Σάββατο, Μαΐου 01, 2010

ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ Η ΕΛΛΑΔΑ...ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΜΒΛΩΣΕΩΝ ΚΑΘΩΣ ΑΚΡΟΒΑΤΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΥ,ΛΟΓΙΚΗΣ,ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ...

Αλλάζει συνεχώς το ισοζύγιο τοκετών-εκτρώσεων με τη συμμετοχή των εγκατεστημένων στην Ελλάδα αλλοδαπών.
Ηδη σύμφωνα με τους υπολογισμούς, στις 100.000 κατά προσέγγιση ανά έτος γεννήσεις, οι 20.000 με 30.000 είναι παιδιά αλλοδαπών. Για τις εκτρώσεις τα στοιχεία δείχνουν ότι σε ποσοστό 65% γίνονται από γυναίκες του ανατολικού μπλοκ, κυρίως από την Αλβανία, τουλάχιστον στα δημόσια μαιευτήρια, γιατί οι εκτρώσεις στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι γνωστές. Κι ενώ όλα αλλάζουν στο δημογραφικό χάρτη, αυτό που παραμένει σταθερό σαν τάση είναι οι γεννήσεις των αθιγγάνων μητέρων, που αποτελούν το 70% των τοκετών σε ηλικίες κάτω από 18 ετών, και είναι γεννήσεις προγραμματισμένες, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Οι τσιγγάνες δεν κάνουν εκτρώσεις, αλλά κάνουν οι Ελληνίδες, που επιλέγουν ακόμη και σήμερα την έκτρωση ως μέσο αντισύλληψης, πολύ περισσότερο ως ανήλικες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του μαιευτηρίου «Αλεξάνδρα», οι εκτρώσεις στις ανήλικες είναι 3,1% στο σύνολο των εκτρώσεων που πραγματοποιούν οι γιατροί ανά έτος στο νοσοκομείο. Το 70%, παρά τις αντίθετες εντυπώσεις, αφορά τις ανήλικες Ελληνίδες.
Αντίθετα στις ηλικίες άνω των 18 και μέχρι τα 48, οι εκτρώσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του νοσοκομείου, είναι σήμερα μοιρασμένες, με τις αλλοδαπές να κατέχουν περίπου το 65% του συνολικού αριθμού.

Τα στοιχεία από 400 εκτρώσεις κατά έτος στο «Αλεξάνδρα», στις ηλικίες από 15 έως 48 ετών, δείχνουν ότι σε ποσοστό 57% αφορούν έγγαμες, 38%, άγαμες, 3,8% διαζευγμένες, 0,71 χήρες. Οπως επιβεβαιώνει ο καθηγητής μαιευτικής-γυναικολογίας Αρης Αντζακλής, διευθυντής της Α' πανεπιστημιακής κλινικής του μαιευτηρίου, η μεγάλη πλειονότητα των εκτρώσεων στο νοσοκομείο γίνονται από έγγαμες γυναίκες.
«Κάνουμε εκτρώσεις, όπως έχουμε δει, επειδή οι γυναίκες δεν μπορούν να αντέξουν το οικονομικό βάρος κυρίως. Πολλές γυναίκες εργάζονται και δεν έχουν ανθρώπους να τους κρατήσουν το παιδί. Πιστεύω ότι εάν είχαν έναν τρόπο να βοηθηθούν αυτές οι γυναίκες στο να κρατήσουν ένα δεύτερο και ένα τρίτο παιδί, τα νούμερα θα είχαν βελτιωθεί. Οι άγαμες κάνουν το 38,5% των εκτρώσεων αντί να χρησιμοποιήσουν έναν τρόπο αντισύλληψης ή να μείνουν έγκυες και να κάνουν παιδί. Γιατί, όπως ξέρετε σήμερα, μια μητέρα άγαμη κρατάει πολύ πιο εύκολα το παιδί, απ' ό,τι το κρατούσε παλιότερα. Οι περισσότερες άγαμες κάνουν εκτρώσεις γιατί θέλουν πρώτα να κάνουν κάτι στη ζωή τους, και μετά να δημιουργήσουν οικογένεια. Αλλά δεν μπορεί η έκτρωση να χρησιμοποιείται ως τρόπος αντισύλληψης».

Στις ηλικίες κάτω των 18, οι τοκετοί των Ελληνίδων είναι μόνο 9% και οι μισές από αυτές είναι μη επιθυμητές... Το 21% των γεννήσεων κάτω των 18, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, είναι γεννήσεις αλλοδαπών γυναικών.
Ο κ. Αντζακλής επισημαίνει το παράδοξο να μην είναι σύννομη η χορήγηση αντισυλληπτικού δισκίου από το γιατρό πριν από την ηλικία των 16 ετών, όταν είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα οι επαφές αρχίζουν γύρω στα 15.

ΠΡΕΖΑ TV
1-5-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και πως να αποφασίσεις να φέρεις ένα παιδι σε αυτο τον κόσμο; Ειδικά αν έχεις συνείδηση.