυχιακό και ήρθε στην Ελλάδα.
Εντάλματα σύλληψης είχαν εκδοθεί τότε για τη μητέρα και για τις δύο αδελφές της.
Στη μήνυσή της η κόρη του πρώην στελέχους της Siemens στρέφεται παράλληλα και κατά παντός άλλου υπευθύνου, ανοίγοντας «παράθυρο» για να διωχθούν, πέραν του ειδικού ανακριτή, και ανώτεροι του, εάν διαπιστωθεί ότι ενεργούσε καθ’ υπόδειξή τους.
Στη μήνυσή της η 26χρονη χαρακτήριζε «παράνομη και ποινικώς επιλήψιμη τη συμπεριφορά του ανακριτή» και υποστήριζε ότι δεν ήταν τυχαίο ότι «οδηγήθηκα με παράνομο ένταλμα προφυλάκισης στις φυλακές».

ΠΡΕΖΑ TV
22-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: