Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2010

ΚΑΙ ΝΕΑ ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΓΑ...ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ!!!

Δεκάδες βιβλιάρια υγείας ασφαλισμένων, που βρίσκονταν παράνομα στα χέρια φαρμακοποιών, κατέσχεσαν ελεγκτές του ΟΓΑ σε «έφοδο» που πραγματοποίησαν σε φαρμακεία του Βόλου.
Τα βιβλιάρια ελέγχονται εξονυχιστικά, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας του οργανισμού, που έως σήμερα έχει αποκαλύψει «όργιο» παράνομων συνταγογραφήσεων εν αγνοία των ασφαλισμένων.
Πρόσφατα ο ΟΓΑ ανακοίνωσε ενδεικτικά παραδείγματα ύστερα από δειγματοληπτικούς ελέγχους και διασταυρώσεις στοιχείων στην Κεντρική και στη Δυτική Ελλάδα.

Μεταξύ αυτών, περιστατικά συνταγογράφησης γυναικολογικών σκευασμάτων ακόμα και σε... άνδρες, ενοίκιο ιατρικού εξοπλισμού σε 27 άτομα μετά τον... θάνατό τους, διάφορα πανάκριβα σκευάσματα σε ασθενείς που ουδέποτε έπασχαν από τις συγκεκριμένες ασθένειες και ουδέποτε παρέλαβαν τα αναγραφόμενα φάρμακα, αλλά και συνταγογραφήσεις για τρίτα πρόσωπα
που δεν έχουν καμία σχέση με τον ΟΓΑ.

Στις ενέργειες αυτές φέρονται από τον οργανισμό πως εμπλέκονται γιατροί του ΕΣΥ και συγκεκριμένα φαρμακεία.

Η «έφοδος» που έγινε την περασμένη εβδομάδα σε τουλάχιστον τέσσερα φαρμακεία του Βόλου εκτιμάται πως συνδέεται και με τη δημόσια καταγγελία που έκανε πρόσφατα ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας, ενημερώνοντας και το γραφείο του πρωθυπουργού για καταχρηστικές πρακτικές του ΟΓΑ σε βάρος της διαφάνειας στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος.
Στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ο κ. Παπατόλιας είχε καταγγείλει πως η αρμόδια υπηρεσία της νομαρχίας καλείται να εγκρίνει με «λευκές» υπογραφές και να πληρώνει κάθε μήνα τεράστια ποσά για υπηρεσίες και παροχές σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ, χωρίς ουσιαστικά να έχει προηγηθεί κανένας έλεγχος.
Μόνο στον Νομό Μαγνησίας και μόνο για τις φαρμακευτικές δαπάνες αυτό το ποσό ανέρχεται σε 2 εκατ. ευρώ μηνιαίως, ενώ ακόμα μεγαλύτερο είναι αυτό που αφορά τα νοσήλια ασθενών σε ιδιωτικές κλινικές, εργαστηριακές εξετάσεις κ.ά.
Ο κ. Παπατόλιας είχε καταγγείλει πως οι γιατροί της Διεύθυνσης Υγείας «πειθαναγκάζονται» με αθέμιτες πιέσεις να υπογράψουν κατ’ ουσίαν ανέλεγκτα παραστατικά και διευκρίνιζε πως η υπογραφή των υπαλλήλων της υπηρεσίας του δεν ισοδυναμεί με βεβαίωση ουσιαστικού ελέγχου που έχει προηγηθεί, αλλά με μια τυπική γραφειοκρατικού χαρακτήρα ενέργεια.

ΠΡΕΖΑ TV
22-2-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: