Τρίτη, Μαρτίου 02, 2010

ΚΟΠΗΚΕ ΣΤΑ 2 ΚΑΙ Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ...ΜΑ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ;;;;

Η υποχώρηση του πρανούς στην Εγνατία οδό, στο τμήμα Παναγιάς - Γρεβενών, κοντά στη σήραγγα της Βελανιδιάς, ένα χρόνο μετά την παράδοση του έργου, το οποίο κόστισε 680 εκατομμύρια ευρώ, είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο του ενός ρεύματος κυκλοφορίας του δρόμου.
Τα αίτια της υποχώρησης του πρανούς, που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη, παραμένουν άγνωστα. Η “Εγνατία Οδός ΑΕ” δεν εξέδωσε ανακοίνωση, προσπαθώντας να υποβαθμίζει το θέμα, και κανείς από τους αρμοδίους δεν γνωρίζει πότε θα ξαναδοθεί ο δρόμος σε όλο του το πλάτος στην κυκλοφορία.
Το νέο συμβάν, που συνέβη λίγο διάστημα μετά το πρόβλημα που ανέκυψε με τις σχάρες των φρεατίων, οι οποίες πέρυσι είχαν μετατραπεί σε επικίνδυνες παγίδες για τους οδηγούς, φανερώνει την προχειρότητα με την οποία κατασκευάστηκε ο δρόμος, για να δοθεί προεκλογικά στην κυκλοφορία.

Η υποχώρηση του πρανούς σημειώθηκε στο ρεύμα από τα Γρεβενά προς τα Ιωάννινα και έχει μήκος μεγαλύτερο των εκατό μέτρων. “Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Άλλωστε δεν κλείσαμε τον δρόμο”, δήλωσε ο προϊστάμενος του Γραφείου Γρεβενών Ντίνος Παρδάλης. Ωστόσο, το πρόβλημα είναι υπαρκτό και σοβαρό, καθώς διακόπηκε η κυκλοφορία στη μία λωρίδα και στη βοηθητική, οπότε η κίνηση των οχημάτων εξυπηρετείται μόνο από μία λωρίδα. Οι μηχανικοί της εταιρείας αναζητούν τα αίτια της υποχώρησης, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα. Από την πρώτη μέρα της καθίζησης άρχισαν γεωτρήσεις. Ωστόσο οι εργασίες αποκατάστασης δεν ξεκίνησαν και δεν μπορούν να ξεκινήσουν αν δεν υπάρξει ασφαλής εκτίμηση για τα αίτια που την προκάλεσαν. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα πλήρους αποκατάστασης που θα επιτρέψει την κανονική κυκλοφορία στην Εγνατία οδό.
Μία άλλη, μικρότερης σημασίας, καθίζηση σημειώθηκε κοντά στα Γρεβενά, όπου όμως δεν κρίθηκε, για την ώρα, απαραίτητη η λήψη μέτρων.

Επικίνδυνος έχει καταστεί ο εθνικός δρόμος Γρεβενών - Καλαμπάκας. “Ο δρόμος έχει γεμίσει επικίνδυνες λακκούβες και σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε αρκετά σημεία”, υπογράμμισε ο προϊστάμενος της ΔΕΣΕ Δυτικής Μακεδονίας Νίκος Κοϊμτζίδης. Από χτες όμως, οπότε το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με τον ίδιο, “ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης, οι οποίες θα κρατήσουν αρκετές μέρες”.
Στο κλείσιμο, εξάλλου, του ενός ρεύματος κυκλοφορίας προχώρησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες στον εθνικό δρόμο Φλώρινας - Βίγλας - Καστοριάς - Αλβανίας λόγω κατολίσθησης που σημειώθηκε προχτές στο 6ο χιλιόμετρο. Σύμφωνα με τον Ν. Κοϊμτζίδη, στο ρεύμα προς τη Φλώρινα υποχώρησε το πρανές. Για τον λόγο αυτό η κυκλοφορία εκτρέπεται μέσω της πόλης της Φλώρινας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

ΠΡΕΖΑ TV
2-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: