Κυριακή, Φεβρουαρίου 28, 2010

30 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η WALL STREET JOURNAL ΠΩΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2010 ΘΕΛΟΥΝ 55ΔΙΣ!!


Σε σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας από τη Γερμανία και τη Γαλλία, που θα περιλαμβάνει την παροχή 30 δισ. ευρώ, αναφέρεται με σημερινό της δημοσίευμα, η Wall Street Journal, τονίζοντας ότι δεν είναι ακόμη ξεκάθαροι οι όροι και ο χρόνος μιας τέτοιας κίνησης.
Όπως τονίζει η εφημερίδα, οι Έλληνες αξιωματούχοι ελπίζουν να "σφραγίσουν" μια τέτοια συμφωνία, μέχρι τη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με την Άνγκελα Μέρκελ, την Παρασκευή, στο Βερολίνο, ωστόσο ανώτερος αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνηση επέμενε ότι δεν επίκειται σχέδιο διάσωσης και ότι το Βερολίνο μελετά αυτό το ενδεχόμενο σε περίπτωση που η βοήθεια κριθεί απαραίτητη στο μέλλον.
Ακόμη, η Wall Street Journal σημειώνει ότι τόσο η γερμανική όσο και η γαλλική πλευρά διαμηνύει ότι δεν θα υπάρξει σχέδιο διάσωσης, αν η Ελλάδα δεν προχωρήσει στις απαιτούμενες δημοσιονομικές περικοπές, που της έχουν τεθεί.

Το σχέδιο διάσωσης που εξετάζεται, περιλαμβάνει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, την πώληση του χρέους σε γαλλικές και γερμανικές κρατικές τράπεζες, καθώς και σε επενδυτές ομολόγων.
Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση της Γαλλίδας υπουργού Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, που σημείωσε: "Δεν έχω αμφιβολία ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να επαναχρηματοδοτηθεί με μέσα που εξατάζουμε σήμερα και για τα οποία έχουμε ορισμένες προτάσεις στους κόλπους της ζώνης του ευρώ".
Μάλιστα, η εφημερίδα επικαλείται δήλωση Γάλλου αξιωματούχου που πρόσκειται στη γαλλική κυβέρνηση και αναφέρει: "Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα και να υιοθετήσουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα, που θα εξαρτηθούν και από τη στάση των υπόλοιπων μελών της Ευρωζώνης και ιδίως της Γερμανίας, καθώς ξεκινήσαμε και από κοινού αυτή τη διαδικασία και σκοπεύουμε να τη συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο".

Η Wall Street Journal αναφέρει ότι ως αντάλλαγμα για το σχέδιο φθηνού δανεισμού, η Αθήνα θα πρέπει να λάβει πρόσθετα μέτρα για την περιστολή του ελλείμματος φέτος σε επίπεδα χαμηλότερα του 9%.
Σύμφωνα με πηγή της εφημερίδας, "η χρήση κρατικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων θα επιτρέψει στη γαλλική και τη γερμανική κυβέρνηση να παρακάμψει τους κανόνες που απαγορεύουν στις κυβερνήσεις να αγοράζουν χρέος άλλων κρατών".
Ως ένα από τα ιδρύματα που θα λάβουν μέρος στο σχέδιο διάσωσης τη Ελλάδας, η Wall Street Journal υποδεικνύει τη γερμανική τράπεζα επενδύσεων KfW.
Παράλληλα, η αμερικανική εφημερίδα σημειώνει ότι ακόμη κι αν οι εταίροι χρηματοδοτήσουν την Ελλάδα με 30 δισ., η χώρα θα χρειαστεί να δανειστεί ακόμη περίπου 10 δισ. ευρώ από τις αγορές, προκειμένου να καλύψει τις δανειακές και ταμειακές της ανάγκες για το 2010.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΔΑΝΕΊΖΟΥΝ ΜΙΑ ΗΔΗ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ,Η ΟΠΟΙΑ ΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ....
ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤ7ΟΙΟ..ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠ'ΟΤΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ...

ΠΡΕΖΑ TV
28-2-2010

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

me geia to kainourio koustoumi . epitelous mporume na diavasoume kapoia keimena to palio ginotan enas axtarmas, elpiz wna mhhn vazeis makroskelh keimena, giati pistepse me ta megala kaneis den ta diavazei, meinei sthn ousia! kalh synexeia !

Ανώνυμος είπε...

ωραίο!
καλή συνέχεια και από μένα!

elafini είπε...

Καμία σχέση με το προηγούμενο...εξαιρετικό

Ανώνυμος είπε...

Όντως είναι γαμάτο,αντε καλορίζικο βρε :D