Τρίτη, Μαρτίου 30, 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ..ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ....

Ανυποχώρητη στη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και αποφασισμένη να ολοκληρώσει μέχρι το καλοκαίρι τις διαρθρωτικές αλλαγές εμφανίστηκε χθες η κυβέρνηση.
O υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου από το βήμα της Βουλής κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει στην επιβολή φόρου της εκκλησιαστικής περιουσίας λέγοντας ότι «η Εκκλησία θα αντιμετωπισθεί φορολογικά όπως και τα άλλα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου». Δηλαδή, θα φορολογούνται με συντελεστή 20% τα έσοδα από την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας και των ιερών μονών και με συντελεστή 0,5% οι δωρεές ακινήτων και μετρητών. Ακόμη, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση «φιλοδοξεί έως το καλοκαίρι να έχει ολοκληρωθεί ένα πολύ μεγάλο πλέγμα αλλαγών διασώζοντας την οικονομία και αντιμετωπίζοντας παθογένειες δεκαετιών».

Μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά την έναρξη της συζήτησης για το νομοσχέδιο, ο υπουργός τόνισε με έμφαση ότι «η κυβέρνηση ανοίγει όλα τα μέτωπα και παίρνει την ευθύνη των αποφάσεων που θ΄ αλλάξουν την πορεία της χώρας με αίσθημα ευθύνης και κριτήριο το αίσθημα του δικαίου, για να καταλάβουν οι πολίτες ότι οι κόποι τους δεν πάνε χαμένοι». Επιπλέον εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη του δανεισμού στον οποίο έχει προσφύγει η χώρα μας χαρακτηρίζοντας «επιτυχή τη διαδικασία» αλλά απέφυγε ν΄ ανοίξει περισσότερο τα χαρτιά του αναφέροντας το επιχείρημα ότι «ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη» και δεν του επιτρέπεται να προβεί σε περαιτέρω σχόλια.

ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΑΚΡΩΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε
ΜΕ ΠΟΙΑ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ;;;;

ΠΡΕΖΑ TV
30-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: