Τρίτη, Μαρτίου 02, 2010

ΤΗΣ ΙΕΡΟΔΟΥΛΗΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ,ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...

«Σεισμικές δονήσεις» στον χώρο της Δικαιοσύνης προκαλεί το CD που επικαλείται ο επιχειρηματίας Γιάννης Μπολέτσης καταγγέλλοντας για παραδικαστική δράση τον ίδιο τον πρόεδρο του δικαστηρίου που τον έκρινε ένοχο για εμπλοκή σε μία από τις πτυχές του αποκαλούμενου παραδικαστικού κυκλώματος.
Oι βαρύτατες καταγγελίες που δημόσια διατύπωσε το πρωί της περασμένης Παρασκευής ο κατηγορούμενος Γιάννης Μπολέτσης είχαν ως αποτέλεσμα να αρχίσει διπλή εισαγγελική έρευνα. Για τη διερεύνηση των καταγγελλόμενων σε όλα τα επίπεδα παρενέβησαν άμεσα τόσο ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιω. Τέντες όσο και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ιω. Σακελλάκος, προκειμένου να ερευνηθεί ο ρόλος όσων προσώπων εμπλέκονται και να διαπιστωθεί αν και ποια από αυτά έχουν ενδεχομένως διαπράξει αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο επιχειρηματίας, σε CD που έχει στη διάθεσή του και έχει ήδη παραδώσει στον εισαγγελέα της έδρας κ. Σπ. Μουζακίτη φέρεται να υπάρχει καταγεγραμμένη συνομιλία μεταξύ του προέδρου Εφετών κ. Γ. Ευσταθίου και του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη, ο οποίος εδώ και μήνες δικάζεται μαζί με άλλα πρόσωπα για άλλη πτυχή του «παραδικαστικού κυκλώματος». Ο Γ. Μπολέτσης ισχυρίζεται ότι οι δύο συνομιλητές αναφέρονται σε συγκεκριμένο ποσό, προσδιορίζοντάς το σε 60.000 ευρώ, το οποίο ο ίδιος αφήνει να εννοηθεί ότι συνδέεται με την ευνοϊκή του κρίση στην υπόθεση που τον έφερε μέχρι το εδώλιο του κατηγορουμένου.

Δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρόεδρος του δικαστηρίου όχι μόνο αρνείται την επίμαχη συνομιλία αλλά φέρεται διατεθειμένος να δώσει δείγμα φωνής, ώστε να αποδειχθεί ότι δεν έχει καμία σχέση με όσα του χρεώνουν. Κατά πληροφορίες και ο έτερος φερόμενος ως συνομιλητής του δικαστικού λειτουργού Ι. Γιοσάκης αρνείται ότι πραγματοποιήθηκε επίδικη επικοινωνία με τον πρόεδρο του δικαστηρίου. Το μεγάλο «αγκάθι» για την ουσιαστική διερεύνηση των καταγγελιών εκ μέρους του Γ. Μπολέτση παραμένει το γεγονός ότι το επίμαχο CD που αποτελεί και τη βάση εξαίρεσης του προέδρου του δικαστηρίου αποτελεί προϊόν υποκλοπής, η χρήση του οποίου τιμωρείται από τον ποινικό κώδικα.
Στη σκιά όλων αυτών των ασυνήθιστων καταγγελιών περί δράσης παραδικαστικών κυκλωμάτων, εν μέσω άλλων δικών για παρόμοιες υποθέσεις, αναμένεται να συζητηθεί σήμερα η αίτηση εξαίρεσης του προέδρου του δικαστηρίου που έχει υποβάλει ο Γ. Μπολέτσης αμφισβητώντας την αμερόληπτη κρίση του ιδίου αλλά και των υπολοίπων μελών της σύνθεσης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών. Κοινός παρονομαστής πάντως, νομικών και δικαστικών πηγών, αποτελεί το γεγονός ότι σε περίπτωση που το αίτημα εξαίρεσης γίνει δεκτό, τότε η δίκη τουλάχιστον για τους δύο κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι πρέπει να επαναληφθεί από μηδενική βάση.

Όπως είναι γνωστό, έπειτα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία οι δικαστές ομόφωνα αθώωσαν από κάθε κατηγορία τον πρώην βουλευτή Πέτρο Μαντούβαλο και τους άλλοτε συνεργάτες του, δικηγόρους Σωτήρη Ντινόπουλο και Χρήστο Χατζηπαναγιώτου, καθώς δεν στοιχειοθετήθηκαν οι αξιόποινες πράξεις που τους είχαν αποδοθεί. Αντίθετα, και οι τρεις δικαστές έκριναν ενόχους τόσο τον Γ. Μπολέτση όσο και τον πρώην ανακριτή Ευ. Καλούση, ο οποίος στο παρελθόν είχε ασχοληθεί με μία από τις εκκρεμείς υποθέσεις με κατηγορούμενο τον επιχειρηματία.

ΠΡΕΖΑ TV
2-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: