Πέμπτη, Απριλίου 29, 2010

ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΕΒΕΤΑΜ ΚΑΙ ΚΕΤΕΑΘ...ΣΤΟ ΑΕΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ...

Εντονος προβληματισμός σε ΕΒΕΤΑΜ και ΚΕΤΕΑΘ καθώς πληθαίνουν τα σενάρια ότι «παίρνουν σειρά» στο σχέδιο συγχωνεύσεων με άλλες επιχειρήσεις.
Παρά την πληθώρα δημοσιευμάτων τις τελευταίες μέρες και ειδικότερα μετά τη σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα μεταξύ του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου και του Υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη το τοπίο παραμένει θολό.
Οι εκπρόσωποι των δύο φορέων σε επίπεδο Μαγνησίας δηλώνουν άγνοια. Επιχειρούν να εκμαιεύσουν από κυβερνητικά στελέχη περισσότερες πληροφορίες, όμως παροτρύνονται να περιμένουν καθώς τίποτα δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.
Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του προέδρου του ΚΕΤΕΑΘ Ηλία Χούστη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Εμείς δουλεύουμε κανονικά και απρόσκοπτα. Σχεδιάζουμε τις δράσεις μας χωρίς κανένα πρόβλημα» επεσήμανε ο ίδιος. Χθες ο κ. Χούστης συνομίλησε με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, που ωστόσο δεν ήταν σε θέση να τον διαφωτίσουν περισσότερο όσον αφορά στο μέλλον του ΚΕΤΕΑΘ.
«Μου μετέφεραν ότι όλα αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν αποτελούν αποφάσεις και προφανώς δεν ισχύουν» τόνισε ο πρόεδρος του ΚΕΤΕΑΘ, αν και οι περισσότεροι θεωρούν σχεδόν σίγουρο ότι από τη στιγμή που η Κυβέρνηση επεξεργάζεται το σχέδιο των συγχωνεύσεων και όλα είναι υπό διερεύνηση, ενδεχομένως και επίσημα να υπάρξουν ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα.

ΕΒΕΤΑΜ ήταν και πάει;
Σύμφωνα με τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών η ΕΒΕΤΑΜ συγχωνεύεται με άλλες επιχειρήσεις. Δημιουργείται Πολυτεχνικό Κέντρο που θα περιλαμβάνει το ΕΚΕΠΥ (Κεραμικά), ΕΒΕΤΑΜ (εταιρία βιομηχανικής έρευνας) και το ΕΛΚΑ (Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας).
Στην ΕΒΕΤΑΜ δεν έχει οριστεί από τον προηγούμενο Οκτώβριο που εκλέχτηκε νέα κυβέρνηση διοίκηση νέα. Απασχολούνται 40 εργαζόμενοι αορίστου χρόνου και περίπου 30 ως εξωτερικοί συνεργάτες που ουσιαστικά όμως είναι ενταγμένοι στην δομή λειτουργίας της επιχείρησης. Το σωματείο των εργαζομένων στην ΕΒΕΤΑΜ επιχείρησε και στο παρελθόν αρκετές φορές να εξασφαλίσει δεσμεύσεις για το μέλλον της εταιρίας από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας χωρίς ωστόσο ανταπόκριση.
Σύμφωνα με τον κ. Χρ. Παπαρούνα, γραμματέα από το σωματείο εργαζομένων, τις επόμενες μέρες θα επιδιωχθούν συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς στην Αθήνα από τους οποίους και θα ζητηθούν αποσαφηνίσεις. Το κυρίαρχο στην περίπτωση της ΕΒΕΤΑΜ παραμένει η τύχη του προσωπικού και σε ποιες θέσεις θα απορροφηθούν. Σε υπόμνημα που είχε επιδοθεί πρόσφατα σε εκπροσώπους του Κοινοβουλίου είχαν τεθεί τα εξής θέματα: Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των ασφαλιστικών και μισθολογικών δικαιωμάτων τους. Να κρατήσει το ελληνικό δημόσιο το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών μια και η ΕΒΕΤΑΜ είναι βιώσιμη εταιρία, που δεν επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η έδρα και οι κύριες εγκαταστάσεις της εταιρίας να παραμείνουν στο νομό Μαγνησίας και τέλος να υπάρχει εκπροσώπηση των εργαζομένων στο Δ.Σ. της νέας εταιρίας, όπως συμβαίνει από ιδρύσεως της ΕΒΕΤΑΜ.

ΠΡΕΖΑ TV
29-4-2010


taxydromos

Δεν υπάρχουν σχόλια: