Τετάρτη, Μαρτίου 24, 2010

ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΠΟΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΆΣΤΗΚΕ..ΩΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΞΕΚΑΒΛΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ...

«Νομίζετε ότι ήταν η πρώτη φορά; Σάκοι με κροτίδες, καπνογόνα και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε ανοίγονται μπροστά στα μάτια μας στις κερκίδες και αυτά μοιράζονται στους φιλάθλους. Για ποιους ελέγχους μιλάνε;».

Εσκυψε να μαζέψει ένα από τα εκατοντάδες καπνογόνα που εκφενδονίζονταν από τους ανεγκέφαλους στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Μόλις το άγγιξε, έπεσε κάτω σφαδάζοντας. Ηταν κροτίδα. Η έκρηξη τής στοίχισε τρία από τα δάχτυλα του δεξιού χεριού.

Μόλις 35 ευρώ

Η 45χρονη Ανδρονίκη Τυχερού, η υπάλληλος της εταιρείας σεκιούριτι που τραυματίστηκε στο ντέρμπι της Κυριακής μεταξύ ΠΑΟ-ΟΣΦΠ, μίλησε στην «Ε» για το μεροκάματο του τρόμου που εξαργυρώνεται με μόλις 35 ευρώ. Δέκα και κάτι ευρώ για κάθε δάχτυλο...

Πόσο καιρό δουλεύετε ως σεκιούριτι;

«Τέσσερα χρόνια. Το πρωί σε τράπεζα και τα Σαββατοκύριακα που έχει αγώνες αν με χρειαστούν για έξτρα μεροκάματο. Η θέση μου είναι περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου, μεταξύ γηπέδου και κερκίδων».

Οπότε δεν ήταν η πρώτη φορά που βρισκόσασταν στο γήπεδο.

«Οχι. Εχω δουλέψει σε πάρα πολλούς αγώνες του Παναθηναϊκού και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ, γιατί η εταιρεία όπου δουλεύω έχει σύμβαση με τον ΠΑΟ, καθώς και σε αγώνες της Εθνικής Ελλάδας. Εχω εμπειρία από επεισόδια, αλλά αυτό που είδα την Κυριακή ήταν η "Κόλαση" του Δάντη...».

Ποια ήταν η διαφορά από τα άλλα ματς;

«Πάντα πετούν αντικείμενα. Από μπουκάλια και κέρματα μέχρι καπνογόνα, φωτοβολίδες, δυναμιτάκια κ.λπ. Τα βάζουν μέσα στο γήπεδο σε τσάντες και σακίδια -αφού δεν υπάρχει κανένας έλεγχος από την Αστυνομία- και μετά τα μοιράζουν. Αυτή τη φορά ήταν περισσότερα από ποτέ και τα έριχναν με σκοπό να προκαλέσουν ζημιά σε ανθρώπους. Οταν έσκασε στο χέρι μου η κροτίδα και έτρεξαν οι συνάδελφοί μου να με βοηθήσουν, άρχισαν να πετούν με μανία και σ' αυτούς. Είναι θαύμα που δεν έπαθε τίποτα κανένας άλλος».

Κάνουν τα στραβά μάτια αυτοί που ελέγχουν ή βαριούνται;

«Δεν ξέρω. Το σίγουρο είναι ότι όποιος θέλει να περάσει οτιδήποτε στο γήπεδο, προφανώς μπορεί. Αλλιώς πώς πέφτουν μέσα τόσα καπνογόνα και κροτίδες; Κάθε φορά τα ίδια γίνονται, τα ίδια λέμε και κανείς δεν κάνει τίποτα γι' αυτό και κανείς δεν τιμωρείται. Μέχρι να έχουμε καμιά μεγάλη τραγωδία. Γιατί είναι θέμα χρόνου πότε θα συμβεί».

Εχετε προσόντα για να κάνετε αυτή τη δουλειά;

«Μπορεί να είμαι μικρόσωμη, αλλά έχω δίπλωμα πολεμικών τεχνών. Παρ' όλ' αυτά κανείς δεν μπορεί να είναι εκπαιδευμένος για τέτοιες καταστάσεις. Εξοπλισμένοι με κράνη θα έπρεπε να είμαστε με τόσα που περνούν πάνω από τα κεφάλια μας. Και ευτυχώς που μάζεψα την κροτίδα φορώντας αντιπυρικό γάντι διότι αλλιώς δεν θα είχα καν χέρι».

Τι δουλειά κάνατε πριν;

«Εχω περάσει απ' όλα... Δεν έχουν σημασία τα προσόντα, ό,τι βρω κάνω. Πριν ήμουν καθαρίστρια στον ΟΣΕ και τον ηλεκτρικό, μοίραζα και διαφημιστικά έντυπα...».

Η εταιρεία όπου δουλεύετε σας παρέχει ασφάλιση; Τι σας είπαν για τη δουλειά σας μετά το ατύχημα, κινδυνεύει η θέση σας;

«Ευτυχώς μας ασφαλίζουν. Είμαστε από τους τυχερούς του χώρου. Και με διαβεβαίωσαν και από την εταιρεία και από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ότι θα είναι δίπλα μου. Ελπίζω να το δω στην πράξη διότι μέχρι τώρα στη ζωή μου ακούω μόνο λόγια».

Ποιος είναι ο μηνιαίος μισθός σας;

«Για τα πρωινά στην τράπεζα 500 ευρώ τον μήνα για να τα βάζουμε με τους κλεφτες και 35 ευρώ κάθε αγώνας για να αντιμετωπίζουμε τους οπαδούς. Είναι δύσκολη δουλειά και επικίνδυνη».

Συνεντευξη στη Λιανα Σπυροπουλου-Ελευθεροτυπια

ΠΡΕΖΑ TV
24-3-2010

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

tuxerh,katarxein perastika.....gia thn apokatastash ths alhthias kopike 1 mikro komati kato apo to nuxi tou deikth o antixeiras den exei kopei,alla den mporei na ton kounisei..kserw oti sta kapakia tha me brizetai giath tha nomizetai oti thn lew sthn kopela[exw xasei to aftimou se troxeo].ta grafo ayta giath oi fulades pane na bgaloun 4traplugikh thn kopela.perastika kai pallh kopelia kai mhn masas,tha ghneis kalla.

Ανώνυμος είπε...

"Οπαδοί", ντροπή των αθλημάτων να πάτε να γαμηθείτε!

Ανώνυμος είπε...

δεν έχει χάσει κανένα δάχτυλο, δεν έχει ακρωτηριαστεί μη γράφετε ψέμματα

Ανώνυμος είπε...

Έχει χάσει φάλαγγα (τμήμα δακτύλου)

Εκτός των μπαχαλάκηδων που δεν τιμωρεί κανείς δεν μιλάτε για τις κολό εργοδοσίες.

μάζεψα την κροτίδα φορώντας αντιπυρικό γάντι

Καμια εκπαιδευση,ούτε δυναμιτάκι δεν πιάνεις αναμένο γιατι δεν γνωρίζεις την ποσότητα εκρηκτικού που περιέχει.

Ανώνυμος είπε...

περα απο τις δεδομένες ευθύνες αυτών που πέταξαν το δυναμιτάκι, κανένας δε μιλάει για την εταιρία που στέλνει πλήρως ανεκπαίδευτους ανθρώπους εκεί που είναι γνωστό οτι γίνονται φασαρίες.