Σάββατο, Μαρτίου 13, 2010

ΤΟ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΘΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ;;;;

Στο μικροσκόπιο του υπουργείου Oικονομικών βρίσκονται καταγγελίες ότι κυκλώματα επιθεωρητών σε κλιμάκια της υπηρεσίας επιθεώρησης προωθούσαν επανελέγχους ιδιωτών και Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στους οποίους είχαν βεβαιωθεί φορολογικές παραβάσεις εκατομμυρίων ευρώ.
Τις καταγγελίες που απευθύνθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών και στο Μέγαρο Μαξίμου, "υπογράφει" και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.
Σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", το υπουργείο Οικονομικών έχει αποφασίσει να ανοίξει τους λογαριασμούς εκείνων που καταγγέλλονται, καθώς θεωρεί ότι η συστιμική διαφθορά σε κρίσιμες υπηρεσίες αποτελεί βασικό λόγο της κατάρρευσης των εσόδων τα προηγούμενα πέντε χρόνια.
Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ασχολείται με το θέμα εδώ και δύο εβδομάδες.
Πάντως, οι καταγγελίες δεν είναι καινούριες. Όπως αναφέρει η εφημερίδα είχαν ξαναγίνει προς το γενικό διευθυντή δημόσια διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή το 2007, αλλά οι έρευνες στράφηκαν στον εντοπισμό των συντακτών ή του συντάκτη της ανώνυμης καταγγελίας και όχι προς τον εντοπισμό των καταγγελθέντων.
Τονίζεται ότι ο φορολογικός επανέλεγχος διατάσσεται όταν δικαιολογείται από τα νεότερα στοιχεία που προσκομιστούν και εάν η υπόθεση δεν έχει φτάσει στα δικαστήρια.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ;;;
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ...Ή ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ ΡΕΜΟΥΛΕΣ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
13-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: