Τετάρτη, Μαρτίου 31, 2010

ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΡΟΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΠΟΥΡΓΚΑ...

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΗ ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ;;;ΕΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ...ΣΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΑΣ...

Οι βέλγοι βουλευτές που συνεδρίασαν στο πλαίσιο κοινοβουλευτικής επιτροπής, ψήφισαν πρόταση νόμου που προβλέπει την πλήρη απαγόρευση, ακόμη και στο δρόμο, της ενδυμασίας που καλύπτει το πρόσωπο και ολόκληρο το σώμα (μπούρκα, νικάμπ).
Η πρόταση νόμου ψηφίστηκε ομόφωνα από τις πολιτικές ομάδες. Αν η ψήφος αυτή επικυρωθεί από την ολομέλεια του κοινοβουλίου, το Βέλγιο θα γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που απαγορεύει πλήρως την μπούρκα, ακόμη κι όταν την φοράει κανείς στο δρόμο.
Η ψηφοφορία στην ολομέλεια μπορεί να πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλίου, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές.
"Είναι ένα πολύ ισχυρό σήμα που στέλνεται στους ισλαμιστές", σχολίασε ο γαλλόφωνος φιλελεύθερος βουλευτής Ντενί Ντικάρμ, εκφράζοντας την "υπερηφάνειά" του επειδή το Βέλγιο είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που τολμάει να νομοθετήσει σχετικά με αυτό το ευαίσθητο ζήτημα.

ΠΡΕΖΑ TV
31-3-2010

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε Πρεζα αει γαμισου!! Ενω συνεχεια γραφεις για την φορολογηση της εκκλησιας, εισαι υπερ του χτισιματος τζαμιων και κατα της απαγορευσης της μπουργκαςς. Μηπως εισαι κρυφο-ισλαμιστης??

vlaxopodas είπε...

ante kai sta dika mas..

Ανώνυμος είπε...

kai poios tha sou pei re psile ti tha foras kai ti oxi ston dromo??apagoreuse kanenas stous xristianous na forane stauro?

egw xristianos eimai alla oxi tis ilithias ekklisias...makari na diavazan oloi auta pou eixe pei o xristos...anarxikos itan malakes.

oti theloun tha forane oloi

Ανώνυμος είπε...

4:55 Δηλαδη στο Ιραν και στη σαουδικη Αραβια που μια γυναικα ειναι υποχρεωμενη να φορα μπουργκα ειναι δημοκρατικα?

Ανώνυμος είπε...

Η Μπούργκα δεν θα υπάρξει στην δυτική κοινωνία, όχι για θέμα θρησκευτικής επιλογής αλλά για θέμα ασφαλείας.

Πώς θα κάνει έλεγχο ταυτότητας η αστυνομία όταν δεν ξέρεις ποια κρύβετε από κάτω.

Ανώνυμος είπε...

Σωστά τα λέει ο 11:12.

Ανώνυμος είπε...

Από πότε ο πρέζας έγινε και θρήσκος;

Ανώνυμος είπε...

Πές με λάθος αλλά νομίζω οτι οποιοδήποτε θρησκευτικό σύμβολο φοριέται δημόσια, συμβάλει μόνο στο να δημιουργούνται περαιτέρω διαχωρισμοί μέσα σε μια κοινωνία.
Κανένα θρησκευτικό σύμβολο, όλοι ίσοι, όλοι άνθρωποι. Όχι χριστιανοί/μουσουλμάνοι. Αυτό είναι και το νόημα τις ευρώπης. Να 'μαστε ευρωπαίοι, όχι θρησκόκαυλοι.
Ένας παπάρας πρότεινε την εφαρμογή του νόμου της Σαρία, στην αγγλία! Μήπως είναι αντι-δημοκρατικό που του παν να παει να γαμηθεί?
Μη μπερδεύουμε την ελευθερία με ανελεύθερα σκεπτικά.

Ανώνυμος είπε...

Η πρόταση νόμου ψηφίστηκε ομόφωνα από τις πολιτικές ομάδες.
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΑΛΑΚΑ ΠΡΕΖΑ , ΟΜΟΦΩΝΑ. ΚΙ ΑΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΙΣΛΑΜ ΑΝΤΕ ΣΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ Η ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΜΙΡΑΤΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ.