Πέμπτη, Μαΐου 27, 2010

ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΘΑΡΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΚΑΤΑ 27% ΣΤΟ Α΄ΤΡΙΜΗΝΟ ΣΤΗ LAMDA DEVELOPMENT...ΠΡΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗ MALL ATHENS

Αύξηση κατά 8% παρουσίασαν τα ενοποιηµένα επαναλαµβανόµενα λειτουργικά αποτελέσµατα (Recurring EBITDA) του Οµίλου LAMDA Development , δηλαδή προ µεταβολών εύλογης αξίας επενδύσεων σε ακίνητα και άλλων µη επαναλαµβανοµένων στοιχείων, αποσβέσεων, τόκων και φόρων, τα οποία ανήλθαν σε €13,9 εκατοµµύρια έναντι €12,8 εκατ. το Α’ τρίµηνο του 2009.
Όπως ανακοινώθηκε, η αύξηση αυτή οφείλεται στην οριακή βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας των εµπορικών κέντρων “The Mall Athens”, “Mediterranean Cosmos” και “Golden Hall” παρά το δυσµενές οικονοµικό περιβάλλον, στη συνεχιζόµενη βελτίωση των λειτουργικών κερδών της Μαρίνας Φλοίσβου αλλά και στην αύξηση των εσόδων από συµµετοχές και µερίσµατα λόγω της Eurobank Properties.

Στο “The Mall Athens” η επαναλαµβανόµενη κερδοφορία παρέµεινε στα περσινά επίπεδα. Παρά το εξαιρετικά δυσµενές περιβάλλον και τη σηµαντική πτώση του κύκλου εργασιών στο κλάδο της λιανικής στην Ελληνική επικράτεια, στο “The Mall Athens” ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστηµάτων παρέµεινε αµετάβλητος. Ιδιαίτερα επιτυχής είναι επίσης η πορεία του “Mediterranean Cosmos” στη Θεσσαλονίκη όπου σηµειώθηκε αύξηση κατά 3,5% του κύκλου εργασιών των καταστηµάτων σε σύγκριση µε το Α’ Τρίµηνο του 2009 ενώ οι επισκέπτες ανήλθαν σε 2,1 εκατ, αύξηση της τάξεως του 1,3%. Επίσης η επαναλαµβανόµενη κερδοφορία αυξήθηκε κατά 2%. Ικανοποιητική κρίνεται και η απόδοση του εµπορικού κέντρου “Golden Hall” το οποίο είναι πλήρως µισθωµένο σε εταιρείες που αντιπροσωπεύουν αναγνωρισµένα Ελληνικά και διεθνή brand names. Η επαναλαµβανόµενη κερδοφορία παρέµεινε αµετάβλητη ενώ παρατηρήθηκε θεαµατική αύξηση του τζίρου των καταστηµάτων κατά 22%.
Η Μαρίνα του Φλοίσβου εξακολουθεί να παρουσιάζει ικανοποιητική αύξηση της επαναλαµβανόµενης κερδοφορίας κατά 12,5% σε σχέση µε την αντίστοιχη περίοδο του 2009. Οι υφιστάµενες θέσεις ελλιµενισµού είναι πλήρως µισθωµένες ενώ η ολοκλήρωση της επέκτασης των θαλάσσιων υποδοµών προσέθεσε 50 θέσεις ελλιµενισµού, εξέλιξη που αναµένεται να σηµατοδοτήσει τη περαιτέρω αύξηση του κύκλου εργασιών και κερδών το 2010. Η µαρίνα προσφέρει το 50% του συνόλου των 300 θέσεων ελλιµενισµού σε θαλαµηγούς µε µήκος µεγαλύτερο των 30 µέτρων, χαρακτηριστικό που αποτελεί µοναδικό πλεονέκτηµα στην Ελληνική επικράτεια. Η χερσαία ανάπτυξη (εµπορικά καταστήµατα και χώροι εστίασης) παρουσιάζει ευρεία αποδοχή και επισκεψιµότητα που προσεγγίζει τους 15.000 επισκέπτες την ηµέρα τα Σαββατοκύριακα, αποτελώντας σηµείο αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή.
Tα έσοδα από συµµετοχές και µερίσµατα είναι υψηλότερα κατά €0,7 εκατ. κυρίως λόγω του υψηλότερου µερίσµατος από την Eurobank Properties, απόρροια της αυξηµένης κερδοφορίας καθώς επίσης και της επενδυτικής µας απόφασης για περαιτέρω ενίσχυση της θέσης µας στην εταιρεία αυτή. Στις 31/03/2010 το σύνολο των µετοχών που κατέχουµε ανέρχεται σε 8.475.782 (13,9% επί του συνόλου, σε σχέση µε 12,9% στις 31/03/2009).
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι τα λειτουργικά έξοδα του Οµίλου παρουσιάζουν µείωση κατά 11% λόγω της συνεχιζόµενης πολιτικής περικοπής των εξόδων, στόχος στον οποίο ο Όµιλός µας είναι προσηλωµένος.

ΠΡΕΖΑ TV
27-5-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καθεστώς 'ΚΑΜΟΡΑ" είναι οι ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.

Αυτοί που εξαπάτησαν, λήστεψαν και σκλάβωσαν τον ελληνικό λαό.

Αυτοί που προκάλεσαν την αποβιομηχάνηση της χώρας, που τοκογλύφησαν και τώρα εκβιάζουν και αρπάζουν τα σπίτια και τις περιουσίες του λαού.

Αυτοί που φυγάδευσαν τα κέρδη τους έξω, που σαμπόταραν την ελληνική οικονομία και πρωταστάτησαν μαζί με τα λαμόγια στα μεγαλύτερα σκάνδαλα.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ. ΟΔΗΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ.

ΛΑΕ. Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.