Τρίτη, Μαΐου 25, 2010

ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ...ΠΡΟΣ ΥΦΕΣΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΛΕΕΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΡΟΥΜΠΙΝΙ

Η κρίση του χρέους είναι ένα παιχνίδι συνεχούς αλλαγής για την αγορά και η Ευρώπη κινδυνεύει αυτή τη στιγμή να πέσει για δεύτερη φορά σε ύφεση, δήλωσε χθες στο CNBC, ο Arnab Das, διευθύνων σύμβουλος του κέντρου στρατηγικής έρευνας Roubini Global Economics.
"Μεγάλο μέρος της λογικής πίσω από το ισχυρό ράλι τιμών μετοχών που είχαμε μέχρι πρόσφατα αποδομείται. Το επιχείρημα για ανάκαμψη σε μορφή V εξασθενίζει και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα για επιστροφή στην ύφεση στην Ευρώπη, ενώ στις ΗΠΑ κινδυνεύει επίσης η ανάπτυξη" δήλωσε ο Das.
"Μέχρι να ξεσπάσει η ευρωπαϊκή κρίση του χρέους, υπήρχε σημαντική ανάκαμψη. Οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης προσπαθούν να εμποδίσουν τις εξελίξεις αλλά δεν φαίνεται να το πετυχαίνουν. Δεν είναι πλέον αξιόπιστο να λέμε πως θα περάσουμε τη κρίση χωρίς να αντιδράσει η αγορά. Η Κίνα σφίγγει τη νομισματική της πολιτική, ενώ ο Αμερικανός καταναλωτής είναι αρκετά αδύναμος" δήλωσε συμπληρώνοντας πως αυτοί που βλέπουν τις μετοχές να πέφτουν και αναρωτιούνται γιατί συμβαίνει αυτό αφού πολλές επιχειρήσεις πάνε καλά, στην πραγματικότητα δεν αντιλαμβάνονται την ουσία της κρίσης.

"Η Ελλάδα είναι η κορυφή του παγόβουνου" δήλωσε ο Das.
Συνέχισε δε, τονίζοντας: "Υπάρχει τώρα μεγάλος κίνδυνος μετάστασης της κρίσης σε χώρες όπως η Ισπανία ακόμη και η Βρετανία που είναι υπερχρεωμένη. Τα μέτρα λιτότητας θα αποδυναμώσουν την ανάπτυξη περιορίζοντας τα εταιρικά κέρδη. Χρειαζόμαστε μία περίοδο μείωσης του δανεισμού. Οι αγορές πρέπει να καθαρίσουν από τα χρέη. Δεν έχουμε φθάσει στο σημείο αυτό ακόμη και θα υποστούμε κάποιες χρεοκοπίες. Στο τέλος, η κρίση του χρέους θα έλθει στις ΗΠΑ, όμως η ημέρα της 'λυπητερής' έχει αναβληθεί λόγω των ευρωπαϊκών προβλημάτων. Στο τέλος, οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν τα ίδια προβλήματα που έχει τώρα η Ευρωζώνη, όμως η αγορά ομολόγων μάλλον θα προσφέρει χρόνο στις ΗΠΑ έως το 2012 ώστε να αντιδράσουν".

ΠΡΕΖΑ TV
25-5-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: