Τετάρτη, Μαρτίου 10, 2010

ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ....ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΕΟ SHOW!!!

Κλίμα κατήφειας επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ μετά την ψήφιση των νέων σκληρών οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης. Οι βουλευτές λένε ότι έχουν συνειδητοποιήσει πως ήταν αναγκαία, ωστόσο διαμαρτύρονται διότι καθυστερεί η κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου και η εφαρμογή των αναπτυξιακών μέτρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το φορολογικό επρόκειτο να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στις αρχές Μαρτίου και να κατατεθεί στη Βουλή την εβδομάδα που διανύουμε. Ωστόσο λόγω και της απουσίας του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στο εξωτερικό δεν έχει καν ξεκινήσει η διαβούλευση, εξέλιξη που ενισχύει τις ανησυχίες των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που πιστεύουν ότι “είναι θέμα χρόνου να ατονήσουν οι ανοχές της κοινωνίας”.
Ακόμη και ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος δήλωσε ότι “πρέπει να επιταχυνθεί η κατάθεση του φορολογικού”, διαπίστωση με την οποία συμφώνησε χθες και ο βουλευτής Κώστας Καρτάλης υποστηρίζοντας (στον 9,84 FΜ) ότι “χρειάζονται διορθωτικές παρεμβάσεις ή μία επιτάχυνση άλλων μέτρων από την κυβέρνηση, όπως για παράδειγμα, το φορολογικό νομοσχέδιο, που κατά τη δική μου ανάγνωση μεταφέρει βάρη στους έχοντες”.
Πάντως, η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη δήλωσε χθες ότι μετά το νομοσχέδιο για το ΕΣΠΑ που έχει ήδη παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο έπεται ο εκλογικός νόμος που θα έρθει σε διαβούλευση, όπως επίσης και το νομοσχέδιο για την επίσπευση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων. Η κ. Κατσέλη υποστήριξε ότι είναι “άδικη η κριτική που δέχομαι ότι άργησα για αναπτυξιακά μέτρα” για να προσθέσει ότι “από την πρώτη στιγμή έχουμε πατήσει γκάζι, δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση, απλά πολλά πράγματα δεν επικοινωνούνται ή δεν γίνονται αντιληπτά”.

Παράλληλα, η υπουργός σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς της στο θέμα του φαρμάκου προχώρησε σε αυτοκριτική, αφήνοντας όμως αιχμές και για το υπουργείο Οικονομικών: “Ήταν δικό μου λάθος, γιατί νόμιζα ότι υπήρχε ενημέρωση στο ΚΤΕ Οικονομικών που δεν υπήρχε και χρειαζόταν περισσότερος καιρός για να γίνει γνωστό γιατί αυτή η διάταξη ήταν σημαντική” δήλωσε στο Θέμα FΜ. Ανακοίνωσε ότι η διάταξη για το φάρμακο θα επανέλθει με το νομοσχέδιο του ΕΣΠΑ με κάποιες μικρές τροποποιήσεις χωρίς να αλλάξει στη βασική του κατεύθυνση.

ΠΡΕΖΑ TV
10-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: