Κυριακή, Μαρτίου 28, 2010

ΣΕ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΕΣΤΑΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ...ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ...

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ...ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ KΑΝΕΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ...ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ 1,5ΕΚ.ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ,ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΑΝ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΕΣΤΑΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ. ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ,ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!!!!

Δεν υπάρχει πιο δυσάρεστο θέαμα από έναν αμήχανο άνθρωπο που βρίσκεται έξω από τα νερά του.
Ομως αρκετοί από αυτούς που συγκεντρώθηκαν σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στη Χαλκιδική, πριν από λίγες ημέρες, έδειχναν άνετοι και εξοικειωμένοι στις ανέσεις ενός διακριτικού περιβάλλοντος που προσφέρει ισχυρές αγχολυτικές δόσεις, όσο ακριβώς χρειάζεται κανείς ώστε να αφήνει έστω για λίγο πίσω του τις σκοτούρες των αστικών κέντρων.Σε μια αμμώδη παραλία, στην πευκόφυτη Χερσόνησο της Κασσάνδρας, διεξήχθη το τετραήμερο μεταξύ 11 και 14 του τρέχοντος μηνός το 34ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, της κορυφαίας Συνομοσπονδίας της χώρας.

Οι συνθήκες βέβαια, σε σχέση με τα βαριά νέφη που σωρεύονται στον ορίζοντα του κόσμου της εργασίας, ήταν... κατά τι πιο ανέμελες. Το πολυτελές θέρετρο όπου συγκεντρώθηκαν, όπως περιγράφεται γλαφυρά στην ιστοσελίδα του, «βρίσκεται σε μια ήρεμη τοποθεσία που σας δίνει την ευκαιρία να χαλαρώσετε. Το ξενοδοχείο προσφέρει επίσης μοναδικό περιβάλλον, μεσογειακό πνεύμα, μέσα σε εκπληκτική φυσική ομορφιά, αλλά και πάμπολλες γαστρονομικές επιλογές, όλα σε μια ατμόσφαιρα πολυτέλειας με άριστο σέρβις».
Εχουν δικαίωμα, μπορεί να παρατηρήσει κανείς, ακόμα και οι εκπρόσωποι της εργατικής τάξης, η οποία νομοτελειακά θα πάει στον παράδεισο, να παίρνουν κάποια επίγεια προκαταβολή για να ασκούν απρόσκοπτα τα συνδικαλιστικά τους καθήκοντα. Ομως, συμπτωματικά τις προηγούμενες ημέρες η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει μια καταιγίδα περιοριστικών μέτρων που, σύμφωνα με μια ορισμένη αισθητική, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, «ίσως επέβαλλαν στη ΓΣΕΕ περισσότερη σύνεση και μέτρο».

Η άποψή τους δεν είναι και τόσο αβάσιμη, αν σκεφτεί κανείς ότι την ώρα των επίσημων κυβερνητικών ανακοινώσεων, όταν οι περισσότεροι πολίτες προσπαθούσαν να μεταφράσουν τις επιπτώσεις στον οικογενειακό προϋπολογισμό, κάποιοι άλλοι ξεφύλλιζαν ένα καλαίσθητο ξενοδοχειακό φυλλάδιο, που τους δελέαζε σαν μουσική στ' αυτιά, υποσχόμενο μεταξύ άλλων «για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τη θάλασσα, και την παραλία ότι το ξενοδοχείο προσφέρει μια από τις καλύτερες αμμώδεις παραλίες μεγάλου μήκους με κατακάθαρα νερά.
Το πλήρες πακέτο προσφοράς περιλαμβάνει πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο στα καλύτερα εστιατόρια, συν σνακ, παγωτό, αλκοολούχα ποτά, αναψυκτικά και ποτά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας.
Επίσης, οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλά θαλάσσια σπορ, όπως ''μπανάνα'', θαλάσσιο σκι, κανό, ρίνγκο, καταδύσεις και θαλάσσιο ποδήλατο»! Ηταν επόμενο, ωστόσο, αυτό το χλιδάτο περιβάλλον να επηρεάσει αισθητά και να αμβλύνει την ταξική συνείδηση αρκετών.
Αυτόπτες μάρτυρες διατείνονται ότι, αν εξαιρέσουμε την αξιοσημείωτη πυκνότητα που παρατηρήθηκε στους χαιρετισμούς του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το υπόλοιπο συνέδριο διεξήχθη μπροστά σε ένα φυλλορροημένο σώμα ελάχιστων ηρωικών παρόντων.
Οι περισσότεροι είτε είχαν πάρει τοις μετρητοίς τις ελκυστικές διαβεβαιώσεις για τη φιλοξενία, με το αζημίωτο φυσικά, του ξενοδόχου-οικοδεσπότη, είτε λογάριαζαν χωρίς φυσικά να έχουν ανάγκη από την παρουσία του, ακροβολισμένοι στα δωμάτια, τους συσχετισμούς για την τελική ψηφοφορία.

Οι κακεντρεχείς υποστηρίζουν χαιρέκακα ότι η διοίκηση της ΓΣΕΕ προτίμησε να ταξιδέψει μέχρι τη Χαλκιδική, γιατί δεν συμφέρει αυτήν την εποχή που η περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι, η συναναστροφή με το πλήθος.
Ομως ακόμα κι αν δεν είναι έτσι, πράγμα αρκετά πιθανό, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει ότι τη Χαλκιδική επέλεξε για να διοργανώσει το τελευταίο συνέδριό του ο επικεφαλής των εργατοπατέρων της συντηρητικής παράταξης, ο αλησμόνητος Χ. Καρακίτσος, ο οποίος από κοινού με τον μακαρίτη υπουργό Εργασίας του Κ. Καραμανλή, Κ. Λάσκαρη είχαν καταργήσει την πάλη των τάξεων στη χώρα.
Η Ιστορία υφαίνει δυσάρεστες εκπλήξεις σε όσους την αγνοούν... Σαν να ‘θελε να το επιβεβαιώσει η διεύθυνση του ξενοδοχείου, εξηγεί ότι «φροντίζει πάντα να συνδυάζει την τελειότητα με τις ανάγκες και τις προσδοκίες των επισκεπτών, προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλία εξαίρετων εγκαταστάσεων και υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων (...), μια εσωτερική πισίνα, έξι γήπεδα τένις, μια ιταλική τρατορία, ανιματέρ και σχολή καταδύσεων»...
Ο,τι ακριβώς περιλαμβάνει η καθημερινή ρουτίνα του μέσου εργαζόμενου, δηλαδή...

Γιώργος Χατζηδημητρίου

ΠΡΕΖΑ TV
28-3-2010

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ?

Ανώνυμος είπε...

karampines den exei o kosmos re pousti??

re mpatsoi mi tous fulate allo re paidia eleos mas exoun roufiksei to aima re poustoi...

min fulate tous politikous kai tous ergatopateres kai o kosmos tha tin vrei tin akri...tha tous fame olous re

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι για την κατάντια μας γιατι οι κυβερνήσεις αλλάζουν, αυτοί μένουν, τα ξέρουν τι γίνεται και με τη μπλέ και με τη πράσινη μαφία απο τις οποίες έχουν συννενοηθεί και μασάνε διαχρονικά. Για να έχουν τους εργαζόμενους σε καταστολή. Άντε να τους βγάζουν και καμιά βόλτα ομόνοια - σύνταγμα έτσι, για να αλλάζουν αέρα.

Ανώνυμος είπε...

apapapapa... epiklhsh se mpatsoys!!!apapapa...

Ανώνυμος είπε...

Ας προσεχουν κι οι εργαζομενοι ποιους ψηφιζουν...

Ανώνυμος είπε...

οι εργαζομενοι στην ΓΣΕΕ δεν απεργουν ΠΟΤΕ γιατι λενε προετημαζουν την απεργια 2)συνδικαλιστης της ΓΣΕΕ εκλεγμενος απο το σωματειο του ΟΤΕ πηρε αδεια απο τον ΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΛΛΟΝ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ενω εβγαινε στην συνταξη (μετα λεμε για κακουσ εργοδωτες που κυνηγανε τους συνδικσλιστες)ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ τησ ΓΣΣΕ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ