Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2010

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ...

Δεν έφερε κάτι καινούργιο στη Θεσσαλονίκη, στα εγκαίνια της 23ης Agrotica, η υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, που κατά την άφιξη της στο αεροδρόμιο « Μακεδονία», νωρίς το απόγευμα, απέφυγε την πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση της με το μπλόκο που υπήρχε εκεί.
«Η λογική του να ακολουθήσουμε την πεπατημένη της αδράνειας και των μικροδιευθετήσεων, χωρίς να διαμορφώσουμε νέο σύγχρονο και βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο, έχει οριστικά χρεοκοπήσει» τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός, η οποία τόνισε ότι : «Οι κινητοποιήσεις των αγροτών, με σημαντικό κόστος για την κοινωνία, αλλά και για τους ίδιους και την αγροτική οικονομία, αναδεικνύουν για μια άλλη φορά την αποτυχία της ελληνικής αγροτικής πολιτικής και την έλλειψη στρατηγικού προσανατολισμού της πρωτογενούς παραγωγής».

Η κ. Μπατζελή αποδέχθηκε την ύπαρξη οικονομικού προβλήματος των αγροτών, αλλά τόνισε ότι είναι λάθος να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής στη λογική “βλέποντας και κάνοντας”. «Εμείς αναζητούμε νέο προσανατολισμό και νέα κατεύθυνση για την ελληνική Γεωργία. Κάνουμε διαρθρωτικές αλλαγές για να αντιμετωπίσουμε τη σημερινή κρίση και να προετοιμάσουμε την αγροτική οικονομία και τους ίδιους τους αγρότες για τη μετά το 2013 εποχή. Ο στόχος αυτός δεν μπορεί να 'μπλοκαριστεί'. Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε. Τις μεγάλες αλλαγές τις κάνουμε όλοι μαζί», είπε η υπουργός.
Ξεκαθάρισε ότι ο διάλογος που ξεκίνησε στο Ζάππειο θα συνεχισθεί, τονίζοντας ότι: «Το μεγάλο στοίχημα είναι οι νέες πολιτικές να γίνουν κατανοητές, αποδεκτές και να εμπεδωθούν από τους ίδιους τους παραγωγούς και όλους τους εμπλεκόμενους στην αγροτική οικονομία. Το στοίχημα είναι να τολμήσουν και εκείνοι να δεχτούν να εφαρμόσουν τις αλλαγές. Το να αλλάξεις νοοτροπία και πρακτικές στη γεωργία, στην κτηνοτροφία, στην αλιεία, στους διάφορους κλάδους, αλλά και στην αγορά τροφίμων, αποτελεί ένα ποιοτικό άλμα της οικονομίας μας. Η γεωργία με τη διευρυμένη έννοιά της πρέπει να φύγει από τα στενά όρια της πρωτογενούς παραγωγής και να περάσει δυναμικά στο δευτερογενή και τριτογενή τομέα με την προσφορά υπηρεσιών στην κοινωνία».

Προλογίζοντας την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Πρόεδρος της HELEXPO, Αριστοτέλης Θωμόπουλος, τόνισε τη δυναμική της φετινής διοργάνωσης της AGROTICA, καθώς παρά τη διεθνή οικονομική κρίση και τις εύλογες συνέπειές της σε όλο το φάσμα της διεθνούς παραγωγής και μεταποίησης, η 23η AGROTICA χαρακτηρίζεται από ισχυρά μεγέθη και έντονη εξωστρέφεια, όπως καταδεικνύουν οι 1410 εκθέτες της, άμεσοι και έμμεσοι, που προέρχονται από την Ελλάδα και άλλες 34 χώρες και οι πάνω από 4.000 εμπορικοί επισκέπτες από 29 χώρες που έχουν ήδη προβεί σε ηλεκτρονική προεγγραφή.
Την κ. Μπατζελή περίμεναν στο Βελλίδειο αγρότες από το μπλόκο των Μαλγάρων με λουλούδια στα χέρια -λουλούδια που υπήρχαν πάνω στο τρακτέρ και στο μπλόκο του αεροδρομίου, το οποίο τελικά παρέκαμψε ακολουθώντας αγροτικούς δρόμους.

ΠΡΕΖΑ TV
3-2-2010

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να βάλουν τα λουλούδια στον πάτο τους...τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά????σαν τους φοιτητές που προσφέρουν λουλούδια στα ΜΑΤ...δεν μπορώ αλλό το δήθεν σε αυτή την γαμωχώρα!!!

Ανώνυμος είπε...

η μαλακια ειναι που καμμια αλλη ταξη δεν πηγε να μπλοκαρει την εισοδο των αγροτων στην agrotica.

να τους πληρωσει με το ιδιο νομισμα τους κηφηνες.

Ανώνυμος είπε...

ευτυχώς που έβαλε γυναίκα υπουργό ο Γιώργος κι' άλλαξε το άρωμα...
είχαμε βαρεθεί τη βαρβατίλα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Νισάφι πιά με τις μαλακίες των αγροτών. Aς ξεκουμπιστούν από τους δρόμους και αυτοί και τα τρακτέρ τους, και, όσον αφορά τα λουλούδια, συμφωνώ με την πρόταση που έκανε ο 7:50.