Τετάρτη, Μαρτίου 31, 2010

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ...ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;;;
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΝΕΙ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ "ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ"...ΑΣΧΕΤΑ ΕΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ..
ΕΤΣΙ...ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΘΩΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ...ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ...
ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ...
ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΙΩΝΕΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ...
ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΤΑ STAGE ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ...ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ...

Επίσκεψη στον ΟΑΕΔ Περιστερίου πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υπουργό και τον υφυπουργό Εργασίας, τον γενικό Γραμματέα Κεντρικής Υπηρεσίας και το Διοικητή του ΟΑΕΔ.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Γιώργος Παπανδρέου συνομίλησε με τη Διοίκηση, εργαζόμενους και ανέργους που βρίσκονταν στον Οργανισμό και στη συνέχεια προέβη σε δηλώσεις.
Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «σε μία εποχή οικονομικής κρίσης, είναι ακόμα μεγαλύτερης σημασίας ζήτημα να σταθούμε δίπλα στον πολίτη και αυτό κάνουμε επιδοτώντας την εργασία, επιδοτώντας τις ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και νέα προγράμματα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, ιδιαίτερα σε νέους τομείς, όπως της πράσινης ανάπτυξης».
«Δεσμευόμαστε να είμαστε κοντά στο νέο, κοντά στον άνεργο, κοντά στη γυναίκα που ζητάει δουλειά, κοντά σε εκείνον που απειλείται από την ανεργία», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε την επιδότηση 120.000 θέσεων εργασίας από την επόμενη εβδομάδα για ανέργους, για γυναίκες που θέλουν να κάνουν τη δική τους επιχείρηση, για ανθρώπους που είναι λίγο πριν τη σύνταξη και δεν έχουν τα ένσημα που θα τους επέτρεπαν να βγουν στη σύνταξη και για ανθρώπους που είναι άνεργοι στο χώρο του τουρισμού.

ΠΡΕΖΑ TV
31-3-2010

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε μη λες ότι να ναι, τον τελευταίο χρόνο μία μία πάρα πολλές επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο, και όχι απαραίτητα γιατί είναι λαμόγια οι επιχειρηματίες...
Χωρίς εταιρίες-μαγαζιά δεν υπάρχει αγορά, και αν δεν υπάρχει αγορά το καπιταλιστικό σύστημα στο οποίο ζούμε δεν έχει διέξοδο.

Ανώνυμος είπε...

ουστ από δω λαμόγια του πασοκ και της νδ.
ποιον δουλεύετε ρε;έτσι θα μειώσετε την ανεργία; με τις παπαριές σας; δουλειά ρε θέλουμε όχι ελεημοσύνη.
έτσι μπράβο, επιδοτείστε ακόμη μια φορά τα αφεντικά,έχουμε λίγο αίμα ακόμη, να μας το πιουν κι αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Ξέρει κάποιος αν μπορεί να ωφεληθεί κάποιος που δεν έχει εργαστεί ξανά, δηλαδή δεν έχει ούτε ένα ένσημο και κάρτα ανεργίας? Το μέτρο ισχύει μόνο για τους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ?
Έυχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Θα ξυπνήσουν οι εργαζόμενοι και θα φτιάχνουν μόνοι τους επιχειρήσεις και θα παίρνουν και την επιδότηση που δίνει το κράτος στους επιχειρηματίες.
Αρκεί να το σκεφτούν και θα δείτε τι έχει να γίνει!

Ανώνυμος είπε...

Τυχαία διαβάζοντας τη σελίδα θέλω να απαντήσω σε εκείνον-η που ρώτησε για το αν μπορεί κάποιος που δεν έχει εργαστεί ποτέ και δεν έχει ούτε 1 ένσημο...
ΜΠΟΡΕΙ να βγάλει κάρτα ανεργίας(μόνο κάρτα ανεργίας όχι συμμετοχή στο ταμείο ανεργίας) με τον εξής τρόπο: θα πάει στο ΙΚΑ και θα ζητήσει μια βεβαίωση που θα λέει ότι δεν έχει κανένα ένσημο και θα την πάει στον ΟΑΕΔ.
εκεί θα ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΒΑΣΗ ΝΟΜΟΥ να εγγαφεί στα μητρώα ανέργων και επομένως να έχει κάρτα ανεργίας.
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΝΑ ΣΟΥ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ "ΨΑΞΟΥΝ" ΝΑ ΣΟΥ ΒΡΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ.